Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 16:14

Dagens PS - 09 jul 19 kl. 14:54

Hongkongs tvärvändning och vinstskattesmällBUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Nytt besked: Hongkong lägger ned lagförslaget
Efter vårens våldsamma demonstrationer säger nu Hongkongs ledare Carrie Lam att man skrotar lagförslaget. Lagförslaget som låg på bordet skulle ha gjort det möjligt att lämna ut misstänkta brottslingar till Kina. Skattechocken: Villaägaren tvingas betala 2,5 miljoner
Han sålde sin villa till ett byggbolag som ämnade anlägga flerfamiljshus, men bygglovet fick inte godkänt och inga pengar har betalats ut. Nu kräver Skatteverket reavinstskatt, trots att affären inte är klar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Businessbriefen, Dagens PS, Efter, Hongkongs, Carrie Lam, Kina, Han, Skatteverket, Richard Bransons, Virgin Galactic, Social Capital Hedosophia Holdings, USA, Taiwan USA, Taiwan, M1A2T-Abrams, Stinger, Hemnet, En,  Erik Wikander, Mäklarhuset, DI, Den, Airbus, A380, Europeiska, EASA, GPS, Mexiko Landets, Mexiko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hongkongs, tvärvändningoch , vinstskattesmäll
Trelleborgs Allehanda - 15 maj 13 kl. 13:07

80-talstaxi ersätts av elbilar


Hongkongs ålderstigna taxiflotta får en nytändning. Kinesiska BYD meddelar att 45 exemplar av elbilen E6 hyrs ut till taxiförare i området. Taxi är ett extremt populärt transportmedel i Hongkong, men flottan domineras av japanska 80-talsbilar.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 13 kl. 13:12

80-talstaxi ersätts av elbilar

Hongkongs ålderstigna taxiflotta får en nytändning. Kinesiska BYD meddelar att 45 exemplar av elbilen E6 hyrs ut till taxiförare i området. Taxi är ett extremt populärt transportmedel i Hongkong, men flottan domineras av japanska 80-talsbilar.

Sydsvenskan - 04 sep 14 kl. 05:30

Ledning i Kina vill styra över Hongkongvalet

Manualen är den vanliga. Budskapet från Peking är alltid detsamma: det är det kinesiska kommunistpartiet som bestämmer och partiet viker sig aldrig. Det finns inget att förhandla om.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Boris Johnson ny Tories-ledare och vattenbrist

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

Dagens PS - 1 timme sedan

Coca Cola rusar till ny högstanotering

Dryckesjätten Coca-Cola levererade bättre siffror än väntat i andra kvartalet och skruvar upp försäljningsprognosen för året. Marknaden belönar det hela med att skicka upp aktien 3,5 procent i förhandeln till en ny rekordhög nivå. Coca-Cola förväntar sig nu att den organiska omsättningen ökar med fem procent under 2019, mot tidigare prognos om plus fyra procent, framgick det av delårsrapporten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Amazon samarbetar med USA:s största mäklare

Amazon inleder ett samarbete med USA:s största bostadsmäklare Realogy, rapporterar CNBC. Under partnerskapet kommer Turnkey att erbjudas, vilket är en portal som slussar potentiella hemköpare via Amazon till en Realogy-agent. Om kunden fullföljer med att köpa en bostad från Realogy tilldelas denna kompletterande Amazon Home Services och produkter värda upp emot 5 000 dollar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Lockheed Martin höjer prognoser efter bra kvartal

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin, som är den största leverantören till det amerikanska försvaret, redovisar en omsättning i linje med förväntat medan resultatet var högre än väntat i andra kvartalet. Bolaget höjer sina prognoser för helåret. Omsättningen uppgick till 14,43 miljarder dollar (13,40), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 14,2 miljarder dollar Resultat per aktie hamnade på 5,00 dollar (4,05), vilket är 5 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 4,77 dollar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Brexit-vänlige Boris ny premiärminister

Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien. Johnsons utmanare var Jeremy Hunt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Kina skyndar på kryptovaluta – ska utmana Facebook

Kinesiska myndigheter har pratat om att accelerera utvecklingen av en nationell valuta. Det rapporterar Technode. Efter att techjätten Facebook offentliggjorde sin digitala valuta, libra, har den i Kina skapat ett stort medialt intresse.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Fingerprint-partner får certifikat från Mastercard

Halvledarjätten NXP Semiconductors har erhållit ett Mastercad CAST-certifikat för sin biometriska smarta kort-modul. Det berör även de svenska bolagen Precise Biometrics och Fingerprint Cards som samarbetar med NXP. ”Att certifieras med CAST betyder att modulen uppfyller samtliga av Mastercards säkerhetskrav och att alla aktörer som involveras vid betalningarna kan vara trygga i arbetet med modulen, när den är integrerad i ett biometriskt smart kort.

Dagens PS - 4 timmar sedan

STOR LÄCKA: Så blir nästa iPhone

En källa med insyn i Apples fabriker rapporterar vilka funktioner den nästa version av iPhone kommer att ha. Det skriver Forbes. Enligt källan är Apple i full färd med produktionen av de nya modellerna av iPhone – och som det ser ut verkar de inte bli särskilt spektakulära.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Heathrow slår rekord – men vinsten rasar

Flygplatsen Heathrow har slagit ett nytt passagerarrekord på 39 miljoner människor för första halvåret 2019. Det rapporterar City A.M.

Dagens PS - 6 timmar sedan

H&M-delaägda Sellpy fortsätter växa

Klädjätten H&M är en av delägarna i startup-bolaget Sellpy, som fortsatt växer och omsatte totalt 117 miljoner kronor under 2018. Det rapporterar Di Digital. Sellpy tillhandahåller en marknadsplats där man gör det enkelt för kunder att sälja gamla klädesplagg eller felköp från nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.