DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 07:35

DI - 25 jun 19 kl. 17:24

Tar ditt bolag strid för hållbarhet? Ta då chansen till topprankningVill du ta chansen att visa på ditt bolags hållbarhetsarbete? Och därtill få en knuff i rätt riktning på de områden där det behövs.  Se då till att svara på den enkät som skickats ut inför rankningen Hållbara bolag 2019..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hållbara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tarditt , bolag, stridför , hållbarhetTa , , chansen, till topprankning
Kristianstadsbladet - 23 sep 14 kl. 16:02

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor.Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

TA - 23 sep 14 kl. 16:10

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor.Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

BT - 23 sep 14 kl. 16:10

Hållbarhet svår fråga för sparare

Intresset för att handla ekologiskt ökar. Men i sitt sparande ägnar många väldigt lite intresse åt hållbarhetsfrågor. Förvirring om vad som kan definieras som hållbart försvårar för spararna, anser ekonomen Günther Mårder.

Supermiljöbloggen - 03 jul 14 kl. 12:00

Anna Kinberg Batra (M): Tillväxt och hållbarhet går hand i hand

Resan mot tillväxt och välstånd som Sverige och världen gjort - och gör - måste fortsätta, men utan att överskrida vår planets ekologiska gränser. En av våra största utmaningar är att skapa hållbar tillväxt ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Sverige ska vara ett föregångsland för god miljö och visa ledarskap i klimatfrågan.

Supermiljöbloggen - 12 okt 17 kl. 16:30

Tomma ord om hållbarhet på börsen

Enligt forskare från handelshögskolan i Stockholm påstår flera finans- och spelbolag att de arbetar mer med hållbarhet än vad de faktiskt gör.  Studien ”Walking the talk?” är genomförd tillsammans med Misum (Mistra center for sustainable markets) och granskar hållbarhetskommunikationen hos flera stora bolag på Stockholmsbörsen Large Cap.

Dagens PS - 12 jun 18 kl. 14:15

Hernhag om börsen och hållbarhet

Hans råd är investera i det mest rimliga. Marcus Hernhag på Privata Affärer skriver i en krönika om hur komplex det kan vara för investerare att förhålla sig till trenden att investera etiskt och moraliskt riktigt – det vill säga där hållbarhet är centralt. ”En anledning är att etik och moral är individuellt och att allt beror så mycket på.

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 08:39

Hållbarhet – ofta bara ett spel för galleriet

De flesta börsbolagen får klart underkänt i ny rapport. Enligt forskningen, som gjorts på Handelshögskolan, har bara 7 av 88 granskade börsbolag långsiktiga hållbarhetsmål. Det skriver Svenska Dagbladet.

PrivataAffärer - 11 jun 18 kl. 04:55

Hernhag: Stigande vinster mer användbart än modeord som hållbarhet

Redan för 15 år sedan började jag höra talas om etiska fonder. Etiska placeringar gick ut på att vissa bolag och branscher bojkottades, ibland till och med av en god anledning, men ofta på grund av att det var fel bransch. Privatplacerarna brydde sig inte utan det blev mycket små summor som frivilligt gick till fonder med detta fokus.

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 11:08

Hållbarhet i fokus: Giganterna investerar

Årets supertalang i svenskt näringsliv har några tunga namn i ryggen när hans bolag försöker förändra världen. I Veckans affärer får entreprenören Anders Jacobson pris som ”Årets supertalang” i svenskt näringsliv. Hans investmentbolag Blue tänker på miljö och hållbarhet i första hand när de gör affärer – och hans affärsidé har imponerat på många.

Sydsvenskan - 14 apr 15 kl. 09:20

Fondbolag betygsätts i hållbarhet

I en granskning av bolag som erbjuder fondförsäkringar får endast tre av 14 grönt ljus för sitt hållbarhetsarbete, rapporterar flera medier. Granskningen som har gjorts av rådgivningsföretaget Söderberg & Partners, har bland annat analyserat bolagens val av fonder, kunskap om fondernas hållbarhet och förmedlingen av den informationen till kunderna.I och med att en majoritet av pensionssparare är intresserade av att placera i hållbara fonder så anser analytikern Kajsa Brundin att branschen skulle kunna göra mycket mer.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Peabs vd tankar aktier för 5,4 miljoner

Jesper Göransson, som är vd för byggkoncernen Peab, köpte på måndagen 61.300 aktier i bolaget för totalt närmare 5,4 miljoner kronor. Köpet genomfördes till kursen 87:47 kronor per aktie..

DI - 5 minuter sedan

Resurs Holding Delårsrapport januari—juni 2019

”Vi levererade ännu ett kvartal med stark lönsam tillväxt. Kärnan i affärsmodellen, Payment Solutions och främst retail finance, fortsatte under kvartalet att visa en stark utveckling både vad gäller tillväxt och marginaler.” Kenneth Nilsson, VD Resurs Holding AB.

DI - 4 minuter sedan

Santanders resultat i linje med prognos

Den spanska storbanken Banco Santander redovisar totala intäkter om 12,35 miljarder euro samt ett nettoresultat om 1,39 miljarder euro för det andra kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Australien föreslår hårdare bonusregler för finanssektorn

En av Australiens finansmyndigheter, Apra, föreslår tuffare regler för bonusar i landets finanssektor. Bland annat föreslås att man ska behöva vänta upp till sju år på att få bonusutbetalningar, samt att en större del av lönen ska kopplas till icke-finansiella kriterier..

DI - 15 minuter sedan

UBS rapporterar högsta vinsten sedan 2010

Den schweiziska storbanken UBS redovisar ett nettoresultat om 1,39 miljarder dollar för det andra kvartalet. Bloombergs analytikerenkät pekade mot 0,96 miljarder dollar..

DI - 15 minuter sedan

Trump lovar snabbt beslut om Huawei-leverantörer

Donald Trump har lovat amerikanska företag att deras ansökningar om att leverera till Huawei kommer att hanteras snabbt. Det rapporterar Financial Times. .

DI - 15 minuter sedan

Svenska UD: Norge kränker oss

En norsk polishelikopter har kränkt svenskt vatten genom att flyga cirka tio mil över svenskt territorium, hävdar svenska Utrikesdepartementet. Det skriver  norska Aftenposten..

DI - 30 minuter sedan

Norsk Hydro resultat lägre än väntat i andra kvartalet

Det norska aluminiumbolaget Norsk Hydro redovisar ett justerat rörelseresultat på 875 miljoner norska kronor för det andra kvartalet 2019..

DI - 30 minuter sedan

Danskt läkemedelsbolag höjer prognosen för helåret

Danska läkemedelsbolaget Veloxis höjer sin prognos för helåret med hänvisning till starkare än väntad försäljning av den immunsuppressiva medicinen Envarsus XR..

DI - 1 timme sedan

Pundet backar inför väntad Johnson-seger

Pundet var svagare även på tisdagen när marknaden förberedde sig inför Boris Johnsons väntade seger i kampen om att bli ny premiärminister. En seger för Johnson anses öka risken för "no deal"-brexit, vilket allmänt ses som en stor risk för den brittiska ekonomin. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.