DI > Ekonomi

Monday, 22 July, 14:40

DI - 09 jul 19 kl. 13:30

SSM fokuserar kärnverksamheten - avyttrar egen entreprenadverksamhet och inleder strategiskt samarbete med entreprenadbolaget Mecon ByggSSM Holding AB (publ), fokuserar kärnverksamheten till projektutveckling och inleder ett strategiskt samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg AB. Förändringen genomförs i syfte att reducera bolagets fasta kostnader samt förstärka SSM:s långsiktiga konkurrenskraft och lönsamhet. Till följd av samarbetet avvecklar SSM den egna entreprenadverksamheten och cirka 15 medarbetare från SSM erbjuds möjlighet till anställning hos Mecon Bygg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SSM, Mecon Bygg, SSM Holding AB, Mecon Bygg AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SSM, fokuserar, kärnverksamheten, avyttrar, egen, entreprenadverksamhetoch , inleder, strategiskt, samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg
DI - 15 maj 19 kl. 18:00

SSM fokuserar kärnverksamhet, avser att avyttra entreprenadverksamheten och inleda strategiskt samarbete med Mecon

SSM Holding AB (publ), Sveriges ledande bostadsutvecklare inom smarta och prisvärda bostäder, avser att genomföra strategiska förändringar i syfte att förstärka långsiktig konkurrenskraft och lönsamhet. Bolaget har för avsikt att fokusera kärnverksamheten till affärs- och projektutveckling, försäljning samt eftermarknad och samtidigt inleda ett strategiskt samarbete med entreprenad-bolaget Mecon Bygg AB, ett bolag som är specialister inom kostnadseffektiva totalentreprenader för flerbostadshus..

Realtid - 09 jul 19 kl. 16:05

SSM säljer entreprenadverksamhet

Bostadsbolaget SSM Holding ska fokusera på kärnverksamheten och avyttrar därför den egna entreprenadverksamheten..

DI - 09 jul 19 kl. 13:37

SSM avyttrar entreprenadverksamhet – ger marginell resultateffekt

Bostadsutvecklaren SSM har beslutat att avveckla sin entreprenadverksamhet för att reducera bolagets fasta kostnader. Förändringen förväntas ha en marginell resultateffekt under 2019, uppger SSM i ett pressmeddelande.  .

DI - 15 maj 19 kl. 18:04

SSM avser sälja sin entreprenadverksamhet

SSM meddelar i ett pressmeddelande att bostadsutvecklaren avser avyttra sin entreprenadverksamhet för att istället ”fokusera på kärnverksamheten”. .

PrivataAffärer - 04 jun 19 kl. 06:57

Kinnevik avyttrar Millicom

  ”Kinnevik fokuserar sin investeringsstrategi på snabbväxande bolag verksamma i regioner utanför Millicoms latinamerikanska marknader, och avser därför omallokera behållningen från erbjudandet till nya investeringar”, motiveras avyttringsplanerna. De 11 miljoner aktierna motsvarar 29 procent av Kinneviks innehav om drygt 37,8 miljoner aktier i Millicom (motsvarande en ägarandel om drygt 37 procent). Den posten Kinnevik vill sälja är värd cirka 5,9 miljarder kronor om man utgår från det svenska depåbevisets stängningskurs på måndagen.

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 16:27

Starbreeze ska fokusera på kärnverksamheten

För den del som inte utgör kärnverksamhet kommer bolaget omgående inleda ett arbete för att hitta samarbete med externa parter för att säkerställa att dessa verksamheter utvecklas på ett positivt sätt, meddelas det. Närmare information om verksamhetsförändringarna kommer att lämnas innan årsskiftet. Starbreeze bedömer att ändringarna ska ha genomförts till halvårsskiftet 2019.

YLE - 01 apr 16 kl. 09:43

JNT:s vinst lika stor som Anvias

På Jakobstadsnejdens telefon är vd Maria Höglund nöjd med resultatet, det blev en rörelsevinst på 1,8 miljoner euro ifjol. JNT delar ut en måttfull dividend, endast 25 euro per aktie. - Istället gräver vi ner vinsten i snabbare och mera fiberkabel, säger Höglund.

