Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 17 October, 05:50

Cornucopia - 27 jun 19 kl. 18:00

Kungsbackaborna får betala för kommunens expansion - inflyttningen betalar inte sina kostnaderI Kungsbacka får nu de tidigare boende betala för kommunens kraftiga expansion. Detta genom att VA-taxorna höjs med 28% för att finansiera en utbyggnad av kommunens reningsverk.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kungsbacka, VA, Parkstad,  kungsbackabor, Danderyd, Scbsamtidigt, Kolla Parkstad, Kungsbackas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungsbackabornafår , betalaför , kommunens, expansion, inflyttningen, betalarinte , sina kostnader
BT - 28 nov 16 kl. 17:01

Skattebetalare får betala kommunens lönemiss

Ansträngningarna för att rätta till Ulricehamns lärarlönemiss har misslyckats. Nu föreslås kommunen betala lärarna 3,3 miljoner ur egen ficka..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Plan för vatten och avlopp blir styrande för kommunens expansion

Enligt lag ska alla kommuner i landet upprätta en vatten- och avloppsplan. Härjedalen ligger långt framme i sitt arbete och det är ett viktigt arbete som ligger på arbetsbordet i kommunhuset..

Hela Gotland - 24 sep 11 kl. 04:00

Vägrar att betala till regionen

Restaurang Hamnplan 5 vill inte betala kommunens faktura för sin uteservering..

NT - 11 dec 15 kl. 10:42

Slipper betala schablonavgiften

En fastighetsägare i Kolmården som bor permanent i sin sommarstuga slipper betala kommunens schablonavgift för spillvatten..

Nya Wermlands Tidningen - 21 jun 17 kl. 14:58

Stämde kommunen - får betala

En kvinna från Karlskoga begärde skadestånd för att hon inte fick rätt hjälp under skoltiden. Nu får hon istället betala kommunens rättegångskostnader..

NSD - 26 mar 16 kl. 16:20

Friskolan tar emot asylbarn men får betala kommunens skolbuss

Friskolan Tankeborgen i Svartlå välkomnar också asylbarn..

Cornucopia - 13 jun 19 kl. 14:06

Uppsala kommun: Expansion är en förlust - infrastruktur och service kostar för mycket

Sent om sider har Uppsala kommun kommit till insikt att expansionen av kommunen är en förlustaffär. I den tänkta nya stadsdelen Ulleråker överstiger behovet av investeringar i service som skolor mm, samt infrasturktur som vägar och VA, vinsterna med expansionen konstaterar kommunen nu.
Uppsala domkyrka.

SmålandsPosten - 10 okt 13 kl. 06:21

Fröseke AB vädjar om kommunens tålamod

Fröseke AB:s expansion på marknaden för paneler gav företaget ekonomiska problem. Nu är panelverksamheten såld och företaget vädjar om tålamod hos Uppvidinge kommun, som man är skyldig pengar. Under en längre tid har Fröseke AB haft dålig likviditet och haft svårt att betala sina räkningar.

YLE - 06 sep 17 kl. 15:53

Vårdbolag beredda att betala ett par miljoner för Kimitoöns äldreboenden

Kimitoön ger ut information om vårdbolagen Attendos och Esperi Cares anbud till kommunen. Anbuden presenterades på en aftonskola för kommunens tjänstemän och förtroendevalda i medlet av augusti, men sades då vara hemligstämplad. Både förtroendevalda och kommuninvånare har förundrat sig över hemlighetsmakeriet.

Kristianstadsbladet - 15 jan 13 kl. 11:00

Frikostiga villkor vid kommunens köp

Foto: Tommy Svensson
Villkoren är frikostiga när kommunen köper den gamla Kvarnen i Åhus. Säljaren får utnyttja den intilliggande fastigheten gratis i drygt ett år. Dessutom får han 300?

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Underställ presstödet och Public Service nya psyopsmyndigheten - höna-av-en-fjäder-desinformationsmedia slipper statlig finansiering

Gårdagens och dagens höna-av-en-fjäder-desinformation om den svenska ubåtsjakten sätter fingret på en viktig punkt - medias förmåga att sprida desinformation och skada svenskt försvar. Fria media får göra som de vill och rapportera desinformation, men de ska inte ha skattepengar. Presstöd och Public Service bör därför av totalförsvarsskäl underställas den kommande Myndigheten för psykologiskt försvar, och agerande som SvD och alla media som spridit Jonas Gummessons desinformation bör få konsekvensen att man blir av med sitt presstöd eller Public Service-tillstånd.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Polykemis VD: Elnätbrist i Skåne till minst 2029 - "Bristen på el tvingar oss [...] flytta nödvändig produktion till Europa"

