Realtid > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 13:37

Realtid - 09 jul 19 kl. 12:14

Ökad oro för amerikansk räntesänkningDen amerikanska centralbanken, Federal Reserve (Fed), väntas sänka räntan vid de två kommande mötena. Den ökade oron kring storleken på sänkningarna påverkar världens börser negativt under tisdagen..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, oroför , amerikansk, räntesänkning
SR - 12 nov 13 kl. 13:57

Ökad tro på räntesänkning

Konsumentpriserna i Sverige föll under oktober – enligt Statistiska centralbyrån handlar det om en sänkning med 0,2 procent från september till oktober..

SvD - 02 jul 15 kl. 18:00

Greklandsoro bidrar till räntesänkning

Riksbankens räntesänkning överraskade bedömare. En ökad osäkerhet för utvecklingen i Grekland och större risker för en stärkt krona fick Riksbanken att agera. Och framöver kan räntan bli ännu lägre..

Affärsvärlden - 09 apr 14 kl. 08:27

TV: Ökad press på räntesänkning 

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 11:14

Danske: Räntesänkningar och handelsavtal en ”positiv cocktail”

Tillväxten väntas bli lägre framöver, då inköpschefsindex i Europa, Kina och USA fortsatte ned i maj. Detta faktum glömdes dock snabbt bort av marknaden, då både den europeiska och amerikanska centralbanken i förra veckan öppnade för nya stimulanser. Danske Bank uttrycker en förväntan om en amerikansk räntesänkning redan i juli eller i september.

HBL - 01 aug 13 kl. 16:58

ECB-chefen öppen för räntesänkning

Räkna med rekordlåg ECB-ränta en lång tid framöver. Eller till och med en sänkning, är budskapet från ECB-chefen Mario Draghi. Beskedet kom efter ett räntemöte där bankens styrränta lämnades oförändrad på 0,5 procent.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 21:26

Fed: Räntesänkning kan snart behövas

Bullard sade att de direkta effekterna av handelsrestriktionerna är relativt små för amerikansk ekonomi, men att effekterna genom globala finansiella marknader kan vara större. New York-börserna vände uppåt efter Bullards uttalanden och strax efter 20:00 hade S&P 500 sjunkit 0,1 procent för dagen, efter en betydligt större nedgång tidigare.  .

Affärsvärlden - 18 feb 13 kl. 07:49

"Kan öka sannolikheten för en räntesänkning i april"

SCB har uppdaterat arbetskraftsundersökningarna med en "förbättrad beräkningsmetod". Detta kan innebära en ökad sannolikhet för att Riksbanken sänker räntan i april, menar chefsanalytiker på Nordea..

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 09:15

Nordea: Ingen räntesänkning


Nordea tror inte att Riksbanken sänker räntan ytterligare. Oro för hushållens ökande skulder väger tyngre än låg inflation och hög arbetslöshet, bedömer banken. Huvudscenariot är att räntan kommer att ligga still fram till mitten av nästa år, då den höjs.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 11:35

Danske: Marknaden räknar med att Fed räddar börsen med räntesänkningar

Inte mindre än två Fed-sänkningar innan årets slut prisas nu in på räntemarknaden, samtidigt som prissättningen även indikerar att ECB kommer att genomföra en mindre räntesänkning det närmaste året, enligt banken. Danske Bank anser dock att det inte finns någon anledning för ECB att agera, givet stabil (men låg) europeisk tillväxt och inflation. Banken väntar sig att nästa räntejustering från ECB blir en höjning, och då troligen först om 2-3 år.

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 13:05

Amerikansk rysarsiffra i eftermiddag

I eftermiddag riktas finansmarknadens blickar mot USA när sysselsättningsstatistik för mars släpps. Prognoserna pekar mot sysselsättningen ökade med 180 000 personer efter den överraskande svaga ökningen med blott 25 000 personer i februari. Det är dock möjligt att februarisiffran kan komma att revideras upp.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Ingen avsättning till Oktogonen under andra kvartalet

Handelsbanken gjorde inte någon reservering till Oktogonen under det andra kvartalet heller. Det framgår av bankens delårsrapport. .

Realtid - 3 timmar sedan

Swedbank sänker utdelningen

Storbanken ändrar sin utdelningspolicy från  75 till 50 procent av vinsten. Syftet anges vara att “stärka bankens kapitalposition”. Det framgår av Swedbanks delårsrapport.

Realtid - 5 timmar sedan

Handelsbanken stänger sitt kontor i Polen

Handelsbanken stänger sitt kontor i Warszawa på grund av för svag lönsamhet. Verksamheten i Polen kommer att avvecklas under 2020. .

Realtid - 22 timmar sedan

Svensk Exportkredit ökade sin utlåning

Trots att den svenska ekonomin befinner sig i en avmattningsfas är exportföretagen fortsatt välmående. Det framgår av Svensk Exportkredits delårsrapport..

Realtid - Igår: 13:16

“Historisk data inte längre tillräckligt för att ta bra beslut”

Trender baserade på hur marknaden utvecklats historiskt ligger inte sällan till grund för beslut om hur svenska företag ska agera framåt. Problemet med det är att gammal data inte längre är tillräckligt för kunna ta bra beslut. Det skriver Fredrik Ohlsen, CEO på driftleverantören Basefarm..

Realtid - Igår: 10:14

Hemfosa vill växa i Finland

Fastighetsbolaget Hemfosas hyresintäkter ökade med 16 procent tack vare en växande fastighetsportfölj. Samtidigt ökade resultatet efter skatt med 13 procent, där ökningen i andra kvartalet var 19 procent. Det visar bolagets delårsrapport.

Realtid - Igår: 08:23

Serneke har tecknat avtal med Cernera Fastigheter 

Serneke Bygg ska bygga ett flerbostadshus med 43 bostadsrätter i Bergdalen i Borås. Ordersumman uppgår till cirka 74 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 16:38

Securitas förvärvar risk management-tillgångar i USA

Securitas dotterbolag Securitas Critical Infrastructure Services har ingått avtal om att förvärva vissa av MSM Security Services LLCs tillgångar inom området utredning och bakgrundskontroller. Köpeskillingen uppgår till cirka 102 miljoner kronor.  .

Realtid - Igår: 14:14

Kinnevik ökar innehavet i Livongo

Investmentbolaget köper  aktier i det amerikanska, digitala och snart börsnoterade hälsovårdsbolaget Livongo för en totalsumma om cirka en halv miljard kronor. Därutöver har Kinnevik anmält intresse för att köpa nyemitterade aktier i bolaget för cirka två miljarder kronor. .

Realtid - I förrgår: 11:00

Balder förvärvar fastigheter för drygt en miljard

Fastighetsbolaget Balder har i tre transaktioner avtalat om att förvärva fyra fastigheter med en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 28 000 kvadratmeter för ca 1,6 miljarder kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.