Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 July, 04:13

Dagens PS - 09 jul 19 kl. 14:24

USA trotsar Kina – säljer vapen till TaiwanUSA:s utrikesministerium har godkänt vapenförsäljning till Taiwan för 2,2 miljarder dollar trots häftig kritik från Kina.  Det rapporterar Reuters. I vapenexporten ingår bland annat 108 stridsvagnar av modellen M1A2T-Abrams och 250 Stinger-missiler. Kina reagerade starkt på nyheten och uppmanade USA att dra tillbaka affären. Frågan är extra känslig då Washington och Peking försöker hitta en lösning till handelskriget.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
USA, Kina, Taiwan, Reuters, M1A2T-Abrams, Stinger, Washington, Peking, Folkrepubliken Kina, FN, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, trotsar, Kina, säljer, vapentill , Taiwan
Supermiljöbloggen - 03 apr 16 kl. 18:59

USA och Kina redo att skriva under klimatavtalet

På torsdagen berättade USA och Kina att de tänker skriva under klimatavtalet från Paris nu i april. Beskedet är ett stort steg framåt för det globala klimatarbetet. Det faktum att världens värsta utsläppsbovar nu väljer att ställa sig bakom avtalet från december är en mycket positiv nyhet.

SvD - 26 jan 15 kl. 12:32

Iphone-feber i Kina – säljer mer än i USA

Apple har för första gången sålt fler Iphone i Kina än i USA, enligt analytikers uppskattningar. Men bolaget är fortfarande en liten spelare på den stora kinesiska mobiltelefonmarknaden..

Västerbottens Folkblad - 04 apr 14 kl. 09:00

Kina säljer luft på flaska

Luftkvalitén fortsätter att vara ett problem i Kina. Nu finns det till och med företag som säljer luft på flaska. Och i sydöstra Kina försöker man locka folk med sitt rena syre..

Nyhetskanalen - 07 nov 12 kl. 15:32

Ointresse bland folket när Kina väljer president

Säkerhetstänkandet är på topp vid torsdagens öppnande av den epokgörande kongressen i Kinas kommunistparti. Men långt ifrån alla kineser är intresserade.

- Jag bryr mig inte om det där.

Expressen - 09 jan 14 kl. 12:46

Volvo gör succé i Kina - säljer allt fler bilar

GÖTEBORG. Kina utgör en allt större del av Volvo Personvagnars marknad. Under 2013 såldes fler Volvobilar där än i Sverige, som går från att vara företagets andra största marknad till att vara nummer tre, enligt ett pressmeddelande från Volvo Cars..

E24 - 26 apr 16 kl. 10:09

Kina väljer SUV – då viker Hyundais vinst

Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai, nummer fem i världen, redovisar sin nionde kvartalsrapport med minskad vinst i rad. Hyundai, med fokus på bränslesnåla sedan-bilar, har fått problem att hänga med i den kraftigt ökande efterfrågan på så kallade stadsjeepar i Kina..

SR - 17 okt 17 kl. 16:13

Video: Kommunistpartiet i Kina väljer väg för kommande år

När kommunistpartiet i Kina håller sin 19:e kongress kommer omkring 2 300 partimedlemmar att samlas. Vår Kinakorrespondent Hanna Sahlberg förklarar vad det går ut på..

Expressen - 24 okt 14 kl. 07:49

USA: Terrorgruppen IS säljer olja via Turkiet

Extremiströrelsen Islamiska staten (IS) har på kort tid blivit en av världens rikaste terrorgrupper. Bara genom att sälja råolja från oljefält i Syrien och Irak tjänar jihadiströrelsen en miljon dollar per dag, enligt USA:s finansdepartement..

DI - 05 maj 15 kl. 07:00

Räntor och valutor: USA-räntor följer de tyska uppåt

USA-räntorna steg efter svensk stängning på måndagen, medan dollarn har stärkts mot euron under natten. Japanska marknader håller fortsatt helgstängt..

DI - 20 okt 16 kl. 16:10

USA: Bostäder säljer i högre takt

Försäljningstakten för befintliga bostäder i USA steg med 3,2 procent i september, till en beräknad årstakt på 5,47 miljoner enheter. Det framgår av statistik från National Association of Realtors, NAR..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Boris Johnson ny Tories-ledare och vattenbrist

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Coca Cola rusar till ny högstanotering

Dryckesjätten Coca-Cola levererade bättre siffror än väntat i andra kvartalet och skruvar upp försäljningsprognosen för året. Marknaden belönar det hela med att skicka upp aktien 3,5 procent i förhandeln till en ny rekordhög nivå. Coca-Cola förväntar sig nu att den organiska omsättningen ökar med fem procent under 2019, mot tidigare prognos om plus fyra procent, framgick det av delårsrapporten.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Amazon samarbetar med USA:s största mäklare

Amazon inleder ett samarbete med USA:s största bostadsmäklare Realogy, rapporterar CNBC. Under partnerskapet kommer Turnkey att erbjudas, vilket är en portal som slussar potentiella hemköpare via Amazon till en Realogy-agent. Om kunden fullföljer med att köpa en bostad från Realogy tilldelas denna kompletterande Amazon Home Services och produkter värda upp emot 5 000 dollar.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Lockheed Martin höjer prognoser efter bra kvartal

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin, som är den största leverantören till det amerikanska försvaret, redovisar en omsättning i linje med förväntat medan resultatet var högre än väntat i andra kvartalet. Bolaget höjer sina prognoser för helåret. Omsättningen uppgick till 14,43 miljarder dollar (13,40), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 14,2 miljarder dollar Resultat per aktie hamnade på 5,00 dollar (4,05), vilket är 5 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 4,77 dollar.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Brexit-vänlige Boris ny premiärminister

Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien. Johnsons utmanare var Jeremy Hunt.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Kina skyndar på kryptovaluta – ska utmana Facebook

Kinesiska myndigheter har pratat om att accelerera utvecklingen av en nationell valuta. Det rapporterar Technode. Efter att techjätten Facebook offentliggjorde sin digitala valuta, libra, har den i Kina skapat ett stort medialt intresse.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Fingerprint-partner får certifikat från Mastercard

Halvledarjätten NXP Semiconductors har erhållit ett Mastercad CAST-certifikat för sin biometriska smarta kort-modul. Det berör även de svenska bolagen Precise Biometrics och Fingerprint Cards som samarbetar med NXP. ”Att certifieras med CAST betyder att modulen uppfyller samtliga av Mastercards säkerhetskrav och att alla aktörer som involveras vid betalningarna kan vara trygga i arbetet med modulen, när den är integrerad i ett biometriskt smart kort.

Dagens PS - 16 timmar sedan

STOR LÄCKA: Så blir nästa iPhone

En källa med insyn i Apples fabriker rapporterar vilka funktioner den nästa version av iPhone kommer att ha. Det skriver Forbes. Enligt källan är Apple i full färd med produktionen av de nya modellerna av iPhone – och som det ser ut verkar de inte bli särskilt spektakulära.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Heathrow slår rekord – men vinsten rasar

Flygplatsen Heathrow har slagit ett nytt passagerarrekord på 39 miljoner människor för första halvåret 2019. Det rapporterar City A.M.

Dagens PS - 18 timmar sedan

H&M-delaägda Sellpy fortsätter växa

Klädjätten H&M är en av delägarna i startup-bolaget Sellpy, som fortsatt växer och omsatte totalt 117 miljoner kronor under 2018. Det rapporterar Di Digital. Sellpy tillhandahåller en marknadsplats där man gör det enkelt för kunder att sälja gamla klädesplagg eller felköp från nätet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.