DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 00:32

DI - 25 jun 19 kl. 22:58

Svensk tar klubban i världens smartaste föreningFör första gången har världens smartaste förening fått en svensk ordförande. Mensas nya internationella ordförande är civilingenjören och föreläsaren Björn Liljeqvist. ”Känns överväldigande”, säger han till Di. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Björn Liljeqvist, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk tar, klubbani världens , smartaste, förening
SR - 25 jun 19 kl. 21:39

Svensk tar över världens smartaste förening

För första gången någonsin är det en svensk som får förtroendet att leda Mensa international, den internationella föreningen för högintelligenta..

Länstidningen i Jämtland - 19 sep 18 kl. 15:00

Konsthantverkare och fårbönder tar över ullspinneri: "Vi vill ta fram Sveriges bästa handstickningsgarner"

Nu tar en nystartad förening med hantverkare och fårbönder över minispinneriet i Ås. Tanken är....

Barometern - 02 nov 16 kl. 06:52

Kenneth Petersson tar plats i konstförening

Expressen - 17 maj 16 kl. 21:13

Fyra kvinnor leder Nordens smartaste

För första gången sitter fyra kvinnor på ordförandeposterna som ska leda Nordens mest intelligenta förening Mensa. – Det kan vara ett tecken på att intelligenta kvinnor tar mer plats, säger Monika Orski, ordförande i Mensa Sverige..

Jmini.se - 09 nov 16 kl. 16:10

Sveriges smartaste städer är korade - Kolla topp 10 listan

Mensa är en förening som endast tar in medlemmar som har en uppmätt intelligens högre än 98 % av befolkningen. I Sverige går man efter skalan WAIS/Wechsler som har en minimigräns på 131 IQ-poäng. I alla länder använder man sig av 100 som genomsni.....

Skånskan - 28 mar 18 kl. 13:00

Lenander tar över rodret i V

SVALÖV Vänsterpartiet rumsterar runt rejält och får dessutom en ny ordförande:
David Lenander tar över klubban och samtidigt väljer Agneta Lenanader att dra ner på de kommunala uppdragen.– Jag är stolt och tacksam över förtroendet. Min huvudsakliga uppgift är att leda ett utvecklingsarbete av vår partiförening och vår politik under devisen ”hellre leda än styra” med fokus på jämlikhet, sociala investeringar och öppenhet i det politiska arbetet, säger David Lenander.

DalaDemokraten - 23 feb 16 kl. 14:37

Birgitta Andersson ny ordförande i Borlänge centrums S-förening

På årsmötet lämnade tidigare ordföranden Lars Jonsson över klubban till Birgitta Andersson som tar över tillsammans med en ny styrelse..

Sydöstran - 05 mar 17 kl. 13:03

Lämnar över klubban efter 31 år

Annika Scharin blir ny ordförande i Kyrkhults Socialdemokratiska förening efter att Rolf Persson lämnat klubban efter 31 år..

Blekinge Läns tidning - 13 maj 19 kl. 20:30

Besviken ordförande hoppar av handelsförening

Det blev bara två månader på ordförandestolen för Henrik Mösenbacher som i mars tog över klubban i Ronneby handel- och intresseförening. Nu hoppar han av och anledningen är den dåliga ekonomin som han anser att han inte fick rätt information om innan han tackade ja..

YLE - 23 maj 14 kl. 04:30

"Kupp" inom djurskyddsförening - kamp om miljoner

Det råder starka meningsskiljaktigheter inom Helsingfors djurskyddsförening (HESY). Föreningens aktiva har grupperat sig i två läger - det ena lägret består av mångåriga ordförande Hannele Luukkainens stödtrupper. Luukkainen hamnade ändå i minoritet då föreningen valde en ny ordförande.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Ebays resultat per aktie högre än väntat – höjer helårsprognosen

Auktionsbjässen Ebay redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Justerat resultat per aktie var högre än väntat och bolaget skruvar upp helårsprognosen. .

DI - 1 timme sedan

USA avbryter militärt samarbete med Turkiet

USA gör verklighet av hotet om att avbryta samarbetet med Turkiet kring det toppmoderna amerikanska smygarflygplanet F-35. En rad turkiska företag som tillverkar delar och komponenter till planen stoppas nu av USA. Turkiets planer att köpa omkring 100 F-35 stoppas också, meddelar försvarshögkvarteret Pentagon..

DI - 1 timme sedan

Grisuppfödning och fastigheter – bredden stärker Broby Gård

Kyckling- och grisuppfödning, åkerbruk åt sig själva och andra, biffkor, jakt, entreprenadrörelse och fastigheter – verksamhetsgrenarna är många på Broby Gård utanför Nyköping. ”Man ska inte gräva ned sig i detaljer”, beskriver Kjell Ericson sin metod att hantera de många benen..

DI - 2 timmar sedan

Alcoa levererar bättre kvartalsresultat än väntat

Den amerikanska aluminiumproducenten Alcoa redovisar ett justerat resultat per aktie på -0,01 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 2 timmar sedan

IBM ökar vinsten i andra kvartalet

It-jätten IBM redovisar en vinst på 3,17 dollar per aktie, högre än förväntade 3,07 dollar i andra kvartalet..

DI - 2 timmar sedan

Netflix redovisar högre vinst per aktie än väntat

Netflix gjorde en vinst på 60 cent per aktie i andra kvartalet, att jämföra med förväntnignarna på 56 cent, rapporterar CNBC..

DI - 2 timmar sedan

Quiapeg Pharmaceuticals genomför riktad emission på 15 Mkr

Quiapeg Pharmaceuticals har beslutat att genomföra en riktad nyemission av aktier om cirka 3 miljoner kronor, samt en riktad konvertibelemission om cirka 12 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Handelsoro dämpar riskaptiten på Wall Street

De ledande börserna i New York gick mot en stängning på negativt territorium på onsdagskvällen. Fortsatt fokus på Donald Trumps tullskrammel mot Kina och bolagens kvartalsrapporter lyckades inte lyfta börshumöret..

DI - 3 timmar sedan

Fler och fler vill resa med SJ – dubblar resultatet

SJ redovisar ett rörelseresultat på 258 miljoner kronor i andra kvartalet, upp från 113 miljoner i samma kvartal året innan. Omsättningen ökade från 1.997 miljoner kronor till 2.

DI - 3 timmar sedan

Chockläge när Tesla rapporterar

En kursrusning på 40 procent för elbilstillverkaren Tesla har trissat upp förväntningarna på halvårsrapporten. Men det finns faktiskt ändå goda förutsättningar för rapporten att slå förväntningarna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.