Barometern > Nyheter

Monday, 22 July, 23:17

Barometern - 25 jun 19 kl. 17:29

Brist i skuldsanering får kritik av JOEn Hultsfredsbo fick inte sin ansökan om skuldsanering hanterad i tid av kronofogden. För detta får nu myndigheten kritik av JO..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
JO, Hultsfredsbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bristi , skuldsaneringfår , kritikav JO
Jönköpingsnytt - 01 nov 12 kl. 08:10

Fler söker skuldsanering - men nya regler får kritik

Den 1 juli förra året infördes nya regler gällande skuldsanering. Den största anledningen till de nya reglerna var att det skulle ges bättre möjlighet till skuldsanering. Den utlovade effekten ser dock ut att ha misslyckats..

YLE - 22 nov 13 kl. 04:51

Det ska bli lättare att få skuldsanering

Privata näringsidkare och yrkesutövare ska ges bättre möjligheter till skuldsanering. Det föreslår en arbetsgrupp vid justitieministeriet. I dag måste företagaren lägga ner näringsverksamheten för att kunna ansöka om skuldsanering.

Kristianstadsbladet - 06 feb 12 kl. 06:30

Allt fler vill ha skuldsanering

Allt fler vill ha hjälp med skuldsanering, visar Kronofogdens statistik för 2011. I Skåne ökade ansökningarna med knappt 80 jämfört med 2010. I hela landet var det 8 452 ansökningar.

SmålandsPosten - 30 jan 15 kl. 10:51

Fler ansökte om skuldsanering

Ansökningarna om skuldsanering ökade med 39 procent Kronobergs län under 2014. Det är den största ökningen i landet. I nästan hela landet ökade antalet ansökningar om skuldsanering under 2014 jämfört med året innan.

TA - 09 okt 13 kl. 11:23

Förslag ska förenkla skuldsanering

Det ska bli lättare att få hjälp för dem som fastnat i skuldfällan. Det är syftet med förslagen i en utredning som lämnats till justitieminister Beatrice Ask (M).
Utredningen förslår bland annat att ansökningsförfarandet om skuldsanering förenklas för den skuldsatte, att dagens hårda krav för att få skuldsanering används mer nyanserat och att större hänsyn tas till den enskildes egna förutsättningar att betala sina skulder.

YLE - 17 timmar sedan

Apoteken har brist på flera läkemedel: ”Det har blivit vanligare de senaste åren”

Det råder brist på flera läkemedel för tillfället. Både Apotekareförbundet och Fimea säger att det har blivit vanligare med störningar i tillgången, men att man gör vad man kan för att påverka situationen..

SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 06:00

Sverige ignorerar FN-kritik om samers rättigheter

URFOLKSRÄTTIGHETER FN har fastslagit att urbefolkningar har rätt att säga ja eller nej till gruvetableringar, som den som planeras i Gállok. Trots det bortser Sverige från samernas rätt. Annie Lööf efterfrågar kommunikation mellan parterna, men gruvfrågan är inte en fråga om brist på kommunikation utan om en brist i lagen, skriver Jörgen Jonsson, Mattias Åhrén och Aleksander Gabelic.

Sydsvenskan - 30 jan 15 kl. 10:17

Allt fler söker skuldsanering

Antalet ansökningar om skuldsanering ökade förra året med nio procent jämfört med 2013. Kronofogden fick in över 10 000 nya ansökningar under 2014. I nästan två tredjedelar av besluten som fattades 2014 beviljades skuldsanering.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 15 kl. 10:17

Allt fler söker skuldsanering

Antalet ansökningar om skuldsanering ökade förra året med nio procent jämfört med 2013. Kronofogden fick in över 10 000 nya ansökningar under 2014. I nästan två tredjedelar av besluten som fattades 2014 beviljades skuldsanering.

YLE - 02 okt 15 kl. 01:05

Att leva med skuldsanering

Som frånskild kände hon sig förbrukad. - Använd, bortslängd, säger Gina Rivera. Som en återvinningsprodukt.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Krock med rådjur på riksväg 25

Barometern - 1 timme sedan

Anmälan: Äldre man isolerades på grund av missförstånd

Den äldre mannen dömdes för grovt rattfylleri i början av året och skulle spendera en månad i fängelse..

Barometern - 2 timmar sedan

Våt vandring genom Stensjö By

Den första dokumentationen om Stensjö dateras till 1351 och ända fram till i dag har platsen, en mil norr om Oskarshamn, legat kommuninvånarna varm om hjärtat. Christer Ek är en av dem och gör guidade turer runt området..

Barometern - 2 timmar sedan

Miljövänliga kassar delas ut gratis

På fredag och lördag ska Schyssta kassen delas ut vid Baronen och ute vid Hansa City. Schyssta kassen är en gratis och miljövänlig tygpåse gjord av återvunna hotellakan. UF-företaget drivs av Oliver Davidsson, Jesper Ringfjord och Gustav Haglund.

Barometern - 2 timmar sedan

Skogsbrand Böta kvarn

Barometern - 3 timmar sedan

Fyra stilar på sommarutställning

Just nu pågår konstföreningens sommarutställning i hamnen som bäst. – Vår uppgift är att visa konst av olika slag så det känns bra att vi har med fyra konstnärer, säger Carin Ottosson, kassör i Mönsterås konstförening..

Barometern - 3 timmar sedan

30 meter hög telefonmast byggs i Stora Rör

Länsstyrelsen avslår de överklaganden som gjorts på det beviljade bygglovet av en 30 meter hög telefonmast i Stora Rör..

Barometern - 4 timmar sedan

Nybros friluftsliv näst bäst i länet efter Mönsterås

Nybro är utsett till länets andra bästa friluftskommun efter Mönsterås. I hela Sverige halkar Nybro från plats åtta ner på plats 27 jämfört med förra året - men kommunen satsar på en förstaplats i framtiden. .

Barometern - 4 timmar sedan

Sjöfartsföreningen vill få ett slut på toalettproblemet

Upprörda medlemmar i sjöfartsföreningen tycker det får vara nog nu. - Vi har annat att syssla med än att bråka om en futtig toalett. Det här borde vara utrett för länge sen, säger Anders Nyström..

Barometern - 5 timmar sedan

OBBK kommer att göra sin tredje raka säsong i Basketettan.

OBBK kommer att göra sin tredje raka säsong i Basketettan. Från och med nu med en ny tränare. Edvin Frisk har skrivit ett ettårskontrakt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.