SVT > Inrikes

Monday, 15 July, 20:48

SVT - 25 jun 19 kl. 22:43

S och M i debatt om gängkriminaliteten i SverigeModeraterna anser att regeringen har tappat kontrollen över situationen med gängkriminalitet i Sverige. Frågan debatterades i riksdagen under tisdagen och på kvällen mötes Ulf Kristersson (M) och inrikesminister Mikael Damberg (S) i SVT:s Aktuellt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Ulf Kristersson, Mikael Damberg, SVT, Aktuellt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S och M i debattom , gängkriminaliteteni , Sverige
Dagens PS - 25 jun 19 kl. 11:05

Debatt: Så kan Sverige få 35.000 nya jobb

Det krävs bara att politikerna gör en sak, enligt två tunga debattörer. Svenskt Näringslivs skattechef Johan Fall och professorn och IFO-institutets chef Clemens Fuest anser med hänvisning till en studie som presenterades i veckan att en sänkning av kapitalskatten skulle skapa tusentals nya jobb, till och så många som 35.000 fler sysselsatta, och samtidigt bidra till att höja svenskarnas levnadsstandard med över 3 procent.

VA - 10 maj 11 kl. 15:22

Debatt: Så kan Sverige sluta slösa el

10 maj I en debattartikel på Newsmill skriver Svante Axelsson och Hans Nilsson att det saknas en aktiv politik för att främja energieffektivisering i Sverige. De menar att energieffektivisering är den lönsammaste och mest miljövänliga pusselbiten för att bygga ett hållbart energisystem. Effektivisering minskar behovet av ny energitillförsel, vilket minskar vårt importberoende och banar väg för en snabb avveckling av kärnkraft och andra ohållbara energislag.

BT - 13 aug 18 kl. 10:37

Debatt: Vi älskar Sverige på riktigt

Till skillnad från så kallade Sverigevänner, älskar vi antirasister Sverige på riktigt, skriver Marjan Garmroudi. .

Länstidningen i Jämtland - 02 jul 19 kl. 10:16

Debatt: Kan hela Sverige växa?

Med den så kallade januariöverenskommelsen har politikerna skapat parollen "Hela Sverige ska....

SVT Debatt - 14 nov 13 kl. 15:20

I kvällens Debatt, 11/14: Landsbygden och aborter

DEBATT Ikväll diskuteras aborträtten och den svenska abortlagstiftningen. I Sverige kan man fritt göra abort fram till vecka 18. I en del andra länder går gränsen vid vecka 12.

SVT Debatt - 14 nov 13 kl. 15:20

I kvällens Debatt, 14/11: Landsbygden och aborter

DEBATT Ikväll diskuteras aborträtten och den svenska abortlagstiftningen. I Sverige kan man fritt göra abort fram till vecka 18. I en del andra länder går gränsen vid vecka 12.

SVT Debatt - 06 dec 13 kl. 14:39

Sverige blir republik tidigare än många tror

MONARKI Finlands statsskick är mer modernt än det svenska. I stället för kung har de en president som utses genom demokratiska val vart sjätte år. Allt fler svenskar inser det orimliga i att statschefsämbetet ärvs.

SVT Debatt - 05 sep 13 kl. 16:33

Inför kvällens Debatt, 5/9: Syrien, diskriminerade bikers och 5:2-dieten

Sveriges bikers har tröttnat på vad de anser är systematiska trakasserier från myndigheters och inte minst polisens sida. Genom organisationen Payback Sverige stämmer mc-klubbarna nu polisen. I kvällens debatt möter advokat Ismo Salmi, vice ordförande i Payback Sverige, polismästare Erik Nord.

SVT Debatt - 21 nov 13 kl. 14:31

Debatt 14/11: aborträtt och hur ska landsbygden räddas?

Debatt diskuterar aborträtten och den svenska abortlagstiftningen. I Sverige kan man fritt göra abort fram till vecka 18. I en del andra länder går gränsen vid vecka 12.

