DI > Ekonomi

Wednesday, 24 July, 04:54

DI - 09 jul 19 kl. 15:29

Analytiker: Obalans i tillgång och efterfrågan kommer tynga skogsbolagenBolagen i massa- och papperssektorn står inför en tuff period, då försäljningspriserna på såväl förpackningsmaterial som tryckpapper och massa kan antas fortsätta ned samtidigt som vedkostnaderna förblir höga. Orealistiska uppfattningar om hur en växande e-handel ska öka förpackningsefterfrågan är en av orsakerna, skriver Credit Suisse i en ny sektorrapport..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Credit Suisse

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Obalansi , tillgångoch , efterfrågankommer , tynga, skogsbolagen
Cornucopia - 09 sep 14 kl. 07:20

Tillgång, efterfrågan och bostadsbubblan

Det finns en del mycket vanliga fundamentala missuppfattningar kring bostadsbubblan. Bland annat funktionen av tillgång och efterfrågan, där många debattörer tror att det handlar om tillgång och efterfrågan på bostäder, när det egentligen handlar om tillgång och efterfrågan på krediter.

Som bekant är det inte bostadsbrist som driver bostadsbubblan, tvärt om stiger priserna snabbare i avfolkningslän än i t ex Stockholm.

Dagens PS - 23 jan 18 kl. 09:14

Prognos: Då toppar efterfrågan på olja

Elbilsboomen minskar nödvändigheten av den svarta råvaran för transport. Den ökade användningen av elbilar kommer att leda till en oljeefterfrågan som toppar år 2030, bedömer analytiker på Bank of America Merrill Lynch. Det rapporterar Bloomberg News.

Svenskbladet - 16 apr 13 kl. 14:17

Plötslig chocknedgång i efterfrågan på dyra och fula glasvaser

Området Glasriket i Småland har varit känt sedan 1700-talet för sin omfattande glasindustri.
På senare tid har dock efterfrågan på glasprodukter gått ned.

En konsekvens av den låga efterfrågan på skålar och ljusstakar som mestadels hamnar i ett vitrinskåp hemma hos någon mormor är att 70% av produktionen av Orrefors Kosta Bodaskålarna nu kommer att flyttas till låglöneländerna Turkiet, Slovenien och Thailand, alltså inte i Småland där orterna Orrefors, Kosta, och Boda ligger.

DI - 12 jul 17 kl. 15:48

Analytiker: Fortsatt stark efterfrågan väntas för Addtech

Vid sidan av en negativ kalendereffekt väntas teknikhandelsbolaget Addtech fortsätta att gynnas av en stark underliggande efterfrågan i Norden..

DI - 21 apr 18 kl. 11:53

Uselt veckoslut för Apple - vikande efterfrågan på Iphone

Techjättens aktie föll för andra dagen i rad på fredagen efter att analytiker varnat för sinande efterfrågan på Iphones..

DI - 29 maj 19 kl. 15:15

Stålbolag under press: ”En bekräftelse på att det är svagare efterfrågan”

De europeiska stålbolagen backade på bred front under onsdagen efter att stålbjässen Arcelor Mittal drar ner ytterligare på produktionen i Europa.  ”Det här är en konsekvens och en bekräftelse på att det är svagare efterfrågan”, säger Oskar Lindström, analytiker på Danske Bank, till Di. .

DI - 16 jul 19 kl. 18:41

Analytiker räknar med lägre efterfrågan på Alfa Lavals scrubbers

Verkstadsföretaget Alfa Laval, som är verksamt inom värmeöverföring, separering och flödeshantering, väntas för det andra kvartalet 2019 redovisa lägre efterfrågan för den på senare tid populära produkten rökgastvättar, så kallade scrubbers, i linje med vad bolaget guidade för i våras..

DalaDemokraten - 21 jul 17 kl. 15:51

Falun har äldreboenden som täcker efterfrågan – men brist i åtta dalakommuner

Falun har balans mellan tillgång och efterfrågan på äldreboenden – men det råder brist i åtta dalakommuner..

