DI > Ekonomi

Monday, 22 July, 13:38

DI - 09 jul 19 kl. 09:33

Analys: ECB signalerar att fler lättnader är att väntaKommentarer från Europeiska centralbanks ledamöter har på senare tid förtydligat att mer lättnader är att vänta..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, Europeiska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, ECB, signaleraratt , fler, lättnaderär att , vänta
DI - 22 nov 18 kl. 14:32

ECB signalerar slut på stödköpen trots svagare indikatorer

Trots att den europeiska tillväxten ser ut att växla ned ser ECB inga skäl att fortsätta stödköpen. Signalerna i protokollet från det senaste räntemötet är att programmet ska avslutas till årsskiftet..

DI - 07 jun 16 kl. 07:27

ECB: Inga fler stimulansåtgärder

Belgiens centralbankschef Jan Smets, som även är ledamot i Europeiska centralbanken, anser inte att det är troligt att ECB behöver genomföra ytterligare stimulansåtgärder, efter de åtgärder som beslutades i mars månad..

Affärsvärlden - 07 jun 16 kl. 07:38

ECB: Inga fler åtgärder behövs

Belgiens centralbankschef Jan Smets, som även är ledamot i Europeiska centralbanken, anser inte att det är troligt att ECB behöver genomföra ytterligare stimulansåtgärder, efter de åtgärder som beslutades i mars månad..

SVT - 09 okt 14 kl. 12:26

Analys: USA medger: Fler städer kommer att falla

Fler städer och byar kommer att erövras av terroristorganisationen Islamiska staten, IS, enligt USA. Detta kan inte lösas över en natt, är president Barack Obamas kommentar..

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 16:04

SHB: ECB kan tidigarelägga räntehöjning

ECB meddelade vid dagens penningpolitiska besked att räntorna kommer att lämnas oförändrade till åtminstone sommaren 2019, vilket fick euron att sjunka skarpt mot dollarn samtidigt som börserna steg. Handelsbanken tror ändå att ECB tids nog kan få skäl att vidta en tidigare höjning än så, även om osäkerheten har ökat efter dagens penningpolitiska besked. ”Huruvida ECB kan ändra sin guidning längs med vägen utan att skada sin trovärdighet är en öppen fråga.

DI - 29 mar 16 kl. 13:42

ECB-ledamot ser depositränta som ett uttömt verktyg

Om det behövs skulle ECB vidta fler åtgärder, men sänkningar av depositräntan är uttömt som verktyg..

Expressen - 10 feb 17 kl. 15:25

Allt fler äldre som använder Snapchat

Snapchat är det snabbast växande sociala mediet och bolaget ska snart ge sig in på börsen. Nu visar en färsk analys att allt fler äldre söker sig till uppstickaren. Men än så länge fortsätter Snapchat att vara de ungas arena, skriver Reuters..

PrivataAffärer - 20 maj 16 kl. 11:01

ECB: Inga fler penningpolitiska stimulanser

Det är för närvarande inte nödvändigt att överväga ytterligare penningpolitiska stimulanser, eftersom de åtgärder som redan gjorts ännu inte haft tid att påverka ekonomin....

Nya Wermlands Tidningen - 12 sep 13 kl. 06:00

Analys av hur fler asylsökande påverkar

Vid socialnämndens sammanträde i tisdags lämnade Christer Olsson (M) ett yrkande som godkändes av en enig nämnd. Christer Olsson vill att socialförvaltningen analyserar hur man påverkas om det kommer ytterligare 280 asylsökande till kommunen..

Dagens PS - 19 mar 19 kl. 07:44

Analys: Tre aktier för smarta placerare

Bolagen är i en stigande börstrend, skriver Investtech i en teknisk analys på Di.se. Dessa tre aktier ”visar särskild styrka”, slår experterna fast vilket indikerar att de kommer att gå upp de närmaste tre månaderna, det rör sig om en uppgång på 4,9 procent enligt data som presenteras i artikeln.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen kring nollstrecket – storbanker i botten

Stockholmsbörsen handlades svagt nedåt vid lunchtid på måndagen. Nyhetsflödet var måttligt, men efter förra veckans störtskur av rapporter kom i stället ett intensivt flöde av rekommendationsändringar..

DI - 45 minuter sedan

Halliburtons resultat bättre än väntat under andra kvartalet

Oljeservicejätten Halliburton redovisar en omsättning i linje med förväntningarna under andra kvartalet, medan det justerade resultat per aktie var högre än väntat..

DI - 1 timme sedan

Strategen: Därför ska du rata världens största marknad

Genom handelsplattformar på nätet har det blivit möjligt för privatpersoner att börja spekulera på världens största finansmarknad – valutamarknaden. Men trots möjligheten till stora vinster anser SEB:s valutastrateg Richard Falkenhäll att småsparare gör bäst i att hålla sig borta. ”Det är komplicerat och man förvånas ganska ofta”, säger han.

DI - 1 timme sedan

Europeisk storbank överväger säga upp tusentals anställda

Den italienska storbanken Unicredit överväger att säga upp tusentals anställda samt sänka rörelsekostnader som en del av en ny strategisk plan. .

DI - 1 timme sedan

Signaler om kommande räntesänkningar väntas från ECB

Europeiska centralbanken väntas på torsdag signalera att en räntesänkning är på väg..

DI - 1 timme sedan

Storbanken lyfter köksbolaget – aktien ska upp 24 procent

Nobias rapport för det andra kvartalet bjöd på ett resultat som var bättre än vad Nordea hade räknat med, och för det andra halvåret räknar banken med att kökstillverkaren ska börja uppvisa stabil vinsttillväxt igen..

DI - 2 timmar sedan

Japansk miljardbaksmälla efter jätteaffär

Fredagens jätteaffär i bryggeribranschen där japanska Asahi köper Anheuser-Busch Inbevs verksamhet i Australien fick ett kyligt mottagande på Tokyobörsen. Totalt rasade Asahi 8,9 procent vilket innebär att bryggerijättens börsvärde krympte med omkring 19 miljarder kronor. Det rapporterar Bloomberg.

DI - 2 timmar sedan

Svensk export på frammarsch när kronan är svag

I spåren av den svaga kronan fortsätter exportnäringen i Sverige framåt.  Detta enligt Svensk exportkredit, som har sett en stor ökning av kunder under årets första halva.  ”Vi har breddat vår kundgrupp för att främja svensk export och öka dess konkurrenskraft”, säger Catrin Fransson, vd på SEK..

DI - 2 timmar sedan

Förlust och minskad försäljning för Studsvik – aktien backar

Kärnkraftsbolaget Studsvik redovisade ett rörelseresultat på minus 8,1 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med plus 2 Mkr under samma period i fjol. Aktien backar med 2,6 procent efter att rapporten publicerats. .

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: Massflykt från regeringen om Boris Johnson vinner

Omkring 12 brittiska ministrar väntas avgå innan onsdag. Det skriver Gordon Rayner, the Daily Telegraphs politiska redaktör, på twitter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.