Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 16:40

Dagens PS - 09 jul 19 kl. 11:31

Airbus varnar för sprickor i vingarna på jumbonDen franska flygplansjätten Airbus har varnat bolag med äldre versioner av jumboplanet A380 för att det potentiellt kan uppstå sprickor i vingarna. Det skriver Dagens Industri. Enligt Europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA har flera plan varit inne på service, och då har sprickor upptäckts i flera av vingarna. Dagens Industri påtalar att Airbus för sju år sedan drogs med en liknande situation, då problem på A380-modellen kostade miljontals euro i reparationer. Airbus-aktien vänder från plus till nedgång på nyheten.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Airbus, A380, Dagens Industri, Europeiska, EASA, Industri, MAX, Boeing, LÄS ÄVEN, Boeings, PS, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbus, varnarför , sprickori , vingarna, jumbon
DI - 10 feb 18 kl. 11:35

Airbus varnar för nya motorfel

Airbus varnar för nya fel med Pratt & Whitney-motorerna på sina A320neo-plan, vilket har fått europeiska luftfartschefer att utfärda restriktioner. Det rapporterar Wall Street Journal. .

DI - 09 jul 19 kl. 11:09

Airbus varnar för sprickbildning i vingarna på äldre A380

Franska flygplansjätten Airbus har uppmanat flygbolag som har äldre A380 i sina flottor att kontrollera dem för sprickbildning i vingarna, skriver Bloomberg. Airbus-aktien tappar 0,3 procent..

DI - 19 jun 19 kl. 08:54

Airbus varnar för att Europa halkar efter på rymdfartsmarknaden

Franska Airbus försvarsdivision sonderar efter potentiella partner för en kommande satsning inom den USA-dominerade rymdfartsmarknaden, skriver Reuters. Flygtillverkaren vädjar om tydlighet från Europas politiker för att inte riskera att bli kvar i baksätet..

Dagens PS - 25 jun 18 kl. 08:41

Airbus hotar att lämna Storbritannien

Europeiska flygplanstillverkaren Airbus varnar för att man kan komma tvingas att lämna Storbritannien om inte landet får till ett brexit-avtal med EU, rapporterar AFP. Ur en riskbedömning skulle ett EU-utträde från Storbritanniens sida hota Airbus fortsatta verksamhet om ett avtal saknas, uppgav Tom Williams, operativ chef för den kommersiella flygdelen inom Airbus. ”Detta scenario skulle tvinga Airbus att ompröva sina investeringar i Storbritannien och dess långsiktiga fotavtryck i landet”, sade han.

Sydsvenskan - 08 feb 12 kl. 12:47

Airbus kontrolleras för sprickor

Foto: Francois Mori
Alla Airbusplan av typen A 380 måste kontrolleras så att de inte har sprickor i vingarna, uppger den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA.
Totalt är 68 jumboplan av Airbus A380 i trafik, och samtliga ska nu kontrolleras, uppger en EASA-talesman för AFP. EASA beordrade i januari kontroller av en tredjedel av A380-planen efter att sprickor upptäckts i flygplansvingar.

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Superjumbon har sprickor i vingarna

Flygplanstekniker i Australien kräver att världens största passagerareflygplan, Airbus A380, får flygförbud efter att sprickor upptäckts i vingarna. Tillverkaren Airbus tonar ned problemet..

Expressen - 08 feb 12 kl. 13:41

Nya sprickor på vingarna på Airbus

FRANKFURT. Alla Airbusplan av typen A 380 måste kontrolleras så att de inte har sprickor i vingarna, uppger den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA. Totalt är 68 jumboplan av Airbus A380 i trafik, och samtliga ska nu kontrolleras, uppger en EASA-talesman för AFP..

NT - 19 jan 12 kl. 21:57

Sprickor i Airbus-vingar

Hårfina sprickor har hittats i vingarna på två superjumboplan av Airbusmodell A380 - men tillverkaren hävdar bestämt att det inte ska äventyra flygsäkerheten med världens största trafikflygplan. Sprickfyndet som rapporterades på torsdagen var det andra på två veckor..

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 12 kl. 20:40

Airbus medger fel på superjumbon

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus skyller nyupptäckta sprickor på superjumbon Airbus 380:s vingar på en kombination av design och tillverkningsfel men hävdar samtidigt att den är säker att flyga. Airbus medger för Reuters att nya sprickor upptäcks vid de inspektioner som gjorts på inrådan av Europeiska byrån för luftfartssäkerhet (EASA)..

