DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 08:46

DI - 09 jul 19 kl. 10:54

Fastighetsräven till budgivarna: ”Ring mig”BÅSTAD. Fastpartner är missförstått. Det säger vd Sven-Olof Johansson som tycker att Blackrock och andra budgivare borde ringa honom, i stället för att köpa bolag som Victoria Park och Stendörren. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
BÅstad, Sven-Olof Johansson, Blackrock, Victoria Park, Stendörren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fastighetsräventill , budgivarna, Ringmig
Dagens PS - 03 maj 17 kl. 12:35

Fastighetsräv ser kusligt snarlika orostecken

Di har gjort en stor intervju med Hemfoas vd Jens Engwall, som uppges vara en av dem som har längst erfarenhet av arbete med fastigheter i Sverige. På frågan om han ser några bubbeltendenser, svarar Jens Engwall bland annat så här: ”Det är svårt att se bubblan men som gammal i gamet är det ett litet orostecken att alla tjänar pengar på fastigheter. Det var det jag kände i början av 1990-talet innan kraschen.

DI - 06 dec 18 kl. 07:56

Rekar: SHB ger fastighetsråd, Morgan Stanley ser över fordonssektorn

Handelsbanken har gått igenom Stockholmsbörsens fastighetssektor och överger flera av sina tidigare rekommendationer, medan Morgan Stanley identifierar mörka moln bland svenska fordonsaktier. I morgonens rekommendationsflöde syns även exempelvis Barclays onådiga sänkning av Hexagon..

DI - 07 jul 16 kl. 19:25

Inte första gången för finanshuset

Som Di kan avslöja förlorar Catella Fonder sex av sina absolut viktigaste medarbetare. Dessa sex personer, med Ulf Strömsten som mest profilerad medarbetare, kommer efter sommaren enligt mycket trovärdiga källor dyka upp som en viktig del i riskkapitalbolaget Altors ökande satsning på fondförvaltning vid sidan av bolagets två befintliga förvaltningsben, det Stockholmbaserade Carnegie Fonder och det danska Carnegie Asset Management. Det är inte första gången som det sker massavhopp från Catella.

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 03:50

Död hand över nordost

Den treåriga tvisten mellan arrendatorerna Per Axel och Nils Åke Olsson, Edenryd, och Hans-Gabriel Trolle Wachtmeister slutade i hovrätten över Skåne och Blekinge med framgång för arrendatorerna och bakslag för ?greven?, som folk på bygden, till skillnad från hovrätten, kallar honom.

Kristianstadsbladet - 19 jul 12 kl. 06:30

Klartecken för att bygga på Iföstrand

Foto: Lasse Ottosson
Efter nästan ett års strider godkänns nu detaljplanen över Iföstrandområdet. I?går fick kommunjurist Bo Johansson beslutet från kammarrätten i sin hand och planerna för den nya ?

Cornucopia - 20 apr 15 kl. 19:43

Anders Borg kryper till korset - medger bostadsbubbla och vill ta bort ränteavdrag

Sent ska syndaren vakna, eller snarare först tala klarspråk när man inte längre har makt att göra något åt saken. Anders Borg medgav idag att vi har en akut bostadsbubbla och vill se hårdare amorteringskrav än Finansinspektionen samt ett slopande av ränteavdraget.

Detta står att läsa hos Bonnier/DI, som refererar ett föredrag före detta finansministern höll hos fastighetsrådgivaren JLL.

DI - 21 feb 17 kl. 10:33

Läge att sälja bostadsrätten och flytta in i en hyresrätt

Det våras för hyresrätten. När priserna på bostadsrätter planar ut seglar den hyrda bostaden upp som ett attraktivt alternativ, anser Catellas fastighetsrådgivning. Även investerare bör blicka ditåt, är rådet..

