DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 06:47

DI - 25 jun 19 kl. 16:56

Utsläppen från bilar fortsätter ökaUtsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Europeiska, Island

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsläppenfrån , bilarfortsätter , öka
Skånskan - 27 feb 19 kl. 10:57

Utsläppen från lastbilstrafiken ökar

Inrikes De sammanlagda utsläppen från vägtrafiken ökar trots att bilar med låga koldioxidutsläpp premieras. Och det är inte oväntat lastbilarna som står för de största utsläppen. Antalet sålda lastbilar slog rekord i fjor.

Supermiljöbloggen - 31 jan 19 kl. 16:08

Utsläppen fortsätter öka i USA

Trots att en dubblering av antalet stängda kolkraftverk under 2018, så har USAs koldioxidutsläpp inte sjunkit. Både transportsektorn och industrin fortsätter bidra till en stor del av utsläppen. Även om utsläppen från fossilenergiproduktion fortsatte att sjunka förra året, vilket det gjort sedan 2005, så räcker det inte för att balansera upp andra skadliga delar av den amerikanska ekonomin.

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 07:21

Utsläppen ökar från nya bilar – igen

Det är andra året i följd som utsläppen ökar från nya passagerarbilar i EU. Det här konstaterar Europeiska miljöbyrån, rapporterar Ekot i Sveriges Radio och förklarar att i snitt släppte nyregistrerade passagerarbilar i Europa ut 120,4 gram koldioxid per kilometer i fjol, vilket uppges vara två gram mer än året innan. Flera faktorer sägs ligga bakom utsläppsökningen.

Kristianstadsbladet - 18 jul 14 kl. 08:24

Miljöpremie för lastbilar kan minska utsläppen i Skåne

Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT

Riksdagen har framgångsrikt minskat personbilarnas utsläpp och klimatpåverkan, men samtidigt har den ignorerat lastbilarnas utsläpp. Därför är det bra att riksdagskandidaterna i Skåne är positiva till förslaget om att införa en miljöpremie också för lastbilar. Lastbilsflottan måste bli effektivare och ställa om till etanol och andra förnybara drivmedel.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 16:26

Fores: ”Utsläppen ökar för andra kvartalet i rad”

"För helåret 2015 uppvisade SCB:s statistik på minskade utsläpp av växthusgaser. För 2016 har dock SCB redovisat ökade utsläpp under två kvartal på rad. Målet om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2045 framstår allt mer som en hägring.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Nyhetskanalen - 11 jul 12 kl. 14:03

EU vill sänka utsläppen från nya bilar

EU-kommissionen vill strama åt utsläppsreglerna för nya bilar och föreslår en övre utsläppsgräns på i snitt 95 gram koldioxid per kilometer till år 2020 Kommissionen står fast vid den nivå som tidigare aviserats. Med förslaget vill kommissionen att tillverkarna fortsätter investera i ny teknik för bränslesnålare fordon. Även utsläppen från skåpbilar ska minskas till 2020 enligt förslaget - till max 147 gram koldioxid per kilometer..

Sydsvenskan - 24 jun 19 kl. 11:36

Utsläppen från bilar fortsätter öka

Utsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island. Anledningen till ökninge.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 19 kl. 11:36

Utsläppen från bilar fortsätter öka

Utsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island. Anledningen till ökninge.

Nyteknik - 24 jun 19 kl. 11:44

Därför fortsätter utsläppen från bilar att öka

Utsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Pundet backar inför väntad Johnson-seger

Pundet var svagare även på tisdagen när marknaden förberedde sig inför Boris Johnsons väntade seger i kampen om att bli ny premiärminister. En seger för Johnson anses öka risken för "no deal"-brexit, vilket allmänt ses som en stor risk för den brittiska ekonomin. .

DI - 15 minuter sedan

Morgonkoll: Avvaktande i Asien – biljätte tappar på rapport

Asiens aktiemarknader präglas av en avvaktande handel på tisdagen inför kommande räntebesked från ECB och Fed. Biltillverkaren Hyundai backar efter rapportbesvikelse..

DI - 45 minuter sedan

Hunt vill se europeisk insats i Hormuzsundet: ”Livsviktig region”

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt vill sätta ihop en Europaledd skyddsinsats i Hormuzsundet. ”Det är med tungt hjärta vi meddelar att vi utökar den internationella närvaron i regionen”, säger han..

DI - 1 timme sedan

Vita huset och kongressen överens om att höja skuldtaket

Vita huset och ledare i kongressen nådde på måndagen en överenskommelse om att höja skuldtaket för två år framöver. .

DI - 1 timme sedan

Kina: Krävs ”mödosam insats” för att nå industritillväxtmål

Kinas industridepartement sade på tisdagen att det kommer krävas en "mödosam insats" för att nå årets mål för industriproduktionens tillväxt till följd av ekonomisk osäkerhet under andra halvåret..

DI - 1 timme sedan

Klimatexperten: “Jag ser en otrolig möjlighet för Norden att ta ett globalt ledarskap”

Svenska Märtha Rehnberg kallar sig själv ”klimatfreak” och med konsultbolaget Dare Disrupt vill hon ruska om i näringslivets hållbarhetsarbete. ”Jag ser en otrolig möjlighet för Norden att ta ett globalt ledarskap”, säger medgrundaren Märtha Rehnberg..

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdagen den 23 juli

Hjälmbolaget Mips och nischbanken Resurs levererar kvartalssiffror. På makrofronten väntar bland annat en konjunkturuppdatering från Internationella valutafonden och veckostatistik över USA:s oljelager..

DI - 7 timmar sedan

Ford stäms på miljarder för förfalskade bränsletester

Den amerikanska fordonskoncernen Ford har blivit stämd på 1,2 miljarder dollar, motsvarande 11,3 miljarder kronor..

DI - 8 timmar sedan

Polisen varnar: Microsoft-bedrägerierna är tillbaka

Från att ha varit relativt förskonade den senaste tiden har polisen uppmärksammat en ny våg av så kallade Microsoft-bedrägerier i Sverige. ”Vi har definitivt märkt av att de har kommit i gång igen”, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericenter..

DI - 8 timmar sedan

Svagt uppåt på Wall Street med stöd av teknikaktier

New York-börserna håller sig på plus med fem minuter kvar till stängning. S&P 500 handlas upp 0,3 procent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.