DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 20:05

DI - 09 jul 19 kl. 15:13

Orden som kan avgöra börsens ödeFörväntningar om nya centralbanksstimulanser i USA har eldat på ränte- och aktiemarknaden. Nu väntar en vecka med flera tunga framträdanden från Fed. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Fed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordensom kan , avgöra, börsens, öde
DI - 15 jul 18 kl. 20:01

Mikael Vilenius: Jättarna som avgör börsens öde bekänner färg

Kolhydratladda, andas djupt och hjälm på. Nästa vecka avgör ett hysteriskt rapportberg börsens öde. Di har kartlagt väderförhållandena, favoriterna och de ­viktigaste ­bolagen att hålla ögonen på..

DI - 16 sep 13 kl. 07:04

Beskedet som avgör börsens öde

Investerare på börser runt om i världen har väntat i månader. På onsdag väntas till slut centralbanken Feds chef Ben Bernanke ge besked i frågan om en nedtrappning av de stimulanser som hållit marknaden under armarna, rapporterar Dagens industri..

DI - 22 maj 17 kl. 10:27

Orden som kan ge Volvo nytt bränsle

På tisdag håller AB Volvo, Stockholmsbörsens bästa storbolag i år, kapitalmarknadsdag. För vd:n Martin Lundstedt gäller det att förstärka aktiemarknadens redan höga förtroende för bolaget..

Cornucopia - 10 okt 14 kl. 08:10

OMXS30 vid avgörande stöd - platina varnar för krasch

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 befinner sig vid ett avgörande stöd, eller har enligt en del redan trillat igenom detta. De närmaste dagarna riskerar att bli avgörande för fortsatt riktning och något stöd från omvärldens börser kan vi inte räkna med. Min gissning är att vi får en ganska omfattande nedgång idag, åtminstone inledningsvis.

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 09:51

Börsens insidertips till salu på det ”mörka nätet”

Det visar en undersökning från IT-säkerhetsföretaget Digital Shadows som nu varnar för att just börs och aktiehandel är den senaste heta trenden på det så kallade ”dark web” som består av stängda forum och sajter som allmänheten inte kan nå, skriver Di Digital. ”Det finns många inlägg där folk söker eller erbjuder information för en kostnad. Men folk är skeptiska till påståendena och de här forumen jobbar på att utveckla trovärdiga rykten”, säger Michael Marriot som är ansvarig för studien som bygger på en indikering av de dolda hemsidorna.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 12:09

Säkerställda lån en krockkudde mot börsens svängningar

Om Tessin: Tessin är Nordens största investeringsplattform för fastigheter med över 43 000 registrerade medlemmar. Företaget tar avstamp i att det finns många potentiella lukrativa fastighetsprojekt som inte genomförs eftersom det saknas finansiering. Samtidigt finns det gott om kapital som investerare vill placera till rimliga avkastningsnivåer.

Cornucopia - 08 okt 16 kl. 12:33

Inget avgörande för OMXS30 i veckan

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 ligger fortfarande kvar i motståndsområdet runt 1450. Veckan har inte lett till något avgörande utbrott, även om vi nu ligger i en stabil stigande trend.Dagschart OMXS30.

Dagens PS - 05 dec 17 kl. 06:11

Magnus René avgår efter 15 år som Arcam-VD

3D-printingbolaget Arcams vd Magnus René och ekonomichef samt vice vd Johan Brandt har båda valt att säga upp sig från sina respektive anställningar. René är en av börsens verkliga veteraner. Han har varit vd för Arcam sedan 2001 och Brandt har varit ekonomichef sedan 2012.

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 22:08

Rapportperioden: Konjunktursignaler avgörande trots utdelningsrekord

Sannolikheterna för att börsens bästa utdelningshöjare fortsätter är goda. Ledaren är fastighetsbolaget Hufvudstaden som säkert kommer med 22:a höjningen i följd och de efterföljande bolagen på utdelningssviternas topplista Castellum, Vitec, Wihlborgs och Intrum lär också höja. Lägg till att de indextunga storbankerna har höga direktavkastningar och sannolikt lär behålla sina utdelningar.

DI - 15 apr 19 kl. 11:53

Börsen vid avgörande nivå – köp Hagströmers kursrusare

Stockholmsbörsen är bara en procent från ett avgörande läge, enligt Investtechs tekniska analys. Då pekar analysfirman ut tre heta aktier, som du bör köpa – bland annat ett av Sven Hagströmers innehav som glänser just nu, och en av börsens riktiga jättar. .

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Essity sänktes av nitiska placerare

Nitiska placerare gjorde en stor sak av många små läckage i Essitys rapport. Men på lång sikt har inget ändrats..

DI - 1 timme sedan

Getinge återkallar ballongpumpar

Getinge informerar i ett pressmeddelande om ett globalt återkallande av ballongpumparna Cardiosave IABP och CS100/300. .

DI - 1 timme sedan

Momento spår ljus framtid efter avtal med biljätte

Momento i Flen kan betecknas som en sörmländsk snilleindustri.  Ett nytt avtal med en biljätte inger fortsatt framtidstro åt bolaget som är en av kommunens större arbetsgivare..

DI - 1 timme sedan

Elitryttaren blev framgångsrik vd på ”kungliga” gården

Sedan den tidigare elitryttaren Hannah Larsson kom in i bilden har kungens tidigare förfallna gamla ladugård vid Stenhammars slott utanför Flen levt upp som populärt utflyktsmål med kraftig omsättningstillväxt. Den 1 september ordnas folkfest för Flens nyanlända på ägorna..

DI - 1 timme sedan

Utdelningsfrossan sätter press på banksektorn

Det har varit en blodig rapportperiod i banksektorn, med nedskruvade utdelningsmål och besvikna aktieägare.  För Nordea slutade halvårsrapporten med den lägsta kursnoteringen sedan 2013 och ökad osäkerhet kring utdelningen. .

DI - 1 timme sedan

Europabörserna: E-handelsbolag rasade i London

Europabörserna handlades nedåt på torsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,2 procent. .

DI - 1 timme sedan

Nordenbörserna: Wärtsilä rapportrasade i Helsingfors

De nordiska börserna backade under torsdagen, då rapportsäsongen är inne i en intensiv period. .

DI - 2 timmar sedan

Bonesupport varslar om negativ påverkan på resultatet med 11 Mkr

Medicinteknikbolaget Bonesupport meddelar att man kommer att rapportera en jämförelsestörande post med en negativ påverkan på rörelseresultatet om cirka 11 miljoner kronor under andra kvartalet..

DI - 2 timmar sedan

Skrota tanken på ny skatt på digitala bolag

LEDARE. Det blev en sammandrabbning på finansministermötet med G7-länderna i veckan. Det hölls i Chantilly i Frankrike och värd var landets finansminister Bruno Le Maire.

DI - 2 timmar sedan

Mer krävs för att lyfta Trelleborg från treårslägsta

Trelleborgs halvårsrapport lyckades infria lågt ställda förväntningar. Men kvartalet avslutades svagt och osäkerheten om konjunkturen har ökat. För att skydda marginalerna utökas nu därför bolagets besparingsprogram..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.