DI > Ekonomi

Tuesday, 16 July, 18:10

DI - 09 jul 19 kl. 13:36

Kampen om att efterträda Lagarde inledd – han leder racetNEW YORK. Christine Lagardes kommande sorti som IMF-chef har satt igång febril aktivitet i Europas huvudstäder för att utse en efterträdare. Den brittiska centralbankschefen Mark Carney är favorit att ta hem toppjobbet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lagarde, NEW YORK, Lagardes, IMF, Europas, Mark Carney

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampenom att , efterträda, Lagarde, inleddhan , leder, racet
YA - 06 maj 18 kl. 00:01

Kampen mot björnlokorna inledd

I augusti börjar en ny lag gälla. En lag som ålägger markägare att bekämpa oönskade växter som björnlokor. I dagarna har kommunen inlett kampen mot lokorna på sin mark..

DI - 04 jan 12 kl. 06:43

Kampen om Vita Huset inledd

I och med tisdagskvällens nomineringsmöten i Iowa drog den långa presidentvalsproceduren igång i USA..

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 10:59

Kampen om EU:s toppjobb i gång

EU-ledarna möts i kväll i Bryssel för en första dust om vem som ska bli ordförande i EU-kommissionen.Men vänta inga namn, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.
Blir det kristdemokraten Jean-Claude Juncker som efterträder José Manuel Barroso på EU:s tyngsta jobb?

ÖstersundsPosten - 27 maj 14 kl. 10:59

Kampen om EU:s toppjobb i gång

Blir det kristdemokraten Jean-Claude Juncker som efterträder José Manuel Barroso på EU:s tyngsta jobb? Eller socialdemokraten Martin Schulz? IMF-chefen Christine Lagarde?

BT - 27 maj 14 kl. 10:59

Kampen om EU:s toppjobb i gång

EU-ledarna möts i kväll i Bryssel för en första dust om vem som ska bli ordförande i EU-kommissionen. Men vänta inga namn, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.Blir det kristdemokraten Jean-Claude Juncker som efterträder José Manuel Barroso på EU:s tyngsta jobb?

DalaDemokraten - 27 maj 14 kl. 10:59

Kampen om EU:s toppjobb i gång

Blir det kristdemokraten Jean-Claude Juncker som efterträder José Manuel Barroso på EU:s tyngsta jobb? Eller socialdemokraten Martin Schulz? IMF-chefen Christine Lagarde?

Dagens PS - 27 aug 18 kl. 10:35

Vem ska efterträda ECB-chefen?

Mycket av spekulationen kring vem som ska efterträda ECB-chefen Mario Draghi har kretsat kring ordföranden för den tyska centralbanken, Jens Weidmann. Utsikterna för att han ska efterträda Draghi har dock minskat på senare tid, skriver Financial Times. Detta sedan tyska förbundskanslern Angela Merkel börjat arbeta för att få in en tysk som nästa ordförande för EU-kommissionen.

DI - 03 jul 19 kl. 07:58

Analytiker: Ingen kursändring för ECB under Lagarde

IMF-toppen Christine Lagarde skulle inte innebära någon omsvängning för Europeiska centralbanken om hon godkänns som Mario Draghis efterträdare. Den slutsatsen drar analytiker på Danske Bank..

NSD - 03 jan 12 kl. 16:10

USA: Kampen är inledd

I skolor, bibliotek och kyrkor kring majsfälten i Iowa har kampen om Vita huset inletts på allvar..

GöteborgsPosten - 03 jan 12 kl. 22:20

Kampen är inledd i USA

I skolor, bibliotek och kyrkor kring majsfälten i Iowa har kampen om Vita huset inletts på allvar. Men än så länge är det viktigare att kämpa väl än att vinna..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nordenbörserna: Yara lyfte i Oslo, VINX30 ökade något

De nordiska börserna handlades med blandade rörelser på tisdagen. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,1 procent till nivån 937..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Inbromsning väntas inom SMS för Sandvik

Sandvik väntas på onsdag presentera ett resultat före skatt på 4,87 miljarder kronor för årets andra kvartal, enligt en sammanställning av 18 analytikers prognoser som Infront Data har gjort. Det vore en ökning med 2 procent från motsvarande kvartal i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Wall Street: JP Morgan och Goldman Sachs klättrar

De ledande börserna i New York återfanns runt oförändrade nivåer efter ett par timmars handel på tisdagen. Flera storbanker var i fokus efter sina kvartalsrapporter. .

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot stängning på rött

Tisdagen blev en tung börsdag för flera rapporterande bolag: Husqvarna och Billerud Korsnäs hörde till de stora förlorarna..

DI - 1 timme sedan

SEB flaggar upp i Concentric till över 10 procent

SEB Investment Management har ökat sitt innehav i fordonsunderleverantören Concentric till drygt 10,0 procent av kapital och röster per den 9 juli, enligt ett flaggningsmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Ekholm ger nytt hopp – småsparare rusar till Ericsson

De två senaste månaderna har antalet sparare i Nordnet som äger Ericssonaktier ökat med 35 procent.  ”Det är en anmärkningsvärd ökning”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt. Nu sitter både småspararna och analytikerna med högt uppskruvade förväntningar inför onsdagens rapport..

DI - 1 timme sedan

Svart börsdag för telekomjätten – föll mer än på över 3 år

Den norska telekomjätten Telenor hade sin värsta börsdag sedan februari 2016 på tisdagen när ägarna tvingades summera ett rapporttapp på 4,3 procent..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Europeiska räntor sjunker

Europeiska räntor sjönk överlag på tisdagen. Samtidigt stärktes dollarn, medan euron och pundet försvagades..

DI - 1 timme sedan

Autoliv vände på en femöring – toppar storbolagslistan

Efter att inledningsvis ha rasat på nyheten att sektorkollegan Lear Corporation vinstvarnade för helåret har Autolivaktien istället stigit till skyarna. En timme innan stängning i Stockholm toppar den storbolagslistan..

DI - 1 timme sedan

Lugn handel på Wall Street – rapporterande storbanker i fokus

De ledande börserna i New York handlades runt oförändrade nivåer i tisdagens öppning. Rapportflödet har intensifierats med bland annat flera storbanker samt Johnson & Johnson. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.