BT > Nyheter

Monday, 20 January, 16:28

BT - 05 jul 19 kl. 08:43

Markborna slänger mer – nu måste taxan höjasRenhållningstaxan i Marks kommun behöver höjas med sju procent nästa år. En av anledningarna är att den nya återvinningscentralen på Skene skog har blivit så populär..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Marks, Skene

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markborna, slänger, mernu måste , taxan, höjas
BT - 14 nov 14 kl. 07:23

Läkaren: Markborna borde oroas

Oron bland personalen på Skene lasarett är stor inför beskedet om den nya omorganisationen. Överläkaren Tonie Johansson menar att Markborna också borde vara oroliga. Just nu pågår regionens hälso- och sjukvårdsnämnders arbete med budgeten inför nästa år, där det bland annat står klart att samtliga verksamheter inom Säs, Södra Älvborgs sjukhus, ska göra besparingar på två procent.

BT - 12 nov 18 kl. 06:07

Mer slängs på den nya återvinningen: ”En enorm ökning”

Sedan den nya återvinningscentralen öppnade för ett år sedan slänger Markborna skräp som aldrig förr. – Ökningen av mängden sopor som slängs är enorm, säger Anders Rehbinder, enhetschef på återvinningscentralen. Samtidigt minskar nedskräpningen i naturen..

BT - 20 feb 19 kl. 21:47

Mark satsar på att fylla de bruna soptunnorna

Kampanjen "Gör det inte svårare än vad det är" ska få Markborna att sortera mer matavfall. Syftet är att återanvända avfallet mer effektivt. – Det är bättre att gör biogas av matavfallet än att bränna det, då får man ut mer energi, säger Rakel Martinsson, ingenjör på teknik- och serviceförvaltningen..

BT - 26 jun 12 kl. 14:57

Markfestivalen ställs in: "Surt"

Markfestivalen ställs in. Biljettförsäljningen har gått för dåligt. ?

BT - 28 jan 12 kl. 08:21

Marks Assistans töms på miljoner

Ägarna till Marks Assistans har blivit mångmiljonärer. BT berättar idag hur skattepengar omvandlades till privata förmögenheter och tillskott till en redan rik LSS-koncern. 117 miljoner har slussats ut ur Marks Assistans sedan starten 1999.

BT - 23 mar 11 kl. 08:04

Brev ska få fler att rösta

För första gången någonsin skickar valnämnden brev till markborna och uppmanar dem att rösta. Kommunen skjuter till 900 000 kronor för att kunna erbjuda samma service som vid ordinarie valtillfällen.
?

BT - 08 nov 14 kl. 06:16

Kvinnorna tar över i Mark

Marks kommun har aldrig haft så många kvinnor i toppen som nu. De tre mäktigaste politikerna är kvinnor liksom kommunchefen. BT träffade makten i Mark för att prata ojämlikhet, motstånd och Markbornas öppenhet.

BT - 03 apr 14 kl. 08:43

Föraktfullt mot Markpräster

Bilden av Marks präster som efterblivna dumskallar sprids från BT, enligt kontraktsprost Anders Reinholdsson. Skribenten uppmanar Markborna att inte gå på den valsen, för bygdens skull. I en av Galenskaparnas härliga produktioner, Värmlänningarna kommer tillbaka, skildras på ett lysande sätt mötet mellan den stora världen, ”fontänen skulle ju spola när amerikanarna kommer”, och det bonniga Värmland.

BT - 11 aug 14 kl. 07:57

Hon vill ha lika villkor

Kommunalråd, socialdemokrat och jämställdhetskämpe. Lisa Dahlberg är en luststyrd arbetsmyra som gillar de nära besluten i kommunpolitiken. Lisa Dahlberg jobbar nästan jämt.

BT - 20 jan 12 kl. 08:33

Rydal kan bli nytt kommunhus

Det är slut med de stora visionerna för Rydal.
I stället kan Rydalsfastigheten bli ett nytt kommunalhus. ?

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Satsning på fler ungdomshem

Fler unga rånare ska få plats på ungdomshem. Regeringen vill satsa 250 miljoner kronor på Statens institutionsstyrelse (SIS)..

BT - 30 minuter sedan

Svagt uppåt på börsen

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan trevande svagt uppåt. Vid klockan 16 har OMXS-index gått upp 0,1 procent..

BT - 30 minuter sedan

Oppositionens hot om budget kvarstår

Regeringen, C och L vill ge kommunerna fem miljarder extra i år. Men oppositionens hot om att köra över regeringen kvarstår..

BT - 45 minuter sedan

Oppositionsledare "gläder sig" över beskedet

Reaktionerna kommer snabbt efter beskedet om att Fremskrittspartiet lämnar den norska regeringen..

BT - 45 minuter sedan

LYSSNA: Rockgäng hyllar ex-elfsborgaren – efter succén i Holland

Det går bra för den tidigare elfsborgaren Sebastian Holmén i den nederländska ligan. Efter ett halvår i Tilburg har han fått en egen låt..

BT - 45 minuter sedan

Nordkorea utser ny utrikesminister

BT - 45 minuter sedan

Experter: Norsk van Gogh är äkta

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.