"Sverige har ingen elbrist" - valfri minister från regeringen"Bristen på el tvingar oss att välja mellan att stå stilla i tio år eller flytta nödvändig produktion till Europa." - VD:n PolykemiI en debattartikel hos Dagens Industri skriver plaståtervinningsföretaget Polykemi att de nu står mellan valet att vänta på mer elkapacitet i tio år, eller flytta verksamheten från Skåne. Sveriges regering med energiminister Anders Ygeman i spetsen hävdar att det inte finns några problem.

Cornucopia - 22 timmar sedan

SvD spelar bort korten om ubåtsjakten Operation Örnen - SVT hänger på med desinformationen

SvD spelar bort korten kring ubåtsjakten ("underrättelseoperationen") Operation Örnen. En sensorindikation några dagar in i ubåsjakten handlade enligt mediauppgifter om en sensorboj från SMHI, men ubåtsjakten hade då redan pågått ett antal dagar, och Försvarsmakten har en lång rad andra bevis för intrånget, inklusive bottenspår. Att ett enda bevis fallit bort fäller ingenting, och man kan fråga sig varför och vem det gynnar att SvD framställer detta som att inget intrång skett och att Försvarsmakten inte vet vad de sysslar med.

Cornucopia - Igår: 14:16

Le systemcollapse - gårdsförsäljningen av vin (OBS: STARKA SCENER)

Är som bekant på cykelsemester i ett av Frankrikes lite mer kända vindistrikt - Champagne - och kan nu redogöra för systemkollapsen som gårdsförsäljning av vin innebär. Våld, smärta, lättja, upplösning av lag och ordning och i slutändan katolocisimens förtappade depraverade livsstil där man kan få syndernas förlåtelse. Starka scener nedan.

Cornucopia - Igår: 10:33

Stockholmsbörsen vid motstånd inför statistik

Inför dagens tyska ZEW-statistik (11:00) och IMF:s konjunkturprognos World Economic Outlook (15:00) har Stockholmsbörsen tagit sig upp till motståndsområdet igen.
Dagschart OMXSPI.Statistiken idag kan vara avgörande för utvecklingen, och måste rimligtvis komma in över förväntan om OMXSPI ska orka genom motståndsområdet 620-630, som man nu testat fyra gånger under året.

Cornucopia - Igår: 08:54

USA inför begränsade sanktion mot Turkiet

Som respons på Turkiets angrepp på kurderna i norra Syrien, inför USA nu begränsade sanktioner mot Turkiet. EU vågar knappast göra något med tanke på diktatorn Erdogans uttryckliga uttalande att han i så fall avser använda 3.6 miljoner flyktingar som vapen och skjutsa dem till EU.

Cornucopia - I förrgår: 11:33

Lös din klimatångest - migrera ner ekonomiskt

Det är enkelt att lösa sin klimatångest. Det är bara att flytta från 10 ton CO2 per capita-Sveriges välfärd och välstånd, till ett land som släpper ut mindre än önskade 1 ton CO2 per capita. Enbart svensk välfärd släpper som bekant ut 2 ton CO2 per capita, så klimataktivisten kan helt enkelt inte bo kvar i välfärdslandet Sverige.

Cornucopia - I förrgår: 09:10

Asienbörserna steg på handelsavtal mellan Kina och USA - men inte Stockholm och Europa

Asienbörserna stiger under morgonen på ett muntligt avtal mellan Kina och USA som ska omfatta jordbruksprodukter. USA och Kina har dock varit överens muntligt förut, utan att det lett någonstans på papper. Stockholmsbörsen och Europa öppnade dock nedåt.

Cornucopia - 13 okt 19 kl. 18:34

EU vill klassa svenskt skogsbruk som brunt och CO2-negativt

EU har ett förslag som innebär att svenskt skogsbruk kommer klassas som brunt och skadligt för klimatet. I praktiken kan det innebära en utplåning av svenskt skogsbruk, och 100 000-tals jobb, samt göra hundratusentals svenskars skogsägande värdelöst.
Ohållbart om EU får bestämma.

Cornucopia - 13 okt 19 kl. 09:32

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den tyska underskriften av kapitulationen den 7:e maj i Reims, medan man i forna Sovjetunionen firar den 9:e maj som segerdagen.Kapitulationsbordet vid Eisenhowers högkvarter i Reims.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.