DI > Ekonomi

Saturday, 20 July, 13:51

DI - 09 jul 19 kl. 11:09

Airbus varnar för sprickbildning i vingarna på äldre A380Franska flygplansjätten Airbus har uppmanat flygbolag som har äldre A380 i sina flottor att kontrollera dem för sprickbildning i vingarna, skriver Bloomberg. Airbus-aktien tappar 0,3 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
A380, Airbus, Bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Airbus, varnarför , sprickbildningi , vingarna, äldre, A380
Dagens PS - 09 jul 19 kl. 11:31

Airbus varnar för sprickor i vingarna på jumbon

Den franska flygplansjätten Airbus har varnat bolag med äldre versioner av jumboplanet A380 för att det potentiellt kan uppstå sprickor i vingarna. Det skriver Dagens Industri. Enligt Europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA har flera plan varit inne på service, och då har sprickor upptäckts i flera av vingarna.

DI - 10 feb 18 kl. 11:35

Airbus varnar för nya motorfel

Airbus varnar för nya fel med Pratt & Whitney-motorerna på sina A320neo-plan, vilket har fått europeiska luftfartschefer att utfärda restriktioner. Det rapporterar Wall Street Journal. .

DI - 19 jun 19 kl. 08:54

Airbus varnar för att Europa halkar efter på rymdfartsmarknaden

Franska Airbus försvarsdivision sonderar efter potentiella partner för en kommande satsning inom den USA-dominerade rymdfartsmarknaden, skriver Reuters. Flygtillverkaren vädjar om tydlighet från Europas politiker för att inte riskera att bli kvar i baksätet..

Dagens PS - 25 jun 18 kl. 08:41

Airbus hotar att lämna Storbritannien

Europeiska flygplanstillverkaren Airbus varnar för att man kan komma tvingas att lämna Storbritannien om inte landet får till ett brexit-avtal med EU, rapporterar AFP. Ur en riskbedömning skulle ett EU-utträde från Storbritanniens sida hota Airbus fortsatta verksamhet om ett avtal saknas, uppgav Tom Williams, operativ chef för den kommersiella flygdelen inom Airbus. ”Detta scenario skulle tvinga Airbus att ompröva sina investeringar i Storbritannien och dess långsiktiga fotavtryck i landet”, sade han.

Sydsvenskan - 08 feb 12 kl. 12:47

Airbus kontrolleras för sprickor

Foto: Francois Mori
Alla Airbusplan av typen A 380 måste kontrolleras så att de inte har sprickor i vingarna, uppger den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA.
Totalt är 68 jumboplan av Airbus A380 i trafik, och samtliga ska nu kontrolleras, uppger en EASA-talesman för AFP. EASA beordrade i januari kontroller av en tredjedel av A380-planen efter att sprickor upptäckts i flygplansvingar.

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Superjumbon har sprickor i vingarna

Flygplanstekniker i Australien kräver att världens största passagerareflygplan, Airbus A380, får flygförbud efter att sprickor upptäckts i vingarna. Tillverkaren Airbus tonar ned problemet..

Expressen - 08 feb 12 kl. 13:41

Nya sprickor på vingarna på Airbus

FRANKFURT. Alla Airbusplan av typen A 380 måste kontrolleras så att de inte har sprickor i vingarna, uppger den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA. Totalt är 68 jumboplan av Airbus A380 i trafik, och samtliga ska nu kontrolleras, uppger en EASA-talesman för AFP..

Nyteknik - 18 jun 19 kl. 15:45

Airbus testflyger plan som flaxar med vingarna

Finessen ska ge högre effektivitet och lägre vikt. Nu har Airbus börjat testflyga modeller som kan flaxa med vingarna. ”Vi har hämtat inspirationen från albatrossen”..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Airbus skjuter upp lansering

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus skjuter fram lanseringen av den nya flygplansmodellen A 350 i tre månader, till andra halvåret 2014. Problem i produktionen av vingarna har ställt till det. Förseningen beräknas kosta 124 miljoner euro.

DI - 29 jul 14 kl. 19:01

Nederlag för Airbus superplan

Flygbranschen går i spinn. Men Airbus superplan har inte luft under vingarna. De senaste två åren har inte ett enda exemplar av planet sålts..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Trenden med “helivandring” delar fjällvärlden

ADOLFSTRÖM. Fjällvandring är en allt populärare semestertrend i Sverige och i dess spår har fenomenet ”helivandring” - att kombinera helikoptertur och vandring - vuxit.  Samtidigt delar helikopterturismen de svenska fjällen när affärsmöjligheter ställs mot tystnad och ostörd natur.

DI - 1 timme sedan

Rederiets vd: ”Blivit en storpolitisk fråga”

Fartyget Stena Imperio har hamnat mitt i en internationell storpolitisk konflikt. ”Vi har inga indikationer på att vi skulle haft någon incident med en fiskebåt, och vi har varit på internationellt vatten”, säger Stena Bulks vd Erik Hånell till Di..

DI - 2 timmar sedan

Produktionen vid Libyens största oljefält stängs efter incident

Produktionen vid Libyens största oljefält, Sharara, är sedan i fredags stoppad efter att en ventil av någon anledning oväntat stängts..

DI - 2 timmar sedan

Ju större desto bättre – här är Mercedes nya sjusitsare

Ju större, desto bättre. I USA vimlar det fortfarande av fullstora suvar och pickuper, men elbilar i plusmodell är det ont om. Här om någonstans finns den rätta kontexten för biltyper som nya GLS, Mercedes nya sjusitsare..

DI - 2 timmar sedan

ChromaWay partners with Pangara to speed up development

ChromaWay are tapping into Pangara’s invite-only Blockchain and AWS developer networks to accelerate their innovation of cutting edge services. .

DI - 3 timmar sedan

Småföretag ska kunna få egna 5G-nät

Delar av det kommande 5G-nätet viks åt mindre företag på landsbygden, rapporterar P4 Kalmar..

DI - 4 timmar sedan

Säkerhetspolitisk expert: ”Sveriges tyngd är liten”

Sverige har dragits in i ett storpolitiskt spel — men har inte mycket att sätta emot — efter att det svenskägda fartyget Stena Impero konfiskerats av Iran. ”Sveriges tyngd är liten”, säger Mike Winnerstig, chef för den säkerhetspolitiska enheten vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)..

DI - 5 timmar sedan

Rätt risk vid rätt tidpunkt – så optimerar du sparandet

Med rätt risknivå kan du optimera ditt sparande. Ändå är det vanligt att ta fel sorts risk i olika faser av livet. Det kan straffa sig rejält.

DI - 5 timmar sedan

Tjuven tog sig vatten över huvudet hos systrarna: ”Flyktbilen kunde genskjutas”

Årets mediokra sommar skulle kunna ha sänkt systrarna Ulrica Sjöbergs och Helena Pagoldhs gästhamn utanför Eskilstuna. Om det inte vore för livbojen innanför bryggfästet: restaurangen som blomstrar sedan den öppnade för tio år sedan..

DI - 6 timmar sedan

Rederiet: Oljetankern följde reglerna

Det brittiskflaggade svenskägda tankfartyget Stena Impero, som konfiskerades av Iran på fredagen, följde internationella navigeringsregler, uppger rederiet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.