Expressen > Nyheter

Friday, 19 July, 15:07

Expressen - 26 jun 19 kl. 00:27

Klimatförändringar kan utrota bananerBananer kan komma att utrotas - och det är iså fall mänsklighetens fel.En svampsjukdom som drabbar bananodlingar sprids allt snabbare i det allt varmare klimatet.Det konstaterar brittiska forskare i en studie..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatförändringarkan , utrota, bananer
Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 10:05

Klimatförändringar i Bangladesh tvingar tusentals människor på flykt

GÄSTINLÄGG: Merry Huang är som gästforskare på the International Centre for Climate Change and Development (ICCCAD) i Bangladesh. Här beskriver hon klimatförändringarnas konsekvenser på lokalbefolkningen. Bangladesh förknippas ofta med fattigdom och naturkatastrofer och är idag ett av de länder som drabbas värst av de globala klimatförändringarna.

Cornucopia - 04 maj 19 kl. 16:33

Väder är fortfarande inte klimatförändringar

Årets utfall av väder är lika mycket klimatförändringar som förra årets skogsbränder var det - det vill säga inte alls. Väder är och förblir en lokal eller regional anekdot, och säger inget om klimatförändringarna. Det är fortsatt mycket olyckligt när populistiska sidor i klimatdebatten använder tillfälligt väder något år som slagträ i en debatt.

Supermiljöbloggen - 20 nov 15 kl. 15:10

Åtgärder mot klimatförändringar: Vi kan göra åtminstone såhär mycket

Alla vet att det finns små ö-stater, som Maldiverna i Indiska havet och Tuvalu i Stilla havet, som står inför allvarliga hot mot deras överlevnad om vi inte vidtar effektiva åtgärder för att adressera klimatförändringar och stoppa de ökande havsvattensnivåerna. Vid en middag anordnad av Frankrike och Storbritannien i London nyligen beskrev en grupp representanter från sådana ö-stater allvaret i hotet de möter. Förståeligt nog kämpar de hårt för att alla nationer ska göra mer för att minska utsläppen och motverka de värsta effekterna av klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 22 mar 17 kl. 20:20

Klimatförändringar riskerar att förvärra bristen på vatten

Idag lever 663 miljoner människor utan tillgång till vatten. Klimatförändringar riskerar att förvärra situationen, skriver organisationen WaterAid i sin rapport som släpptes idag. Klimatförändringar bidrar till oförutsägbara vädermönster, vilket leder till ökad risk för stormfloder, katastrofala översvämningar, förlängda torrperioder och vattenföroreningar.

Supermiljöbloggen - 11 feb 19 kl. 20:23

”Det första datorspelet som på allvar tar upp klimatförändringar”

Likt alla konstnärliga branscher så reagerar även spelbranschen på viktiga samtidsfrågor. Detta gäller även klimatförändringarna, som de senaste åren fått en utökad roll i olika tv- och dataspel. Ett spel som sticker ut de senaste året är det historiska strategispelet Civilization.

Supermiljöbloggen - 28 maj 16 kl. 17:42

Klimatförändringar hotar världsnaturarven

Klimatförändringarna med stigande havsnivåer, översvämningar, störtfloder och torka har starkt kommit att hota flera av jordens världsarv. Detta rapporterade FN-organet UNESCO igår och nämner bland annat Galapagosöarna och statyerna på Påskön. Tidigare känt är hur klimatförändringarna direkt påverkar korallrev med varmare och surare vatten.

Supermiljöbloggen - 11 aug 17 kl. 12:06

Offentligt anställda förbjuds använda ordet ”klimatförändringar”

"Klimatförändringar" blir "extremväder" när Trumpadministrationen uppmanar anställda vid jordbruksdepartementet att undvika klimatprat.  The Guardian har tagit del av e-post där anställda vi det amerikanska jordbruksdepartementet censureras från att använda ett antal ord och begrepp kopplade till klimatet. Personalen uppmanas ersätta "klimatförändringar" med "extremväder".

Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 14:37

Klimatförändringar ger inte flyktingstatus fastslår Nya Zeelands Högsta domstol

Högsta domstolen i Nya Zeelands avslog nyligen en man och hans familjs överklagan om att få asyl i landet på grund av klimatförändringar i mannens hemland, ö-nationen Kiribati.  Ioane Teitiota har sedan 2011 kämpat i rätten för att få stanna i Nya Zeeland, dit han kom år 2007. Nya Zeelands premiärminster John Key har tidigare avslagit Teitiotas och hans familj vädjan om att stanna i landet och den Nya Zeeländska regeringen menar att familjen redan stannat längre än de haft rätt till, enligt Radio New Zeeland.

