DI > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 05:18

DI - 09 jul 19 kl. 12:40

Labour skulle kampanja för att stanna i EU vid ny folkomröstningDet socialdemokratiska partiet Labour skulle kampanja emot att lämna EU vid en ny folkomröstning, oavsett om Storbritannien får ett utträdesavtal eller inte. Det meddelar partiledaren Jeremy Corbyn på tisdagen samtidigt som han uppmanar den kommande premiärministern att låta britterna rösta i frågan igen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Labour, Storbritannien, Jeremy Corbyn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Labourskulle , kampanjaför att , stannai EU vid , ny folkomröstning
Expressen - 01 maj 19 kl. 00:40

Labour enas om ny folkomröstning om brexit

Oppositionsledaren Jeremy Corbyns parti vill ha en andra folkomröstning om brexit, dock endast under vissa omständigheter.Labour kräver en ny folkomröstning - men bara om de inte kan få igenom ett nyval, eller ”nödvändiga ändringar” i Theresa Mays brexitavtal.Resultatet ses som en förlust av många Labourmedlemmar som helst hade velat se att partiet skulle kräva en ny omröstning oavsett vad regeringen gör härnäst..

FriaTider - 06 okt 13 kl. 17:22

Tung Labour-politiker kräver folkomröstning om brittiskt EU-utträde

Pressen ökar nu på Storbritanniens premiärminister David Cameron om att hålla en folkomröstning om EU-medlemskapet snabbare än 2015, vilket är det tidigaste år som regeringen själva kan tänka sig en omröstning. Den senaste i raden att kräva en snabb omröstning är den kände Labour-profilen Tom Watson..

Expressen - 27 feb 19 kl. 20:36

Labour stöder ny folkomröstning om brexit

Det brittiska oppositionspartiet Labour kommer att stödja en ny folkomröstning om brexit.Detta efter att partiets förslag om ett fortsatt nära förhållande till EU röstats ner i parlamentet..

Politologerna - 06 jul 16 kl. 08:00

Boktips inför nästa folkomröstning

Nu när sommaren är här och det är dags att ligga i hängmattan och läsa böcker vill jag med anledning av Brexit komma med ett boktips. År 2014 kom den kanadensiska journalisten Chantal Hérbert ut med sin bok The Morning After: The 1995 Quebec Referendum and the Day that Almost was. Som titeln antyder handlar boken om den omröstning som genomfördes i Quebec 1995.

YLE - 29 mar 17 kl. 19:12

Terho om brexit: Beslut om en finländsk folkomröstning före riksdagsvalet

Den sannfinländske partiledarkandidaten Sampo Terho vill avvakta och dra lärdom av brexit. Därefter bör Finland besluta om en egen folkomröstning om utträde ur EU. Den tidigare socialdemokratiske utrikesministern Erkki Tuomioja anser för sin del att britterna gör en realistisk bedömning då de inte längre försöker få tillgång till EU:s inre marknad efter utträdet.

DN - 24 sep 18 kl. 12:24

Labour-förslag öppnar för ny folkomröstning

Labour ska i första hand försöka tvinga fram ett nyval. Men om inte nyvalet blir av kan det bli aktuellt att ställa krav på en andra folkomröstning om Brexit. Så ser det förslag till ny Labour-strategi ut som det brittiska oppositionspartiets kongress ska ta ställning till på tisdagen.

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 21:27

Labour öppnar för ny folkomröstning

Labour har med överväldigande majoritet godkänt en motion som öppnar för att partiet kan kräva en ny folkomröstning om brexit. Premiärminister Theresa Mays besked är att det inte ligger i Storbritanniens intresse att hålla ytterligare en omröstning..

SR - 09 jul 19 kl. 17:00

Labour vill se ny brexitomröstning

Det brittiska labourpartiet tar ett steg mot tydligare brexitmotstånd. Partiet vill se en ny folkomröstning om brexit - innan landet lämnar EU. Och i en ny folkomröstning skulle Labour stödja ett nej.

