DI > Ekonomi

Saturday, 20 July, 09:57

DI - 09 jul 19 kl. 17:17

Nytt reseavdrag ett förakt mot landsbygdenLEDARE. Nyligen presenterades ett förslag till nytt reseavdrag. Det ska bli avståndsbaserat, i stället för som i dag bygga på restid. Och det ska vara detsamma om man tar bil eller buss..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, reseavdragett , föraktmot , landsbygden
YA - 12 jul 19 kl. 00:01

Insändare: Sänkta reseavdrag sänker landsbygden.

Återigen angriper regeringen med Miljöpartiet i spetsen de som bor och verkar på landsbygden. Regeringen har nu tagit fram ett nytt förslag till reseavdrag. .

Trelleborgs Allehanda - 27 jun 19 kl. 18:03

Landsbygden behöver ett reseavdrag värt namnet

Hur långt har du till jobbet? Den frågan kommer att bli viktigare framöver. I veckan presenterade nämligen den statliga utredningen Reseavdragskommittén sitt förslag på nytt reseavdrag för regeringen..

YA - 27 jun 19 kl. 18:03

Landsbygden behöver ett reseavdrag värt namnet

Hur långt har du till jobbet? Den frågan kommer att bli viktigare framöver. I veckan presenterade nämligen den statliga utredningen Reseavdragskommittén sitt förslag på nytt reseavdrag för regeringen..

UNT - 07 jul 17 kl. 16:07

Nytt avtal kopplar upp landsbygden

Internetoperatören IP-Only har ingått avtal med Älvkarleby kommun – nu ska fibernätet byggas ut..

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 18 kl. 06:00

Nytt besked: Bredband på landsbygden i Helsingborg kan dröja ett år till

Över 1 000 husägare berörs av förseningen. Inger Karlsson i Fjärestad är en av dem..

Sydöstran - 15 maj 19 kl. 18:00

Nytt miljonprojekt för landsbygden

Från vildmarkens matupplevelser i norr, via guldgubbar och herrgårdar, till skärgårdens sänkta skepp i söder. Det nya miljonprojektet Ronnebyslingorna ska knyta ihop stad och landsbygd genom olika upplevelsepaket..

Alliansfritt Sverige - 31 aug 11 kl. 12:00

Alliansen vill göra det dyrare att bo på landsbygden


NOTIS. När det Rödgröna samarbetet innan valet i linje med forskningen föreslog höjda koldioxidskatter gick Alliansföreträdarna i taket. Straffskatt på landsbygdsbor skrek man trots att de Rödgröna skulle kompensera höjningen med ett höjt reseavdrag för alla som har långt till jobbet.

SmålandsPosten - 06 dec 14 kl. 09:33

Landsbygden viktig för SD

En sorglig utveckling i svensk politik är att det politiska etablissemanget, från höger till vänster verkar ha bestämt sig för att vända landsbygden ryggen. Det tycker vi i Sverigedemokraterna är oacceptabelt. Vårt engagemang för landsbygden är mer än vackra ord, vi omsätter det nämligen i praktisk politik.

YLE - 15 jun 15 kl. 04:15

Nu kan allt fler besiktiga bilen på landsbygden

Det blir allt vanligare att bilverkstäder erbjuder besiktning. I Korsnäs har Molpeborna fått betydligt närmare än tidigare sedan en verkstad öppnade besiktning. Av landets omkring 330 besiktningsstationer fungerar 9 samtidigt som bilverkstäder.

Nerikes Allehanda - 04 okt 16 kl. 05:15

Flyktingvågen gav landsbygden hopp

I dagarna har landsbygden lyckats hamna lite på agendan. Dels via programmet ”Resten av Sverige” en dokumentärserie där journalisten Po Tidholm beskriver en landsbygd i förändring. Om det någon gång i media rapporteras från landsbygden så förmedlas ofta bilden av en döende landsbygd.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Säkerhetspolitisk expert: ”Sveriges tyngd är liten”

Sverige har dragits in i ett storpolitiskt spel — men har inte mycket att sätta emot — efter att det svenskägda fartyget Stena Impero konfiskerats av Iran. ”Sveriges tyngd är liten”, säger Mike Winnerstig, chef för den säkerhetspolitiska enheten vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..

DI - 1 timme sedan

Rätt risk vid rätt tidpunkt – så optimerar du sparandet

Med rätt risknivå kan du optimera ditt sparande. Ändå är det vanligt att ta fel sorts risk i olika faser av livet. Det kan straffa sig rejält.

DI - 1 timme sedan

Tjuven tog sig vatten över huvudet hos systrarna: ”Flyktbilen kunde genskjutas”

Årets mediokra sommar skulle kunna ha sänkt systrarna Ulrica Sjöbergs och Helena Pagoldhs gästhamn utanför Eskilstuna. Om det inte vore för livbojen innanför bryggfästet: restaurangen som blomstrar sedan den öppnade för tio år sedan..

DI - 2 timmar sedan

Rederiet: Oljetankern följde reglerna

Det brittiskflaggade svenskägda tankfartyget Stena Impero, som konfiskerades av Iran på fredagen, följde internationella navigeringsregler, uppger rederiet..

DI - 2 timmar sedan

Idrotten behöver en egen Greta Thunberg

Ingen har väl missat Greta Thunbergs strejk för klimatet. Det är snart ett år sedan hon drog i gång sin numera världsomspännande kampanj som har väckt rejält med uppmärksamhet. Men ännu syns ingen större Greta Thunberg-effekt i idrottsvärlden..

DI - 11 timmar sedan

Brittiske utrikesministern om beslagtagna fartygen: ”Helt oacceptabelt”

Reaktioner på högsta politiska nivå lät inte vänta på sig efter nyheterna om de beslagtagna fartygen i Iran. ”Det här är helt oacceptabelt”, säger Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt i ett uttalande..

DI - 11 timmar sedan

SSAB under hård press - ”ovanlig utveckling som överraskar”

SSAB pressades i andra kvartalet av att stålpriserna försvagades i Europa samtidigt som kostnaderna ökade på grund av rallyt i järnmalmspriset.  I det tredje kvartalet blir situationen ännu besvärligare. ”Det är en ovanlig utveckling som överraskar”, säger vd Martin Lindqvist..

DI - 11 timmar sedan

Lever vd upp till sina ord har SSAB goda chanser

Det svänger snabbt i stålindustrin och det senaste året har det svängt ovanligt snabbt..

DI - 12 timmar sedan

Wall Street: Börserna slutade veckan i rött

Efter att ha handlats uppåt tidigare under handelsdagen vände USA-börserna ner inför stängning. Sektorvis stärktes energibolagen på stigande oljepris, till följd av de ökade spänningarna i vattnen söder om Iran..

DI - 12 timmar sedan

Ökad spänning i Hormuzsundet får oljepriset att stiga

Nyheten att Iran beslagtagit svenskägda tankern Stena Impero och möjligen även Liberiaflaggade fartyget Mesdar, fick oljepriserna att vända tvärt uppåt på kvällen, svensk tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.