SVT > Inrikes

Wednesday, 21 August, 11:31

SVT - 27 jun 19 kl. 17:40

Bada säkert i sommar – fem livräddande stegFarliga situationer kan uppstå på badplatsen – här förklarar Mikael Olausson från Svenska Livräddningssällskapet hur du bör agera..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Mikael Olausson, Svenska Livräddningssällskapet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bada, säkerti , sommar, fem, livräddande, steg
Nerikes Allehanda - 06 apr 17 kl. 13:35

Familjer i Örebro ska få bada billigare i sommar

Det ska bli billigare att bada på de kommunala badhusen i Örebro i sommar..

Nya Wermlands Tidningen - 28 jun 16 kl. 14:22

Bada tryggt i sommar

Att sola, bada och spendera långa dagar vid stranden är härligt. Men det är också viktigt att tänka på säkerheten så att inte olyckan är framme. Ingela Johansson, badhuschef på Sannabadet, Kristinehamn arena, delar med sig av goda råd som kan minska risken för vattenrelaterade olyckor..

Hela Gotland - 13 jul 17 kl. 15:35

Tio tips för att bada säkert i sommar

Sedan år 2000 har 21 personer omkommit genom drunkning på Gotland..

NSD - 05 jul 18 kl. 14:10

Han kollar så att du kan bada säkert

Strax vid 07..

Skånskan - 25 jul 19 kl. 13:37

Fritt att bada i Landskrona – trots alger

Landskrona Algblomningen hindrar många semesterfirare från att ta ett svalkande bad i Öresund.Även i Landskrona är förekomsten av så kallade cyanobakterier. I nuläget liten, men det är enligt stadens miljöförvaltning fortfarande säkert att bada.

Jönköpingsnytt - 22 jun 19 kl. 07:28

Det här får du inte göra i sommar

Vad har du för planer i sommar? Bada, campa eller kanske ta en tur med båten? Då är du säkert extra tacksam över allemansrätten.

Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 09:32

27-årig trotjänare jobbar hårt i sommar

Foto: Lasse Ottosson
I 26 år har Karna varit Ivös länk till världen. I sommar är det många som åker de sju minuterna över till Ivö.
Trafikverkets väg 2074 går mellan Barum och Ivö.

Expressen - 14 jun 15 kl. 08:44

Tänk på detta – för att simma lugnt i sommar

Två personer drunknade i Kronoberg under fredagen. Med det är också den period där flest drunknar invigd. För att bada på ett säkert sätt gäller det att vara uppmärksam – och att informera anhöriga.

Dagen - 21 jul 11 kl. 03:00

Frågan: Vad är det bästa med sommar?

Ida Hermansson, 21, Falun:- Jag är frusen av mig så jag gillar att det är varmt. Sen är det bra att ha sommarjobb och tjäna lite pengar också.
Lovisa Rosth, 13, Falun:- Det bästa är att få vara med kompisar och att kunna bada.

Dalarnas tidningar - 29 jul 14 kl. 10:13

Får hundarna bada?

Badande människor blir upprörda över att hundar springer runt i vattnet medan hundägare tycker att hundarna också har rätt att bada precis som alla andra. Varje sommar uppstår diskussionen om vad som gäller när vovvarna ska bada..

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Ebba Busch Thor (KD) till Lena Hallengren (S): ”Ni sviker Sveriges äldre”

Det saknas platser på särskilda äldreboenden i nästan hälften av Sveriges kommuner, och bristen blir allt större. När Ebba Busch Thor (KD) och Lena Hallengren (S) diskuterade problemet i Aktuellt kritiserade socialministern KD-ledarens ton. – Om det är obehagligt att jag låter lite irriterad så kan jag säga det väldigt lugnt: Ni sviker Sveriges äldre, svarade Busch Thor..

SVT - 13 timmar sedan

Ordning i skolan kan bli fall för Högsta domstolen

Var går gränsen för vad en lärare får göra för att hålla ordning i skolan? Just nu driver Barn- och elevombudet BEO ett fall som fått starka reaktioner till Högsta domstolen..

SVT - 14 timmar sedan

SVT:s meteorolog: Värmen återvänder i helgen

Alla som trodde att de tagit sommarens sista bad – tänk om. Till helgen väntas nämligen temperaturen åter klättra uppåt 25 grader i stora delar av Götaland och Svealand. – Om inte ett sista bad så kan det i alla fall bli en sista glass, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist..

SVT - 15 timmar sedan

Stor ökning av missnöjda Flixbusresenärer

Missnöjet mot bussföretaget Flixbus växer och flera resenärer vittnar om obehagliga bussfärder, återkommande förseningar och otrevlig personal. Hittills under 2019 har Konsumentverket fått in 37 anmälningar mot Flixbus, en kraftig ökning jämfört med året innan. – Det vi märkt är en ökning jämfört med andra bussbolag, säger Josefin Holmberg, jurist på Konsumentverket..

SVT - 15 timmar sedan

Flixbus: ”Tar all feedback på största allvar”

Anmälningarna till Konsumentverket mot bussföretaget Flixbus har ökat kraftigt under 2019. Flera kunder som SVT varit i kontakt med beskriver resor med långa förseningar och bristande information. Nu svarar bolaget på kritiken..

SVT - 16 timmar sedan

Fler äldre får vänta på boende

Nästan hälften av Sveriges kommuner har brist på särskilda boenden för äldre, alltså äldre- och demensboenden, och bristen blir allt större. Det visar Boverkets årliga enkät..

SVT - 16 timmar sedan

SPF Seniorerna: Bristen på äldreboende är ännu större

Närmare hälften av landets kommuner har brist på särskilda boende för äldre, så kallade äldre- eller demensboende. Men enligt Peter Sikström, generalsekreterare på SPF seniorerna är problemet större än vad siffrorna visar. – Det finns ett stort mörkertal, många kommuner håller äldre hemma med utökad hemtjänst, säger han..

SVT - 16 timmar sedan

Här behöver du inte vänta på äldrebostad

Närmare hälften av Sveriges kommuner har brist på särskilda boenden för äldre. Det svarar de i Boverkets årliga enkät. Samtidigt har vissa kommuner överskott på äldrebostäder..

SVT - 16 timmar sedan

Margaretha fick plats på äldreboende: Hade varit rädd och orolig hemma

Margaretha Iderforss och Eivor Eriksson fick sina platser på äldreboendet Fruängskällan i Nyköping när de blev sjuka och var tvungna att söka vård. – Jag hade tur att jag fick en plats här, annars hade jag nog jämt varit rädd och orolig, säger Margaretha Iderforss..

SVT - 16 timmar sedan

Man förd till sjukhus med stickskador

Polisen letar efter en gärningsman efter att en man skadats vid Göteborgs domkyrka. Den skadade mannen har fått stickskador mot bålen, skriver polisen på sin hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.