DI - 25 maj 15 kl. 09:37

Labour går med på folkomröstning om EU

Det brittiska socialdemokratiska partiet Labour släpper sitt motstånd mot att hålla en folkomröstning om Storbritanniens EU-medlemskap, något som premiärminister David Cameron från det valvinnande konservativa partiet har lovat att hålla senast 2017..

SR - 24 sep 18 kl. 07:02

Labour röstar om ny folkomröstning om brexit

Sent i går kväll beslutade det brittiska oppositionspartiet Labour att medlemmarna ska få rösta om partiet ska stötta en andra folkomröstning om brexit. Omröstningen ska ske i morgon på partikongressen i Liverpool..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

De brädade storbolagen och tog hem Schweiz-ordern

It-konsultföretaget Learning Well i Nyköping fick nyligen en order från försvarsmakten i Schweiz. Det ser bolaget som ännu ett bevis på bärkraften i sin affärsmodell: att arbeta i nära dialog och tillsammans med kunden..

DI - 15 minuter sedan

Detta händer onsdagen den 17 juli

På onsdagen fortsätter rapportfloden när det är dags för en rad tunga börsbolag att visa färg. Dagen inleds med rapporter från storbankerna Handelsbanken och Swedbank och lite senare är det dags för verkstadsjättarna Sandvik och Alfa Laval..

DI - 6 timmar sedan

50 år sedan första månsteget – så firas årsdagen i Stockholm

Det var den 20 juli 1969 som människan för första gången landade på månen. Den 20:e varje månad i år har Vänföreningen Christer Fuglesang Space Center anordnat publika aktiviteter kring observatoriet, som ett slags nedräkning till den stora dagen. ”När vi satte igång var det väl inte så stort, men vid tredje tillfället, i mars, kom det 1 500 personer..

DI - 6 timmar sedan

Hon uppges ta över von der Leyens post

Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkels efterträdare på partiledarposten i tyska CDU, kommer att ta över som försvarsminister efter Ursula von der Leyen, enligt källuppgifter till Reuters..

DI - 7 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta hårt kritiserat i senaten

Facebooks planerade kryptovaluta Libra kritiserades hårt av senatens bankutskott i ett förhör under tisdagen..

DI - 7 timmar sedan

Husqvarnas vd optimistisk – trots kursraset

Husqvarnas aktie rasade efter sin halvårsrapport. Försäljningen av robotgräsklippare växte inte i andra kvartalet, vilket var en stor missräkning. ”Vi är fortsatt optimistiska till den långsiktiga tillväxten för robotgräsklippare”, säger vd:n Kai Wärn..

DI - 7 timmar sedan

Dämpad avslutning på amerikanska börserna

Efter att ha öppnat försiktigt dämpades entusiasmen än mer på de amerikanska börserna inför stängning. Blue Apron, som sysslar med hemleverans av mat, rusade efter att ha tecknat avtal med köttsubtitutbolaget Beyond Meat..

DI - 8 timmar sedan

Börsens gamar kretsar över skogen

Bergvikaffären har ännu inte fått skogsaktiernas gröna guld att glimra. Nedgångsspekulanterna har dock inte dragit åt skogen, utan Billerud Korsnäs aktie fortsätter att vara en av Stockholmsbörsens mest blankade - i sällskap med andra i sektorn..

DI - 8 timmar sedan

UBS: Inget börsrally att vänta även om Fed sänker

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer mycket sannolikt att sänka räntan i slutet av juli, men något jätterally på börsen är inte att vänta, enligt UBS investeringschef Mark Haefele, skriver Marketwatch..

DI - 9 timmar sedan

Sällsynt maktkamp på högsta nivå

Motsättningarna i Sandviks styrelse, som Di kan avslöja inför bolagets halvårsrapport, är ur flera aspekter högintressant. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.