Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 18 July, 01:03

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 20:47

Europarådet lättar sanktionerna mot diktaturen Ryssland - Ukraina lämnar i protestEuroparådet för mänskliga rättigheters parlamentariska församling (PACE) lättade idag på sanktionerna mot diktaturen Ryssland. I protest lämnade Ukraina rådet, efter att runt 13 000 dödats i det ryska anfallskriget mot Ukraina, och miljontals är på flykt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ryssland, PACE, Ukraina, Ola Möller, Putin, Kreml, Rysslands, Krim, MH17, Europarådet, Europarådets, Ryska, Georgien, Estland, Litaue, Socialdemokraternas Ola Möller, Kremls, Storbritannien, Salisbury, Kyiv Post, Münchenavtalet, Europa, Moldavien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europarådet, lättar, sanktionernamot , diktaturen, Ryssland, Ukraina, lämnari , protest
Världen Idag - 20 dec 13 kl. 00:00

Regeringen ville avvisa anmälan till Europarådet

Det är föreningen Kristna läkare och medicinare i Sverige (KLM) som skickat in en anmälan till Europarådets kommitté för sociala rättigheter, tillsammans med stiftelsen Provita och FAFCE – Federationen för katolska familjeföreningar i Europa.  Ärendet ligger på Arbets­marknadsdepartementets bord, och ska avgöras under det kommande året. I första hand försökte dock regeringen att få anmälan ogiltigförklarad, berättar Provitas ordförande Ruth Nordström.

Cornucopia - 12 jul 19 kl. 08:41

Regeringen skjuter upp satsningen på det civila försvaret ytterligare ett år

Trots att försvarsberedningens rapport Motståndskraft kom redan 2017, med fullständig uppslutning från riksdagspartierna, skjuter nu regeringen upp satsningen på det civila försvaret ytterligare ett år.
Ledningens rum i totalförsvarsledningscentralen Hugin i Uppsala.Rapporten Motståndskraft var ett förhandlingsresultat kring totalförsvarets civila delar, och samtliga politiska partier skrev under och ställde upp på den.

Sydsvenskan - 20 okt 12 kl. 00:50

Svenskar stöttar nej till fosterdiagnostik

Fosterdiagnostik är likställt med rashygien och bör därför ifrågasättas. Detta är kontentan av en motion i Europarådet, som undertecknats av två svenska riksdagsledamöter. Något som väckt starka reaktioner på hemmaplan..

YLE - 07 sep 17 kl. 05:08

Morgonkollen: Yles partimätning visar att de Gröna fortsätter växa, Helsingforsbor blir utan morgontidning på grund av strejk, medlemmar av Europarådets parlamentariska församling misstänks för mutbrott

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Yles färska partimätning visar att De Gröna fortsätter växa. De är fortsättningsvis landets näst största parti med ett stöd på 17,8 procent.

Cornucopia - 26 jun 19 kl. 14:34

Ryska senaten upphäver INF-avtalet om kärnvapenbegränsning

Dagen efter att Europarådet med stöd av svenska Socialdemokraterna backat sina sanktioner mot den ryska Kreml-diktaturen röstade en enhällig rysk senat igenom upphävandet av INF-avtalet om begränsning av kärnvapen.
Kärnvapenprov.Den ryska överhuset Federationsrådet - även känt som senaten - godkände tidigare idag enhälligt med 148-0 i röster att Ryssland drar sig ur INF-avtalets kärnvapenbegränsningar rapporterar Moscow Times.

YLE - 06 aug 14 kl. 11:28

Stubb: Rysslandssanktionerna kan leda till ekonomisk kris

Det är svårt att bedöma hur Rysslandssanktionerna påverkar Finlands ekonomi, säger statsminister Alexander Stubb från Samlingspartiet. Statsministern höll en presskonferens i Esbo på onsdagen. Han betonade att de Rysslandsanktionernas inverkan på Finlands ekonomi har beaktats i de ekonomiska prognoser som ligger som grund för nästa statsbudgeten.

SVT Debatt - 10 okt 13 kl. 06:00

USA:s agerande ger stöd åt andra länders dödsstraff

AVRÄTTNINGAR Den 10 oktober är den internationella dagen mot dödsstraff. Det senaste året har flera bakslag skett. USA är ett av de länder som avrättar flest, och är i sällskap med länder som exempelvis utfärdar dödsdomar på grund av häxeri eller homosexualitet.

