DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 11:42

DI - 09 jul 19 kl. 14:40

Ras för ryska oljeproduktionen efter bråk mellan oljejättarRysslands oljeproduktion har i början av juli fallit till den lägsta nivån på tre år, rapporterar Reuters. Anledningen ska vara gnissel i samarbetet mellan två av de största aktörerna i den ryska oljesektorn..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rasför , ryska, oljeproduktionenefter , bråkmellan , oljejättar
DI - 02 maj 16 kl. 14:59

Ryska oljeproduktionen faller från rekordnivån

Den ryska oljeproduktionen blev inte lika hög i april som den var i mars då nivån nådde sin högsta nivå på 30 år. Totalt producerade Ryssland 10,84 miljoner fat olja per dag under april. Det går att jämföra med 10,91 miljoner fat i mars, skriver Gulf News..

Cornucopia - 2 timmar sedan

Ryska FaceApp får fullständiga rättigheter till dina bilder och data

De senaste dagarna har den S:t Petersburg-baserade ryska appen FaceApp fått stor spridning i sociala medier tack vare nya algoritmer för att främst åldra folk på bild. Få läser användarvillkoren, som bland annat ger ett oåterkallelig rätt för bolaget Wireless Lab att använda dina bilder och data för all framtid, inklusive lämna detta vidare till tredje part (=Kremldiktaturen).
Bloggaren åldrad med +30 år och skägg i Faceapp.

YLE - 30 dec 16 kl. 13:59

Ljusglimtar för den ryska ekonomin

Den ryska ekonomin har länge gått neråt, huvudsakligen på grund av det låga oljepriset, sanktionerna som EU och USA införde efter att Ryssland annekterade Krim och involverade sig i konflikten i östra Ukraina, samt Rysslands egna motsanktioner mot väst. EU förlängde nyligen sina sanktioner med ytterligare sex månader. Många utländska företag har lämnat Ryssland och ryssarna själva har fått se sina realinkomster sjunka med över en tredjedel.

HBL - 14 okt 13 kl. 06:00

Ryska forskare går till storms mot Putinregimen

Ryska akademiker är i uppror mot Kreml. En reformvåg som ska göra universiteten mer effektiva har fått forskarna på barrikaderna. De anser att Putinregimen försöker tysta den ryska intelligentian, något som varken Brezjnev eller Chrusjtjov lyckades med.

DI - 02 mar 16 kl. 14:10

Ryska oljeföretag redo frysa produktionen

De ryska oljeföretagen är överens om att frysa oljeproduktionen på nivåerna i januari 2016..

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 23:00

Kraftigt ras för oljepriset

För bara en månad sedan spekulerade analytikerna om att oljepriset snart kunde nå 100 dollar. Men nu är läget helt annorlunda. Tisdagen innebar fortsatta och mycket kraftiga nedgångar för oljepriset då oljepriset föll runt 7 procent.

BT - 17 dec 14 kl. 10:52

Rubelns ras bromsas av stödköp

Den ryska rubeln, som fallit handlöst tidigare i veckan, har stabiliserat sig trots en fortsatt svag utveckling för råoljepriset. Bland annat sedan Rysslands regering stödköpt rubel. Rubeln kretsar vid lunchtid i Moskva kring 68 rubel per dollar, en uppgång med 0,5 procent jämfört med det historiska bottennappet i tisdags.

Cornucopia - 29 sep 16 kl. 16:50

Aftonbladet avslöjar mer ryska pengar och rysk infiltration av Sverigedemokraterna

Schibsted/Aftonbladet avslöjade idag ytterligare ryska pengar och rysk infiltration av "Sverigevännerna" i Sverigedemokraterna. Det handlar om ett rysktägt finansbolag, utan verksamhet i Sverige, vars VD skickat instruktioner till Sverigedemokrater i riksdagen på hur de ska debattera. Han ska också erbjudit mångmiljonbelopp kronor i finansiering av Sverigedemokraternas propagandatidning.

