DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 16:11

DI - 09 jul 19 kl. 13:31

Catena Media avslutar förvärv av tyskt bettingbolagCatena Media har kommit överens med säljarna av tillgångarna i det tyska sportbettingfokuserade Baybets om den sista delutbetalningen i förvärvet som Catena Media gjorde i december 2017..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Media, Baybets, Catena Media

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Catena, Media, avslutar, förvärvav , tyskt, bettingbolag
PrivataAffärer - 03 apr 19 kl. 15:16

Raset i Catena Media fortsätter

”Catena Media är i en omställning från ett entreprenörsföretag till ett större bolag med business i USA och andra kontinenter, vilket medför ökade kostnader samtidigt som de åkt på smällar i UK förra kvartalet. Man kan även förvänta sig att Sverige är tufft, om man läser operatörerna rätt. Så för långsiktiga investerare så är detta rätt tillfälle att våga gå emot strömmen, just nu är det småsparare som säljer”, skriver Bodenholms förvaltare Per Johansson, som är på resande fot, i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 11 sep 18 kl. 22:58

Hernhag: Någon har fel om Catena Media

Kasinobranschens kundanskaffare Catena Media har fallit tungt på börsen med 20 procent på en månad och 38 procent på tre månader. Det intressanta är att det inte är främst bolagets egna meriter som ligger bakom kurskraschen. Halvårsrapporten sänkte förvisso aktien trots att intäkterna ökade med 73 procent under andra kvartalet och det var inte enbart förvärv bakom tillväxten.

PrivataAffärer - 07 nov 18 kl. 08:04

Hedgefond går in i Catena Media

”Varken Kambi eller Catena Media är riskfria investeringar, men vi tror vi är kompenserade för det då vi kan se en kursmässig uppsida på över 200 procent. Det är inte så ofta det händer och det är givetvis på grund av att den amerikanska marknaden för båda bolagen öppnat upp och båda bolagen faktiskt verkar ha bättre marknadspositioner där än de har i Europa. Men det kommer att ta två år.

PrivataAffärer - 06 nov 18 kl. 08:27

Vinstlyft för Catena Media

Catena Media redovisar ett justerat ebitda-resultat på 13,6 miljoner euro för tredje kvartalet 2018 (9,5). Enligt Infront Datas sammanställning väntades enligt tre analytikers snittestimat en ebitda på 13,1 miljoner euro. Intäkterna uppgick till 27,7 miljoner euro (17,3), mot väntade 27,5 i Infront Datas estimatsammanställning.

PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 13:06

Öresund: Stor potential i Catena Media

Catena Media finns i spelsektorn på börsen, men tillhör nischen affiliatebolag vars verksamhet är att styra trafik till speloperatörerna. De marknadsför alltså spelbolagen för kunderna och får därefter del av vinsten som varje spelare genererar. Bolaget börsintroducerades 2014 där Öresund var en av ankarinvesterarna och investmentbolaget har sedan successivt ökat sin position.

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 11:11

Catena Media: USA-potential inte reflekterad i kursen

Det menar ABG Sundal Collier som inlett bevakning av Catena Media med köprekommendation och riktkursen 105 kr. ”Vi konstaterar att Catena Media kommer att frodas i USA, där vi anser att bolaget är bättre positionerat än i Europa”, skriver ABG i analysen. Eftersom Catena Media har tillgångar i USA som har varit i drift sedan flera år tillbaka har bolaget ett försprång när det gäller sökordsoptimering på den amerikanska marknaden som ABG räknar med kommer att växa med 66 procent per år fram till 2023.

PrivataAffärer - 29 aug 18 kl. 08:44

Storägare sålde aktier i Catena Media

Antal sålda aktier var i linje med förhandsbeskedet. Catena Media stängde på 114:20 kronor på tisdagen och Optimizer sålde därmed till en rabatt om 6,7 procent. Optimizers ägande gick före transaktionen till cirka 7,27 miljoner aktier, motsvarande 13,0 procent av aktiekapitalet.