Kristianstadsbladet - 25 dec 13 kl. 14:10

Wallenberg-prisad "sökte identitet"

I åtta år reste hon runt i Turkiet med en filmkamera och lärde känna sitt eget folk - romerna.Det blev upprinnelsen till Zero Discrimination Association, vars grundare i januari får ett nytt Raoul Wallenberg-pris.
- Jag sökte min egen identitet.

BT - 25 dec 13 kl. 14:12

Wallenberg-prisad "sökte identitet"

I åtta år reste hon runt i Turkiet med en filmkamera och lärde känna sitt eget folk - romerna. Det blev upprinnelsen till Zero Discrimination Association, vars grundare i januari får ett nytt Raoul Wallenberg-pris.- Jag sökte min egen identitet.

YLE - 10 mar 14 kl. 10:55

Haglund hoppas träffa ryske försvarsministern i höst

Försvarsminister Carl Haglund (SFP) bedömer att situationen i Ukraina fortfarande är allvarlig. Läget är mycket spänt, men det positiva är att ingen part har ansett det vara vettigt att låta situationen eskalera till en väpnad konflikt. En eskalering av konflikten kan ändå inte uteslutas, säger Haglund som idag öppnade den 209 nationella försvarskursen i Ständerhuset i Helsingfors.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Tysk Tesla Model S har kört 900 000 km

Tysken Hansjörg Gemmingen har nu kört 900 000 km med sin Tesla Model S P85. Det visar på livslängden och hållbarheten hos en elbil.Teslor på laddning på Supercharger Rygge.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Tjugo minuter kvar på auktion 3/10 på Fallet - auktion 7/10 nu ute

Det är nu tjugo minuter kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 3/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 310:- SEK. Auktion 7/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Var tjugonde på Sandvik får gå - 2000 blir av med jobben

Tvåtusen av Sandviks 41 936 anställda blir av med jobbet, eller ungefär var tjugonde anställd, enligt ett besked i den svenska verksatdsjättens halvårsrapport idag. Bakom ligger bland annat en minskad orderingång på fem procent, även om intäkterna inte drabbats ännu på grund av tidigare order.
Dagschart Sandvik.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Vilka är Sveriges fyra berättelser?

Ett land och ett folk kan formas och enas kring fyra ramberättelser. Att lyckas fylla dessa fyra ramar med egna berättelser kan vara vägen till makten, eller vägen till att ena ett land. Eller splittra det.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Stor IT-konkurs i Linköping

En större IT-konkurs har drabbat Linköpingsbasrade Zenterio. Breakit upp ger att 70 anställda berörs av konkursen, som dock inte kan skyllas på konjunkturen utan teknikutveckling och en förbikörd produkt.
Inte Zenterio.

Cornucopia - Igår: 14:58

Uppdatering Brexit - uppmaningar om att fälla regeringen

Dags för en liten uppdatering kring Brexit. En kandidat till ny ordförande för EU:s regering EU-kommissionen öppnar för förlängda förhandlingar, och i Storbritannien säger en ledande parlamentariker att enda sättet att stoppa en avtalslös Brexit är att fälla regeringen, och eventuellt utlysa nyval.
Storbritanniens maktgata Whitehall.

Cornucopia - Igår: 13:57

Halvtimme kvar på auktion av Fallet nummer 2/10 - femte auktionen ute

Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 621:- SEK. Auktion 5/10 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 10:24

Ryssland upprörda över flygfoton från slaget om Kursk

Ett bråk mellan Ryssland och Tyskland har uppstått sedan en brittisk historiker presenterat fotobevis på att Sovjetunionen inte alls stod som segrare vid slaget om Prochorovka under slaget om Kursk. På platsen reste Sovjetunionen ett gigantiskt monument över segern, men detta ifrågasätts av de nya bevisen, även om kommunisterna fortfarande segrade i det totala slaget om Kursk.
Den exakta punkt dit den nazityska offensiven mot Moskva kom som längst.

Cornucopia - Igår: 08:13

"Innan Q4 ser vi varsel av industritjänstemän i Sverige"

Konjunkturtecknen fortsätter regna ner. Mercedes (Daimler) vinstvarnar, Citroen och Peugeot (PSA) tappade stort i försäljning under första halvåret. Och aktierna stiger förstås tillsammans med börsen.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 1/10 av Fallet - auktion 4/10 finns nu

Nytt korrekt försök Det är nu en timme kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 1/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 2 041:- SEK. Auktion 4/10 finns nu också ute.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.