SVT Debatt - 01 jul 13 kl. 05:45

Vår skiljelinje går mellan Sverige och mångkultur

DEBATT ALMEDALEN Vårt nya idéprogram innehåller det som skiljer SDU från samtliga andra ungdomsförbund ? en ideologisk medvetenhet. Plånboksfrågor och andra politiska klyschor intresserar inte unga människor.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Trendbrottet: Lika många män och kvinnor är arbetslösa

Arbetslösheten i juni låg på 6,7 procent, det visar färska siffror från Arbetsförmedlingen. För första gången sedan 2011 så är arbetslösheten nu lika stor bland kvinnor och män, något som bland annat beror på att fler utrikesfödda kvinnor är arbetslösa..

SVT - 15 minuter sedan

”Hur välkommen är man med den bakgrunden man har?”

För ungefär fyra år sedan kom Robabah Haidari till Sverige. Hon kom från Iran men har afghanska rötter. I Sverige väntade hon ungefär 2,5 år på uppehållstillstånd.

SVT - 1 timme sedan

Flygplansmodellen inblandad i minst sju incidenter tidigare

Nio personer dog när ett flygplan av modellen Gipps Aero GA8 Airvan kraschade i Umeå i söndags. Det är inte första gången modellen är inblandad i en olycka. På organisationen Bureau of aircraft accidents archives finns sju rapporter om incidenter med planet sedan 2006.

SVT - 2 timmar sedan

Här slog planet ned – se olycksplatsen från ovan

Nio personer omkom när flygplanet av modellen Gippsaero GA8 Airvan störtade rakt ner mot marken två kilometer från Umeå flygplats på söndagen. SVT:s reporter Oskar Jönsson besökte olycksplatsen från luften..

SVT - 4 timmar sedan

Det senaste om flygkraschen – live från presskonferensen

Med anledning av söndagens flygolycka utanför Umeå kommer Statens haverikommission, som utreder olyckan, att hålla en presskonferens. Följ den direkt här på SVT Nyheter..

SVT - 8 timmar sedan

SVT döms för ”järnrörsfilmen” – kommer att överklaga till HD

SVT gjorde intrång i den tidigare SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” 2012. Det konstaterar Patent- och marknadsöverdomstolen. SVT tvingas nu betala Ekeroths rättegångskostnader på cirka 190 000 kronor, samt ersätta honom för användningen av filmen..

SVT - 6 timmar sedan

Haverikommissionen: Vingen bröts i luften

Peter Swaffer från Statens haverikommission bekräftar för Dagens Nyheter att olycksplanets vinge bröts i luften. – En del av ena vingen fanns inte vid vraket utan den har hittats på annan plats, säger han till tidningen..

SVT - 9 timmar sedan

Fallskärmsförbundet: Klubbarna ställer olycksmodellen på marken

Flygplansmodellen GippsAero GA8 Airvan finns i tre exemplar i Sverige. Ett av dem tog nio personers liv när det störtade i Umeå i går. Nu väljer övriga klubbar med modellen att ställa planet på marken.

SVT - 11 timmar sedan

Flygsäkerhetsexperten: ”100 gånger större risk att flyga privatflyg än linjeflyg”

Flygkraschen som inträffade i Umeå i går är en av de dödligaste i Sveriges historia, sett till civila flygolyckor. Enligt flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll är olycksrisken betydligt högre i privatflygplan än i kommersiella flyg. – Det kan vara upp till 100 gånger större risk att flyga privatflygplan, dess olika grenar i genomsnitt, än att åka som passagerare i linjefarten..

SVT - 13 timmar sedan

Efter fjolårets katastrof – nu återhämtar sig skörden

Efter den sämsta skörden på över 50 år är nu årets skörd tillbaka på normal nivå. Samtidigt är många lantbrukare bättre förberedda om en ny torka kommer. – Läget hade varit mycket allvarligt om vi fått ytterligare en torrsommar, så det är väldigt skönt att vädret varit med oss hittills i år, säger Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen, som idag presenterar årets skördeprognos..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.