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 13:16

Carnegie: Europeiska spelmarknader utmanande för Catena Media

Det påpekar Carnegie i sin analys för affiliatebolaget Catena Media där rekommendationen sänks till behåll från köp med sänkt riktkurs till 90 kr. Vidare understryker investmentbanken att Catena Medias balansräkning är tämligen ansträngd vilket hämmar möjligheten till förvärv under 2019, där förvärv historiskt varit bolagets signum för tillväxt. Rapporten för det fjärde kvartalet tror Carnegie kommer att vara en ganska blek tillställning med ett kvartal i stort sett i linje med det tredje kvartalet trots traditionell stark säsongsmässig effekt i det avslutande kvartalet.

DI - 03 maj 19 kl. 15:35

Capital Conquest AB (publ) förvärvar aktier i Catena Media

Investmentbolaget Capital Conquest AB (publ) har själv och via intressebolag förvärvat totalt 33 300 aktier i Catena Media och bolaget ägde inte innan transaktionen några aktier i Catena Media. Vi ser en stor potential i Catena Media och dessa goda förutsättningar att kunna växa i USA säger Glenn Renhult Koncernchef i Capital Conquest AB (publ)..

PrivataAffärer - 21 aug 18 kl. 13:11

Insiderköp visar vägen i Catena Media

Catena Medias börshistoria sedan två och ett halvt år tillbaka har varit mycket framgångsrik med en flerdubbling av kursen som mest. På försommaren i år var optimismen som högst, men därefter blev sommarmånaderna en lång utförslöpa där vinsthemtagningar pressade kursen. Och halvårsrapporten för en dryg vecka sedan blev en besvikelse med ett något sämre resultat än väntat.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Oväntad nedgång i den amerikanska bostadsförsäljningen i juni

Försäljningstakten för befintliga bostäder i USA sjönk 1,7 procent i juni, till en beräknad årstakt på 5,27 miljoner enheter. .

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Tre nya Iphone-modeller presenteras i höst

Det amerikanska teknikföretaget Apple kommer i höst att presentera tre nya Iphone 11-modeller, inklusive ett nytt A13-chip. Det rapporterar branschsajten 9to5mac på sin hemsida på tisdagen..

DI - 15 minuter sedan

Europeiskt förvärv är Midsonas väg in på hajpad marknad för köttalternativ enligt vd:n

Förvärvet av Alimentation Santé är Midsonas väg in på marknaden för växtbaserade köttalternativ enligt vd:n Peters Åsberg. När produkterna kan finnas för handel på de nordiska marknaderna är dock oklart..

DI - 15 minuter sedan

SBB:s ordförande har köpt aktier för 1,6 miljoner kronor

Samhällsfastighetsbolaget SBB:s styrelseordförande Lennart Schuss har på tisdagen köpt 100.000 B-aktier i bolaget till snittkurs om 15:98 kronor. Det motsvarar en investering om nära 1,6 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Finländskt verkstadsbolag faller efter svagare rapport än väntat

Det finländska verkstadsbolatet Valmet faller över 4 procent på Helsingforsbörsen efter att rapporten för det andra kvartalet kommit in svagare än väntat. .

DI - 45 minuter sedan

Nynoterat miljöteknikbolag senarelägger serieproduktion av eldriven lastbil

Miljöteknikbolaget Inzile, som tillverkar den eldrivna lätta lastbilen PRO4, senarelägger tidpunkten för serietillverkningen av fordonet. .

DI - 1 timme sedan

IMF sänker utsikterna för den globala konjunkturen igen

Internationella valutafonden (IMF) har sänkt prognoserna för den globala tillväxten igen. Nu väntas den globala ekonomin växa med 3,2 procent nästa år och 3,5 procent 2020..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna ser ut att öppna med stigande kurser

Terminerna för de ledande USA-börserna pekade uppåt inför tisdagens öppning. USA spås återuppta handelssamtalen med Kina angående handelsdispyten, vilket tolkas positivt av aktiemarknaden. Starka kvartalsrapporter från ett flertal bolag bidrog även till ett muntrare humör..

DI - 1 timme sedan

Hjälmbolaget vänder nedåt efter rapport

Hjälmbolaget Mips inledde tisdagen med stigande kurs i spåren av morgonens rapport. Munterheten avtog dock gradvis under dagen och strax innan klockan 15 hade aktien vänt ner till minus 5,4 procent. .

DI - 1 timme sedan

Valutastrategen: Det blir stökigt för pundet

Pundet förstärktes svagt efter beskedet att Boris Johnson blir Storbritanniens nästa premiärminister. Men i höst kan det bli stökigt för den brittiska valutan, varnar Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.