Dagen - 06 nov 17 kl. 13:00

Stor efterfrågan på exorcism inom katolska kyrkan

Nu kan katolska kyrkans präster genomföra exorcism på engelska. Biskopskonferensen i USA har låtit översätta riterna från latin för att fler ska få tillgång till exorcism. Efterfrågan på andeutdrivning är stor..

Dagen - 06 nov 17 kl. 13:00

Stor efterfrågan på exorcism inom katolska kyrkan

Nu kan katolska kyrkans präster genomföra exorcism på engelska. Biskopskonferensen i USA har låtit översätta riterna från latin för att fler ska få tillgång till exorcism. Efterfrågan på andeutdrivning är stor..

Skånskan - 04 aug 18 kl. 05:00

Efterfrågan på bostäder kommer vara hög under lång tid

lund En ny stadsdel växer fram på Brunnshög. 400 bostäder ska skapas per år. Trots detta ser inte Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, någon ände på efterfrågan på bostäder i Lund.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

USA inleder monopolgranskning av techjättarna

USA:s justitiedepartement ska inleda en stor monopolutredning av techjättarna Facebook, Alphabet, Amazon och Apple. Det skriver The Wall Street Journal..

DI - 5 timmar sedan

Svenskarna ratar flyget – vill ha bättre järnväg

Svenskarna vill varken ha fler flygplatser eller ett utbyggt Arlanda, visar en Sifo-undersökning. Men politikerna backar inte. ”Investeringar i Arlanda handlar inte om att vi ska öka flygandet”, säger S-toppen Karin Wanngård..

DI - 6 timmar sedan

Bättre än väntat för kortjätten

Visa redovisar ett resultat per aktie på 1,37 dollar för det tredje kvartalet 2019..

DI - 6 timmar sedan

Nytt rekord: Nikesko såld för 4 miljoner kronor

Auktionshuset Sotheby’s sålde under tisdagskvällen ett oanvänt par skor av Nikes första modell, Moon Shoe, för 4 miljoner kronor. Det är ett nytt rekordpris för ett par sneakers, enligt Reuters..

DI - 6 timmar sedan

Klart lägre förlust än väntat för Snap – antalet aktiva använder över förväntan

Snap, bolaget bakom meddelandetjänsten Snapchat, levererade en mindre förlust än väntat för årets andra kvartal. Samtidigt steg antalet dagliga använder mer än väntat..

DI - 6 timmar sedan

Bättre än väntat från Texas Instruments – aktien stiger i efterhandeln

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:36 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 6 timmar sedan

Vändning för oljepriset på handelshopp och uppgifter om nedskjuten iransk drönare

Oljan gick svagt under tisdagen men handlades upp under kvällen efter nya förhoppningar om förhandlingar mellan Kina och USA: Samtidigt rapporterar nyhetsbyrån Reuters att den amerikanska flottan kan ha skjutit ned en andra iransk drönare..

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter om handelsförhandlingar gav lyft på Wall Street

New Yoprks ledande börsindex fick stöd på tisdagen av nya förhoppningar om handelssamtal mellan Kina och USA. S&P 500 stängde upp 0,7 procent, strax över 3.000-nivån..

DI - 7 timmar sedan

Apple ber att få slippa importtullar

Mobil- och datortillverkaren Apple vill få undantag från amerikanska importtullar för sin nya flaggskeppsdator. Det framgår av dokument som nyhetsbyrån Bloomberg tagit del av..

DI - 7 timmar sedan

EU hotar USA med miljardtullar

EU är redo att införa tullar på amerikanska varor till ett värde av 35 miljarder euro, motsvarande 370 miljarder kronor, om USA inför de 25-procentiga tullar på bilar tillverkade i EU som Donald Trump tidigare hotat med, säger handelskommissionär Cecilia Malmström till nyvalda EU-parlamentariker på tisdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.