Cornucopia - 02 sep 14 kl. 09:57

Översvämningar Malmö: Slarv, dålig stadsplanering eller klimatförändringar?

Med anledning av de rejäl översvämningarna i Malmö kan och bör man fråga sig om det handlar om slarv i drift och underhåll av dagvattensystemen, dålig stadsplanering eller om det handlar om klimatförändringar? Oavsett bör åtgärder för att undvika liknande händelser igen vara de samma.
Med klimatförändringarna förväntas Skandinavien får allt mer nederbörd, men det går inte att säga att vare sig den torra och rekordvarma juli eller de senaste veckornas rekordregn beror på klimatförändringar.

Kristianstadsbladet - 25 okt 13 kl. 03:34

Klimatförändringar ökar brandfaran


Klimatförändringar ökar risken för extrema väderförhållanden och framtida vildmarksbränder i sydöstra Australien, slår australiska Climate Council fast i sammanfattningen till en ny rapport, enligt Sydney Morning Herald.Resultatet från studien sätter enligt tidningen ytterligare press på premiärminister Tony Abbott och miljöminister Greg Hunt, som hävdat att det inte finns någon koppling mellan bränderna och klimatförändringar..

BT - 25 okt 13 kl. 03:39

Klimatförändringar ökar brandfaran

Klimatförändringar ökar risken för extrema väderförhållanden och framtida vildmarksbränder i sydöstra Australien, slår australiska Climate Council fast i sammanfattningen till en ny rapport, enligt Sydney Morning Herald. Resultatet från studien sätter enligt tidningen ytterligare press på premiärminister Tony Abbott och miljöminister Greg Hunt, som hävdat att det inte finns någon koppling mellan bränderna och klimatförändringar..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Kommunens måskamp – har förstört 600 ägg

Stora problem med störande måsar har fått Markaryds kommun att ta till drastiska åtgärder.Hittills i år har skyddsjägare pickat 600 måsägg, skriver Smålänningen.– Folk tror att vi skjuter måsarna, säger Johan Karlsson, miljö- och byggchef i Markaryds kommun till Smålänningen..

Expressen - 5 minuter sedan

Larm om drunkning vid strand

Räddninstjänst och ambulans har larmats om en misstänkt drunkningsolycka utanför Falsterbohus, skriver Sydsvenskan. .

Expressen - 30 minuter sedan

Bil i brand vid köpcentrum

En bil står i brand på en parkering utanför Torp köpcentrum utanför Uddevalla, skriver Bohusläningen.Räddningstjänst är på plats för att släcka branden. Det är oklart vad som orsakat branden, skriver tidningen..

Expressen - 45 minuter sedan

Svenske Fredrik

En jordbävning har skakat Greklands huvudstad Aten.Krister Jönsson, 57, befann sig i en lägenhet i förorten Nea Smyrni när allt började skaka.– Plötsligt kände vi en kraftig skakning i huset.

Expressen - 1 timme sedan

Forskare: Låt ungdomar börja senare i skolan

Låt ungdomarna sova mer och börja skoldagen senare.Det föreslår sömnforskaren Marianne Ors..

Expressen - 1 timme sedan

Myndighet lägger miljoner på kol – trots klimatmålen

Sveriges ambition är att bli världens första fossilfria land. Men myndigheten Exportkreditnämnden garanterade förra året affärer inom kolutvinning för 347 miljoner kronor. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Expressen - 1 timme sedan

Jagad rånare dök upp vid rättegång

Den 16-årige pojke som rymde från kriminalvårdare utanför Förvaltningsrätten i Malmö infann sig i dag frivilligt i hovrätten. Han har varit på rymmen i två månader efter att mot sitt nekande dömts till åtta månaders ungdomstjänst för sin del i ett uppmärksammat grovt rån i Klagshamn.– Han kom till hovrätten i dag eftersom han vill bli friad, säger advokaten Mikael Nilsson som är pojkens ombud..

Expressen - 1 timme sedan

Stor explosion på gaskraftverk i Kina

En stor explosion har inträffat på ett gaskraftverk i Kina, rapporterar AFP, som hänvisar till statligt ägd media..

Expressen - 1 timme sedan

Sverige blir världsunikt på att återvinna kläder

Klädesindustrin släpper ut mer än flyg- och sjötrafiken gör tillsammans – och varje år slänger svensken i genomsnitt åtta kilo kläder.Med hjälp av avancerad teknik byggs nu en världsunik klädsorterare som ska minska svinnet.– Resultatet har hittills varit lovande, säger Maria Elander, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Expressen - 1 timme sedan

Kraftig jordbävning i Aten

En jordbävning har skakat Greklands huvudstad Aten.Skalvet ska ha varit så starkt att människor flydde sina hem och ut på gatan, skriver nyhetsbyrån AP..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.