HBL - 30 dec 14 kl. 20:01

Ryska turisterna nappar inte i år

Rubeln rasar, den ryska turistströmmen rasar, handelsmännen rasar. De nyårsfirande ryska turisternas antal hotar halveras jämfört med i år. Ryssarna hålls hemma eller väljer det billigare Estland.

HBL - 04 mar 15 kl. 19:20

Sipilä: Ryska ett alternativ i östra Finland

Centerordföranden Juha Sipilä kommer på fredag att rösta mot medborgarinitiativet om att göra den obligatoriska svenskundervisningen i grundskolan frivillig. Men Sipilä stöder en kläm om regionala experiment där svenskan skulle kunna bytas ut mot ryska. Anledningen är att Sipilä vill testa om valbar svenska ökar intresset för ryska.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Kones justerade rörelseresultat i linje med förväntningarna

Det finländska hiss- och verkstadsbolaget Kone redovisar ett justerat rörelseresultat på 320 miljoner euro för det andra kvartalet 2019. .

DI - 15 minuter sedan

Rapportbesvikelser trycker ner börsen – Intrum mot strömmen

Rapportfloden forsade vidare med full kraft under torsdagen och även dagens rapportskörd bjöd på kraftfulla kursrörelser. Di har sammanfattat höjdpunkterna ur morgonens kvartalsrapporter. .

DI - 15 minuter sedan

Google stoppar kritiserad biljettsajt

Google stoppar biljettsajten Viagogo efter massiv kritik mot företaget, som anklagas för att lura konsumenter. Viagogo kan inte längre köpa sig till en placering högst upp i Googles sökresultat. .

DI - 15 minuter sedan

Mycronics vd har köpt aktier för drygt 1 miljon kronor

Anders Lindqvist, som är relativt nytillträdd vd i Mycronic, har den 18 juli köpt 8.000 aktier i bolaget för totalt 1.028.

DI - 30 minuter sedan

Elos Medtech dubblar vinsten

Medicinteknikbolaget Elos Medtech redovisar ett resultat efter skatt på 6,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (3,4). Resultatet per aktie uppgick till 0:82 kronor (0:42)..

DI - 30 minuter sedan

Vinsttapp för Hexpol – aktien faller

Polymerbolaget Hexpol redovisade ett rörelseresultat på 551 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 vilket var lägre än de 561 Mkr bolaget redovisade under samma period i fjol. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 581 Mkr enligt Bloombergs sammanställning. Aktien faller med 4,5 procent.

DI - 45 minuter sedan

Enorama Pharma stiger på positiva signaler om ansökan till Läkemedelsverket

Läkemedelsverket har bara begärt mindre ändringar i Enorama Pharmas registreringsansökan för bolagets medicinska tuggummin. Aktien stiger på beskedet..

DI - 45 minuter sedan

Halvårsrapport januari-juni 2019

Andra kvartalet 2019 – Ökad försäljning och strategiskt förvärv Försäljningen ökade med 6 procent till 3 685 MSEK (3 461).   EBITA uppgick till 566 MSEK (568). EBITA marginalen uppgick till 15,4 procent (16,4).

DI - 45 minuter sedan

Elos Medtech Delårsrapport 1 Januari - 30 Juni, 2019

GOD TILLVÄXT OCH FÖRBÄTTRAD RÖRELSEMARGINAL April - juni 2019 • Nettoomsättningen för andra kvartalet ökade och uppgick till 184,1 MSEK (166,0), vilket motsvarar en organisk tillväxt på 10,9 procent. Efter valutajusteringar var tillväxten 7,1 procent. • Rörelseresultatet uppgick till 15,6 MSEK (5,2)..

DI - 45 minuter sedan

Finsk finansfamilj tar stor position i gruvbolaget Endomins

Den finländska finansfamiljen Herlin, som bland annat är storägare i Eltel, har köpt aktier i gruvbolaget Endomines. Totalt sitter familjen Herlin nu på aktier motsvarande 12,6 procent av kapitalet och rösterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.