DI - 26 jan 12 kl. 09:18

Sprickor i vingarna på världens största flygplan

Hårfina sprickor har hittats i vingarna på två superjumboplan av Airbusmodell A380. Flygplanstílllverkaren skyller på tillverkningsfel. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Uppsägningar, tung börs och rapportsäsong

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Bank-vd:n slår larm: ”Kan bli uppsägningar”
”Arbetet pågår och jag kan inte säga när det blir eller hur många som berörs”, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström till Svenska Dagbladet efter morgonens kvartalsrapport. Sandvik gör sig av med 2.

Dagens PS - 1 timme sedan

Sandvik gör sig av med 2.000 anställda

Efterfrågan har svalnat, men ett nytt sparpaket ska ge långsiktigt starka marginaler.  Det skriver Svenska Dagbladet. Tidigare i år fick 450 anställda sparken, och nu får alltså ytterligare 2.

Dagens PS - 2 timmar sedan

E-sportteamet backas av Drake – tar in 35 miljoner

Drake’s e-sportteam 100 Thieves har tagit in 35 miljoner dollar i en ny investeringsrunda. Det skriver New York Post. Det Los Angeles-baserade laget sökte endast 25 miljoner dollar men finansieringsrundan övertecknades snabbt.

Dagens PS - 4 timmar sedan

EU-kommissionen inleder granskring av Amazon

EU-kommissionen bekräftar i dag att en formell konkurrensutredning öppnas mot Amazon för att avgöra om bolaget använder känslig data på ett sätt som bryter mot konkurrensreglerna. ”Europeiska konsumenter köper allt mer på nätet. E-handel har ökat detaljhandelskonkurrensen och inneburit mer valmöjligheter och bättre priser.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Vd:n slår larm: ”Kan bli uppsägningar”

”Det kan komma att bli uppsägningar. Arbetet pågår och jag kan inte säga när det blir eller hur många som berörs.” Det säger Handelsbankens vd Carina Åkerström till Svenska Dagbladet efter morgonens kvartalsrapport.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Streamingsajt tar in 775 miljoner – noteras i dag

Den kinesiska livestreamingplattformen Douyu, som backas upp av Tencent, tar in 775 miljoner dollar i samband med sin notering i USA. Aktien börjar handlas på Nasdaq på onsdagen. Det rapporterar Technode.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Elon Musks nya pryl ska läsa dina tankar

I dagens techbrief kan du läsa om en domstol som bannat Trumps rådgivare från Twitter, en AI-app som blivit ett vitalt fenomen samt Elon Musks nya tankeläsar-teknik. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Domstol bannar Trumps rådgivare från Twitter Roger Stone, tidigare rådgivare och högra hand till Donald Trump, slipper fängelse för att ha brutit mot sin tystnadsplikt kring förundersökningen om kollusion med Ryssland.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Elon Musks nya öronsnäcka ska läsa tankar

I dagens techbrief kan du läsa om en domstol som bannat Trumps rådgivare från Twitter, en AI-app som blivit ett vitalt fenomen samt Elon Musks nya tankeläsar-teknik. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Domstol bannar Trumps rådgivare från Twitter Roger Stone, tidigare rådgivare och högra hand till Donald Trump, slipper fängelse för att ha brutit mot sin tystnadsplikt kring förundersökningen om kollusion med Ryssland.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Fingerprint i pilotprogram med fransk storbank

Fingerprint Cards samarbetar med Giesecke + Devrient Mobile Security för att lansera kontaktlösa biometriska betalkort på marknaden. Kortet använder sig av Fingerprint T-Shape modul som ingår i 1300-serien, enligt ett pressmeddelande. Kortet ingår i det pilottest som nyligen aviserats med franska storbanken Crédit Agricole.

Dagens PS - 7 timmar sedan

JUST NU: Storbanken faller som en sten

Marknaden är uppenbarligen inte nöjd med siffrorna i morgonens rapportsläpp. Stockholmsbörsen öppnar på minus efter att flera börsjättar redovisat sina delårsresultat på onsdagsmorgonen. OMXS-indexet startade ned med 0,4 procent medan OMXS30 backade 0,7 procent direkt i öppningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.