Dagens PS > Ekonomi

Friday, 19 July, 13:25

Dagens PS - 09 jul 19 kl. 10:09

Tusentals appar kan spåra dig – mot din viljaDagens techbrief handlar om en allvarlig videosamtalsbugg, lagerarbetare på Amazon som tänker strejka samt apparna som kan spåra dig mot din vilja. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Allvarlig bugg upptäckt i app för videosamtal  Enligt en forskare kan en bugg i appen Zoom användas för att spionera på användare som har Mac-datorer, rapporterar The Verge. Lagerarbetare på Amazon planerar strejk på ”Prime Day” Under e-handelsjättens populära utförsäljningsdag ”Prime Day” planerar omkring 100 lagerarbetare att strejka över för låga löner och bristande säkerhet på arbetsplatsen, rapporterar TechCrunch. Instagram ska börja varna användare som är taskiga En ny funktion ska göra det svårt för nätmobbning att frodas på e
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Amazon, Techbriefen, PS, Zoom, Mac, The Verge, Prime Day Under, Prime Day, TechCrunch, En, CNBC, Lite, Den, Android, Spotify, GPS,  The Verge, Tusentals, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals apparkan , spåradig mot din , vilja
Dagensanalys.se - 14 maj 18 kl. 12:01

OutSystems sänker tröskeln för att skapa avancerade appar

För 17 år sedan startades företaget OutSystems med ambitionen att göra det enklare att skapa affärssystem genom användandet av så kallad Low Code. Det innebär ett mer visuellt sätt att programmera som baseras på olika byggblock, något som även underlättar kommunikationen mellan beställare och utvecklare. Vi pratade med Ruud Hochstenbach, Nordisk affärsutvecklingschef på OutSystems, under ett besök i Stockholm.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 14:00

Appar fungerar dåligt – turistvärdar behövs

KÅSEBERGA Kåseberga är på väg mot nytt besöksrekord, enligt parkeringsvärd Johnny Perssons uppskattning.
Sedan tre år tillbaka håller han ordning på de tusentals bilisterna som varje dag under högsäsong kör in och ut från parkeringsplatserna vid byn.Kåseberga byalagKåseberga byalag är en ideell förening som har flera arbetesgrupper.

IDG - 13 feb 13 kl. 09:38

Så gör du för att köra Android-appar på din Surface

Har du appar som du inte kan leva utan, och som du skulle vilja köra på andra plattformar? App Player från Bluestacks är din vän. Nu släpps en version som låter dig köra Android-appar på Surface Pro.

Expressen - 10 nov 13 kl. 11:54

Åtta appar för bättre läsning i mobilen

Brukar du känna att du inte hinner läsa så mycket som du skulle vilja i din telefon? Sajten Mashable har listat åtta appar som får dig att komma i gång med läsningen, vare sig du vill läsa mer än du gör nu, läsa snabbare eller både och..

Dagensanalys.se - 29 mar 16 kl. 15:00

Apples första satsning på egenproducerade TV-serier ska handla om… appar

Det har länge spekulerats kring Apples satsning på egenproducerat TV-material, men istället för några superproduktioner i Netflixanda kommer så en doku-serie om Appar. Ett dragplåster är i alla fall artisten Will.i.

Cornucopia - 21 jun 15 kl. 23:17

Mediakrisen: Schibsted sägs vilja sälja Aftonbladet. Till Bonnier.

Enligt uppgifter i morgondagens Dagens Industri (pappersupplagan - som prenumeranter har tillgång till redan kvällen innan) överväger Schibsted vilja sälja Aftonbladet. Bonnier påstås sitta och räkna på förvärvet, men alla förnekar förstås allt.

Dagens Industri refererar i sin tur till norska Dagens Naeringsliv.

GöteborgsPosten - 14 okt 11 kl. 14:11

FRA vill avlyssna dina appar

FRA kan få ytterligare 200 miljoner kronor i anslag de kommande tre åren. Myndigheten uppges vilja avlyssna dina mobilappar..

IT24 - 25 okt 11 kl. 13:52

Stoppa den dubbla skatten på appar!

Att digitala medier beskattas hårdare än fysiska är en orättvisa de flesta politiker säger sig vilja ändra, men än har inget skett..

IDG - 21 mar 17 kl. 09:20

6 appar som Apple borde släppa för Android


Vi skulle hemskt gärna vilja använda oss av de här apparna på fler mobiltelefoner än Iphone..

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 17 kl. 06:05

Dataavläsning ska komma åt krypterade appar

Ska polisen få plantera spionprogram i misstänkta brottslingars datorer? Ja, anser en rutinerad terroråklagare, verktyget är absolut nödvändigt. – När det gäller en viss typ av brott, och en viss typ av brottslingar, skulle jag vilja påstå att det i de.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Svagt kvartal av Autoliv – vinsten rasar

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv redovisar något lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en klart lägre vinst. Omsättningen uppgick till 2 155 miljoner dollar (2 212), en minskning med 3 procent mot föregående år.

Dagens PS - 1 timme sedan

LISTA: Världens dyraste klockor

I världen av exklusiva accessoarer finns det ingen hejd på hur mycket en klocka får kosta. Kolla in de här sanslösa prislapparna. Enligt en sammanställning av sajten Alux finns det en helt annan nivå av lyx som är få förunnad.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Grundaren plockar ut 700 miljoner – innan notering

Weworks medgrundare Adam Neumann har plockat ut mer än 700 miljoner dollar från bolaget inför dess börsnotering genom en rad aktieförsäljningar. Detta uppger källor med insyn till Wall Street Journal. En ovanligt stor summa med tanke på att startup-grundare vanligtvis väntar tills börsintroduktionen för att plocka ut den riktigt stora vinsten.

Dagens PS - 2 timmar sedan

BMW öppnar datacenter med kinesiska Tencent

Tyska fordonstillverkaren BMW och kinesiska teknikjätten Tencent Holdings ingår ett samarbete om att öppna ett datacenter i Kina som ska utveckla självkörande bilar. Det skriver Reuters. Datacentret, som kommer öppnas i slutet av året, kommer förse bilarna med teknik för att hjälpa dem att köra semi-automatiskt, för att sedan kunna köra helt automatiskt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Hetaste bilarna på Blocket hittills i år

BMW toppar listan på begagnat-marknaden men Jaguar är årets raket och VW är det märke som förekommer flitigast på topplistorna. Jaguar är årets raket i sökstatiken från Blocket. Bilen på bilden kostar 360.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Spåra din pizza från deg till dörr med GPS

Dagens techbrief handlar om Harley Davidsons första elmotorcykel, den kinesiska rymdstationen som kraschar samt en ny pizzaspårningstjänst med GPS. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Harley Davidson lanserar elmotorcykel Här är videon på första provkörningarna av alla den nya fordonen från HV, via TechCrunch.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Blir det krig mellan USA och Iran?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. USA har skjutit ned en iransk drönare i Hormuzsundet, enligt president Donald Trump, men Iran tillbakavisar uppgifterna.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Rejält Saab-lyft – mer än dubblar vinsten

Försvarsbolaget Saab redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Svajigt kvartal för Betsson – vinsten sjunker

Bettingbolaget Betsson redovisar en omsättning precis i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Resultatsmäll för Boeing för markbundet olycksplan

Boeing kommer att ta en engångskostnad på 4,9 miljarder dollar i det andra kvartalet för sin markbundna bästsäljare, 737 Max. Det framgår av ett pressmeddelande. Summan översätts till 8,74 dollar per aktie vilket raderar ut helt den förväntade vinsten på 1,80 dollar, enligt en prognossammanställning av Refinitiv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.