DN > Ekonomi

Friday, 19 July, 12:43

DN - 09 jul 19 kl. 10:03

Förseningarna på svenska flygplatser har ökat kraftigSedan 2014 har andelen försenade flyg på de statliga flygplatserna nästan fördubblats. En av orsakerna är ett allt trängre luftrum – ett problem som kommer att förvärras, bedömer Luftfartsverket..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Luftfartsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förseningarnapå svenska , flygplatserhar , ökat, kraftig
DN - 05 jun 14 kl. 17:05

Följdförseningarna har ökat

Resenärer upplever att kontaktledningshaverierna har ökat. Och Trafikverkets egen statistik visar att följdförseningarna har stigit med nära 78 procent på fem år. Pendlaren Thom Britten-Austin har fått nog.

DN - 22 mar 15 kl. 23:15

Kraftig ökning av Kravgrisar

Efterfrågan på ekologiskt fläskkött har ökat kraftig. Därför väljer fler bönder att ställa om till ekologiskt..

Expressen - 2 timmar sedan

Kraftig ökning av gonorré i Skåne

Antalet gonorréfall har ökat med 25 procent mot förra året, rapporterar SVT Nyheter.Spridningen av könssjukdomen fortsätter att öka.– Mest ökar gonorré bland män som har sex med män, säger Mattias Waldeck, biträdande smittskyddsläkare i Skåne till SVT..

Sydsvenskan - 09 jul 19 kl. 09:26

Förseningarna ökar på svenska flygplatser

Sedan 2014 har andelen försenade flyg på de statliga flygplatserna nästan fördubblats. En av orsakerna är ett allt trängre luftrum – ett problem som kommer att förvärras, bedömer Luftfartsverket. Flygtrafiken i Europa har ökat kraftigt de senaste 15 åre.

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 19 kl. 09:26

Förseningarna ökar på svenska flygplatser

Sedan 2014 har andelen försenade flyg på de statliga flygplatserna nästan fördubblats. En av orsakerna är ett allt trängre luftrum – ett problem som kommer att förvärras, bedömer Luftfartsverket. Flygtrafiken i Europa har ökat kraftigt de senaste 15 åre.

DI - 14 aug 17 kl. 14:13

Kraftig ökning av antalet passagerare på svenska flygplatser

Trafiken till och från svenska flygplatser har ökat med 7 procent under årets första sju månader. I juli ökade antalet passagerare med hela 9 procent jämfört med samma månad i fjol..

TA - 03 jul 14 kl. 12:14

USA skärper kontroll på flygplatser

USA kräver skärpt säkerhet på flygplatser i Europa och Mellanöstern med direktflyg till USA, efter signaler om att terrorgrupper utvecklat nya sprängämnen. Svenska flygplatser har inte utökat säkerhetskontrollen.
Svenska flygplatser har inte utökat säkerhetskontrollen men i bland annat Storbritannien skärps kontrollerna.

BT - 03 jul 14 kl. 12:27

USA inför hårdare koll på flygplatser

USA kräver skärpt säkerhet på flygplatser i Europa och Mellanöstern med direktflyg till USA, efter signaler om att terrorgrupper utvecklat nya sprängämnen. Svenska flygplatser har inte utökat säkerhetskontrollen men i bland annat Storbritannien skärps kontrollerna. "Av förklarliga skäl kommenterar vi inte dessa förändringar i detalj.

Cornucopia - 10 maj 17 kl. 11:13

JAS 39 Gripen C/D kvar bortom 2026 i utökat flygvapen - Byholma återtas som krigsflygbas?

Ansedda försvarstidningen Jane's skriver att svensk överste sagt att JAS 39 Gripen C/D kan komma att behållas och livstidsförlängas bortom 2026 för ett utökat svenskt flygvapen utöver planerade 60 - 70 Gripen E/F. Och i lokala nyheter spekuleras det i att den gamla krigsflygbasen Byholma vid gränsen mellan Småland och Halland ska återköpas av Försvarsmakten och återrustas.
Bloggaren flyger Gripen-similator på F 7 Såtenäs.

GöteborgsPosten - 12 aug 14 kl. 15:42

Radarproblem vid flygplatser löst

Både Landvetter och Göteborg City Airport påverkades av förseningarna..

Fler nyheter från DN

DN - 13 timmar sedan

Faceapp under lupp i USA

Den populära appen Faceapp är på väg att hamna i FBI:s blickfång. Den amerikanske senatorn Chuck Schumer har uppmanat den federala polisen att undersöka om Faceapp utgör en säkerhetsrisk. Anledningen?

DN - Igår: 11:28

Instagram döljer ”likes” i sex länder

Sociala medier-plattformen Instagram döljer gillamarkeringar, ”likes”, för användare i sex länder. Agerandet kommer sedan kritik framförts om plattformens påverkan på användares psykiska hälsa..

DN - Igår: 10:02

Börsen pressas av svaga rapporter

Stockholmsbörsen fortsätter ner, tyngd av ytterligare flera svaga kvartalsrapporter från börsens tungviktare som Nordea och mjukpappersföretaget Essity..

DN - Igår: 17:47

Saab-tillverkaren Nevs saknar certifiering att sälja bilar i Kina

Nevs saknar certifiering och därmed tillstånd att sälja sina elbilar i Kina, där fabriken ska stoppas för utbyggnad på okänd tid. Men nya ägaren Evergrande har lagt in 20 miljarder i bolaget och nu utlovas åter produktion i Trollhättan. .

DN - I förrgår: 07:09

Ifrågasatta Swedbank sänker utdelningen

Vinsten sjunker och samtidigt meddelar Swedbank att man sänker utdelningspolicyn till ägarna..

DN - I förrgår: 14:36

Så ska Telia sätta stopp för dyra bluffsamtal

Bluffsamtal där människor luras att ringa upp utländska nummer är ett stort internationellt problem. Som en av de första operatörerna i världen har Telia börjat blockera bluffmakare från att nå företagets kunder..

DN - 15 dec 16 kl. 01:33

Vad vet du om världens valutor?

Testa dig i DN:s frågesport.

DN - 15 jul 19 kl. 20:00

Kalle Nilvér lämnade vd-jobb för att få fler att klimatkompensera

När SBAB köpte upp bostadssajten Booli lämnade Kalle Nilvér rollen som vd. Till hösten släpper han helt taget om företaget han varit med att grunda för att få fler att bry sig om sina klimatutsläpp. .

DN - 15 jul 19 kl. 14:34

Ökad vinst för Citigroup – aktien stiger

Amerikanska storbanken Citigroup redovisar en vinst efter skatt på 4,8 miljarder dollar för andra kvartalet, motsvarande 45 miljarder kronor, upp från 4,5 miljarder dollar samma period i fjol. Lyftet förklaras av högre intäkter, lägre kostnader och skatt..

DN - 15 jul 19 kl. 14:11

Kina planerar att ”frysa ute” amerikanska vapentillverkare

Kinas regering kommer frysa de affärsmässiga kontakterna med amerikanska bolag som säljer vapen till Taiwan, enligt ett uttalande från utrikesministeriet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.