Skånskan > Nyheter

Sunday, 05 July, 01:53

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:00

Äldre dementa lämnades utan personal på nattenSvalöv Äldre som lider av demenssjukdom är några av de allra svagaste medborgarna i vårt land. Personer i ständigt behov av vård och uppsyn.
Men inom Svalövs demensvård har dementa lämnats ensamma. Det visar avvikelserapporter som Skånska Dagbladet har tagit del av.Under flera nätter i mitten av maj lämnades demenssjuka äldre ensamma på ett vårdboende i Svalöv
Det handlar om flera avdelningar på demensboendet Solgården.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Äldre, Svalövs, Skånska Dagbladet, Svalöv Det, Solgården, När, Moberg, Vård, Omsorg, Madeleine Moberg, Madeleine

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, dementa, lämnadesutan , personal, natten
Nerikes Allehanda - 15 sep 14 kl. 11:44

Boende anmäls igen - dementa lämnades ensamma

De gamla vid boendet Ädelgården i Varberga lämnades helt ensamma av personalen. Det är inte första gången det händer och nu har boendet lex Maria-anmälts igen..

Nerikes Allehanda - 15 sep 14 kl. 11:44

Anmäls igen - dementa lämnades ensamma

Gamla vid boendet Ädelgården i Varberga lämnades helt ensamma av personalen. Det är inte första gången det händer och nu har boendet lex Sarah-anmälts igen..

Sydöstran - 21 mar 18 kl. 09:32

Äldre man lämnades utan tillsyn - hittades i kramper

En man som vakades på ett äldreboende lämnades utan tillsyn i tio minuter. När en anhörig kom för att hälsa på honom låg han i kramper..

Skånskan - 27 apr 18 kl. 17:16

Varnar äldre för falsk personal

Staffanstorp En person som utgav sig för att komma från sjukvården tog sig in och stal saker ur en äldre kvinnas hem.
Kommunen varnar och uppmanar till försiktighet.– Vi uppmanar alla som har insatser i någon form gällande hemtjänst eller dylikt att inte öppna för någon som inte kan legitimera sig, skriver vård- och omsorgschef Leila Misirli på kommunens hemsida.

Sydsvenskan - 25 okt 19 kl. 17:17

Äldre man lämnades blödande och fasttejpad efter rån – 25-årig man döms till 6 års fängelse

Knivhögg äldre man vid ett inbrott på Gunnesbo i Lund..

Blekinge Läns tidning - 10 jan 20 kl. 10:24

Äldre man lämnades på toaletten i tio timmar

Den äldre mannen kunde inte själv ta sig från toaletten tillbaka till sängen. På grund av sin sjukdom klarade han inte heller av att larma. Han blev sittande där i tio timmar..

News55 - 27 jan 16 kl. 14:18

Äldre kvinna misshandlad av personal på servicehus

STOCKHOLM. Det var i januari som den äldre kvinnan vid ett hembesök berättade hur den kvällsanställda på ett servicehus slagit henne flera gånger med öppen hand.       LÄS MER: Undersköterska uppmanade dement att kissa i blöja Den anställda hade även tagit tag i hennes arm och slängt en filt över huvudet på henne, detta går att läsa i en kommunintern lex Sarah-rapport.

Vimmerby Tidning - 27 dec 12 kl. 06:06

Äldre kränks av personal

De flesta är nöjda men många äldre kränks inom hemtjänsten och på särskilda boenden i Västerviks kommun, rapporterar Socialstyrelsen..

DalaDemokraten - 18 dec 15 kl. 18:29

Stackars de äldre, anhöriga och personal

Stackars personal som så ofta blir sjuka och måste vara hemma ifrån sitt arbete vid äldreboendet i Borlänge..

YA - 08 jun 17 kl. 13:50

Äldre blev slagen – av personal på boendet

En person på ett äldreboende i Ystads kommun fick en örfil av en personal. Nu har händelsen anmälts enligt lex Sarah..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.