DN > Utrikes

Sunday, 21 July, 06:39

DN - 25 jun 19 kl. 21:05

Föräldrar läser mindre för sina barn under semesternTidsbrist är det vanligaste skälet till att föräldrar inte läser mer för sina barn – och under helg och semester sjunker lästiden..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föräldrar, läsermindre för sina , barnunder , semestern
Skånskan - 16 feb 19 kl. 05:00

”Ingen ser barn på samma sätt som förut”

Höör Det som fick henne att bli politiskt intresserad var abortfrågan. Sedan årsskiftet är Margareta Johansson (KD) ordförande i Höörs socialnämnd.
– Vi säger att vi har världens bästa välfärd, men det har vi inte, säger Johansson.

YLE - 21 okt 16 kl. 12:08

Micaela Romantschuk: Föräldrar till mobbade barn behöver stöd

När man som förälder får veta att ens barn blir utsatt för mobbning väcker det mycket känslor, man kanske reagerar med stenåldershjärnan och tänker inte rationellt. Det är Micaela Romantschuks reflektion över fallet i en Ekenässkola där en pappa gick till angrepp på en 12-årig skolelev. Micaela Romantschuk är verksamhetsledare på Hem och Skola.

YLE - 03 dec 14 kl. 06:56

Fulla föräldrar med småbarn får känslorna i svall

Fulla passagerare ombord på Sverigebåtarna upprör igen. Den här gången är det berusade föräldrar till små barn som känslorna i svall. Det var Yle-reportern Marcus Rosenlund som på en kryssning med Viking Lines m/s Mariella i söndags fick åse hur mycket berusade föräldrar, som knappt hölls på benen, reste med sina två små barn - en flicka på ca 5 år och en pojke på 3 år.

SVT - 17 aug 16 kl. 10:39

Handbok ska guida föräldrar till spelande barn

E-sport, att tävla inom dataspel, är ett av de snabbast växande intressena för svenska ungdomar. Samtidigt är närvaron och förståelsen låg bland föräldrar till spelande barn. Den nya boken ”Föräldrar och e-sport” vill brygga generationsglappet och hjälpa föräldrar som vill förstå..

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

BT för ett år sedan: Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

Skånskan - 16 mar 18 kl. 14:00

Nyanländ fick föräldrar att flytta barn från förskola

Sjöbo Föräldrar till barn på en förskola i Sjöbo protesterade mot att kommunen anställt en nyanländ på en extratjänst.
Familjeförvaltningen har dock vägrat att avsluta mannens tjänst, vilket lett till att tre barn flyttats från förskolan. ERWP.

SVT Debatt - 30 aug 13 kl. 12:23

Lundsbergs föräldrar offrar sina barn för traditionens skull

LUNDSBERG I en artikel på SVT Debatt påstår Ebba Wallmén att Skolinspektionens beslut att stänga Lundsberg baserades på rykten och avundsjuka. Men en välmående skola tål förstås granskning ? och stängs inte ner av myndigheterna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Skylten alla föräldrar till idrottande barn borde läsa

Man ska inte glömma att skilja på professionell idrott och ungdomsidrott.  LÄS MER: Helena ligger bakom succéskylten: "De som uttrycker sig negativt behöver läsa den" När barn och ungdomar idrottar handlar det i första hand inte om resultat. Det handlar om att lära sig rätta värderingar.

BT - 30 mar 17 kl. 21:09

Vill straffa föräldrar för barnäktenskap

Pass ska kunna dras in för att hindra att barn skickas utomlands för att giftas bort. Dessutom ska föräldrar som skickar iväg sina barn kunna straffas.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Skogsbränder härjar i Portugal

Över tusen brandmän kämpar mot skogsbränder i Castelo Branco-distriktet i centrala Portugal. Kraftiga vindar försvårar arbetet och militär är på väg för att bistå brandkåren..

DN - 10 timmar sedan

British Airways ställer in alla flyg till Kairo: ”Försiktighetsåtgärd”

British Airways ställer in alla flyg till Kairo som en ”försiktighetsåtgärd” under de kommande sju dagarna. Det är oklart vad som ligger bakom beslutet. Samtidigt varnar brittiska UD för en ”förhöjd risk för terror som riktar sig mot flyget” i Egypten..

DN - 10 timmar sedan

De ukrainska väljarna räds inte oerfarna ledare

Efter en febril politisk vår med två omgångar presidentval kallas Ukrainas väljare än en gång ut att rösta, denna gång handlar det om parlamentet. Söndagens val kommer att avgöra om den nyvalde presidenten Volodymyr Zelenskyj kan bilda en lojal regering och har möjlighet att genomföra sin politik..

DN - 10 timmar sedan

Här är ledarna i det ukrainska maktspelet

På söndagen går Ukraina återigen till val, den här gången till parlamentet. Här är ledarna vars partier ser ut att ta plats i Verchovna Rada, högsta rådet..

DN - 10 timmar sedan

DN:s Kajsa Haidl väljer fem favoriter vecka 29

Varje vecka väljer en av DN Kulturs medarbetare fem höjdpunkter ur det aktuella kulturutbudet. I dag: Kajsa Haidl..

DN - 10 timmar sedan

Eckerman avstår chansen till miljoner

Henrik von Eckerman avstår söndagens grand prix i Aachen, skriver SVT..

DN - 11 timmar sedan

Vatikanen öppnade benhus i jakten på kvarlevor

I jakten på de försvunna kvarlevorna från två prinsessor – och en försvunnen tonåring – har två kammare där ben förvaras öppnats i Vatikanen. Nu ska de ben som hittats dna-testas för att förhoppningsvis bringa klarhet i mysteriet..

DN - 11 timmar sedan

Nya svenska medaljhoppet redo att kliva fram

GWANHJU. Situationen är ny för Louise Hansson – men den skrämmer henne inte. För första gången räknas 22-åringen in i kategorin medaljkandidater i ett långbane-VM.

DN - 11 timmar sedan

Japanen som jagade Phelps tar efter mästarens andetag

TOKYO. I OS i Rio var han ytterst nära att slå den största olympiern genom tiderna. Bara fyra hundradelar skilde Masato Sakai från att besegra Michael Phelps på 200 meter fjärilsim.

DN - 12 timmar sedan

EU-länder kräver att Iran släpper oljetankern: ”Fientlig handling”

Flera länder fördömer Iran efter att landet tagit ett brittiskt fartyg i beslag i Hormuzsundet. Tyskland och Frankrike varnar för att den redan spända situationen riskerar att eskalera och att det vore ”väldigt farligt”. Iran ger en helt annan bild av vad som hänt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.