Realtid - 29 feb 16 kl. 11:17

Akelius: "Vi satsar på storstäder"

mån, 2016-02-29 11:17Akelius: "Vi satsar på storstäder"Avyttrar 585 lägenheter i Tyskland för 47 miljoner euro. "Vi fokuserar på Berlin, Hamburg, Köln, München och Frankfurt", säger vd:n till Realtid.se..

YLE - 13 okt 12 kl. 12:14

SFV sanerar och skär i bidrag

Stiftelsen Svenska folkskolans vänner (SFV) drar inom de närmaste åren in ansenliga bidrag till finlandssvenska institutioner och projekt. Anledningen är att SFV måste spara 9 miljoner euro under de följande fyra åren för att få budgeten i balans. Bland de som drabbas är programmet Min Morgon för Yle Fem, som nu får ett bidrag på 700 000 euro.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:30

Alliansen: ?Dags för ett maktskifte?

De borgerliga partierna har nu presenterat sitt alliansprogram till kommunfullmäktigevalet. Alliansen består, precis som på riks­planet, av Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet. – Vi fokuserar på att skapa ordning och reda i kommunens ekonomi.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Lägre järnmalmsproduktion än väntat från gruvjätten

Gruvbolaget Vale producerade 64,1 miljoner ton under det andra kvartalet, vilket var lägre än det förväntade 74,6 miljoner ton. Det skriver Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

Huawei: Läckta dokument visar koppling till Nordkorea

Läckta dokument visar att telekomjätten Huawei har hjälpt Nordkorea med uppbyggnaden och underhållandet av landets kommersiella trådlösa nätverk.  Det rapporterar Washington Post. .

DI - 45 minuter sedan

Kreditinformationsbolag betalar minst 5,4 miljarder efter dataintrång

Kreditinformationsbolaget Equifax har gått med på att betala minst 5,4 miljarder kronor i en uppgörelse med amerikanska myndigheter efter en dataläcka där omkring 147 miljoner amerikaners personuppgifter stals. Aktien tappar 0,2 procent i förhandeln. .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen kring nollstrecket – storbanker i botten

Stockholmsbörsen handlades svagt nedåt vid lunchtid på måndagen. Nyhetsflödet var måttligt, men efter förra veckans störtskur av rapporter kom i stället ett intensivt flöde av rekommendationsändringar..

DI - 1 timme sedan

Halliburtons resultat bättre än väntat under andra kvartalet

Oljeservicejätten Halliburton redovisar en omsättning i linje med förväntningarna under andra kvartalet, medan det justerade resultat per aktie var högre än väntat..

DI - 1 timme sedan

Strategen: Därför ska du rata världens största marknad

Genom handelsplattformar på nätet har det blivit möjligt för privatpersoner att börja spekulera på världens största finansmarknad – valutamarknaden. Men trots möjligheten till stora vinster anser SEB:s valutastrateg Richard Falkenhäll att småsparare gör bäst i att hålla sig borta. ”Det är komplicerat och man förvånas ganska ofta”, säger han.

DI - 2 timmar sedan

Europeisk storbank överväger säga upp tusentals anställda

Den italienska storbanken Unicredit överväger att säga upp tusentals anställda samt sänka rörelsekostnader som en del av en ny strategisk plan. .

DI - 2 timmar sedan

Signaler om kommande räntesänkningar väntas från ECB

Europeiska centralbanken väntas på torsdag signalera att en räntesänkning är på väg..

DI - 2 timmar sedan

Storbanken lyfter köksbolaget – aktien ska upp 24 procent

Nobias rapport för det andra kvartalet bjöd på ett resultat som var bättre än vad Nordea hade räknat med, och för det andra halvåret räknar banken med att kökstillverkaren ska börja uppvisa stabil vinsttillväxt igen..

DI - 3 timmar sedan

Japansk miljardbaksmälla efter jätteaffär

Fredagens jätteaffär i bryggeribranschen där japanska Asahi köper Anheuser-Busch Inbevs verksamhet i Australien fick ett kyligt mottagande på Tokyobörsen. Totalt rasade Asahi 8,9 procent vilket innebär att bryggerijättens börsvärde krympte med omkring 19 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.