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 12:59

Bokrisens skräckhistorier: ”Jag sålde för en krona”

Så inleds ett läsarbrev till SvD Näringslivs redaktion som är ett av många som kommit in i samband med tidningens artikelserie ”Skuldstressen” i vilken man granskar nuvarande fastighets- och bomarknad och drar paralleller till krisen på 1990-talet. I brevet till SvD berättar avsändaren ”Kaarina” att hon köpte en villa när hon kom till Sverige från Finland 1982 efter att ha sålt sin tidigare lägenhet. Sju år senare, 1989, flyttade hon till Norrköping och köpte en bostadsrätt men snart fördubblades hyrorna.

Dagens PS - 03 maj 17 kl. 12:59

Krisens skräckhistorier: ”Jag sålde för en krona”

Så inleds ett läsarbrev till SvD Näringslivs redaktion som är ett av många som kommit in i samband med tidningens artikelserie ”Skuldstressen” i vilken man granskar nuvarande fastighets- och bomarknad och drar paralleller till krisen på 1990-talet. I brevet till SvD berättar avsändaren ”Kaarina” att hon köpte en villa när hon kom till Sverige från Finland 1982 efter att ha sålt sin tidigare lägenhet. Sju år senare, 1989, flyttade hon till Norrköping och köpte en bostadsrätt men snart fördubblades hyrorna.

DI - 22 mar 18 kl. 12:09

Brexiteffekt lockar kapital till Norden

Flera europeiska metropoler vinner mark på fastighetsmarknaden i kölvattnet av brexit även om London fortfarande står starkt. Fastighetsrådgivaren Savills ser också en positiv effekt för Sverige..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Fortsatt intäkts- och resultattapp för Eniro

Sök- och annonsbolaget Eniros rapporterade ebitda-resultat blev 36 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (61).

DI - 10 minuter sedan

Köpstämpel på Ericsson – här är morgonens rekar

Handelsbanken höjer rekommendationen för Ericsson till köp, medan JP Morgan sänker Swedbank till undervikt..

DI - 10 minuter sedan

Börsen väntas falla efter vild rapportflod

Kvartalsrapporterna fortsatte strömma in på torsdagsmorgonen med flera tungviktare såsom Nordea, Volvo, Swedish Match, Electrolux och Telia. Efter onsdagens branta kursnedgång väntas torsdagen inledas i samma riktning. .

DI - 10 minuter sedan

Oroande signaler – nu väntar vd:ns stora elddop

AB Volvo med vd Martin Lundstedt levererar ett nytt superstarkt resultat för det andra kvartalet, men Volvo ger betydligt mer negativa uttalanden om läget på lastbilmarknaderna. Så här tror Di:s Anders Hägerstrand att aktien utvecklas..

DI - 15 minuter sedan

Tradedoublers vinst ligger still

Tradedoubler, som är verksamt inom prestationsbaserad digital marknadsföring, redovisar ett bruttoresultat på 65 miljoner kronor (66) för det andra kvartalet. Bruttomarginalen var 22,5 procent (23,2)..

DI - 30 minuter sedan

Delårsrapport januari–juni 2019

Göteborg, Sverige – Collector AB (publ) (Nasdaq Stockholm: COLL).

DI - 30 minuter sedan

Swedish Matchs vinst något bättre än väntat – stark snusmarginal

Tobaksbolaget Swedish Match rapporterar ett något högre resultat än väntat för det andra kvartalet. Tillväxthoppet Zyn finns nu tillgänglig i mer än 50.000 butiker i USA.

DI - 30 minuter sedan

Minus 82,4 miljoner för Hansa Biopharma

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma, som förut hette Hansa Medical, redovisar ett resultat efter skatt på -82,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (-58,8). .

DI - 30 minuter sedan

Nischbankens intäkter ökade med 27 procent

Nischbanken Collectors intäkter landade på 706 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019. En ökning på 27 procent jämfört med de 556 Mkr bolaget redovisade under samma period i fjol. .

DI - 30 minuter sedan

Enea förbättrar resultat och omsättning

Programvarubolaget Enea redovisar ett resultat efter skatt på 52,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (35,4). Resultatet per aktie uppgick till 2:71 kronor (1:83). Nettoomsättningen uppgick till 260 miljoner kronor (213)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.