DI > Ekonomi

Monday, 15 July, 20:00

DI - 25 jun 19 kl. 16:35

Blankningsattack mot MTG - ny storblankare ger sig till kännaEn ny storblankare har dykt upp i underhållningsbolaget MTG. Brittiska Otus Capital har sedan tisdagen en blankningsposition på motsvarande 1 procent av kapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings..
Läs mer på DI
Läs mer om:
MTG, Otus Capital, Holdings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blankningsattackmot , MTGny , storblankareger sig till , känna
DI - 07 jun 19 kl. 16:08

Ny storblankare ger sig till känna i Saab

Försvarsmaterielkoncernen Saab, som är det elfte största blankningsobjektet på Stockholmsbörsen, har fått en ny storblankare..

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 07:48

Så blir MTG:s uppdelning

MTG kallar till stämma den 7 februari där utdelningsbeslutet slutgiltigt ska tas. Varje A-aktie och B-aktie i MTG ska ge rätt till en aktie i Nent av samma aktieslag är förslaget. Styrelsen föreslår även att stämman ger styrelsen i MTG mandat att besluta om en nyemission om motsvarande 20 procent av det totala antalet aktier ”i syfte att finansiera potentiella förvärvsmöjligheter i enlighet med bolagets strategi”.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Börsen fortsätter upp

Kurserna på Stockholmsbörsen har fortsatt stiga under förmiddagens handel. OMXS-index hade strax före klockan 11 stigit med 1,0 procent till 335,3. Även de ledande Europabörserna stiger.

BT - 29 nov 12 kl. 11:04

Börsen fortsätter upp

Kurserna på Stockholmsbörsen har fortsatt stiga under förmiddagens handel. OMXS-index hade strax före klockan 11 stigit med 1,0 procent till 335,3. Även de ledande Europabörserna stiger.

Expressen - 02 feb 13 kl. 08:41

Friberg: VM-fester, visst - men sen då?

En riktig VM-månad har börjat. Fantastiskt, visst - men jag måste erkänna att jag mest tänker på OS. Och jag känner oro.

Affärsvärlden - 24 sep 13 kl. 10:02

Uppåt på börsen efter svag måndag

Stockholmsbörsen tickade något högre under den inledande handeln på tisdagen, i likhet med den allmänna börsutvecklingen i Europa, efter en svag måndag. MTG och Nordea steg i analysflödet medan Husqvarna tappade..

DI - 24 sep 13 kl. 12:09

Börsen: Sandvik i botten

Stockholmsbörsen tickade något högre under på tisdagen, i likhet med den allmänna börsutvecklingen i Europa, efter en svag måndag. MTG steg i analysflödet medan Sandvik, som håller kapitalmarknadsdag, backade..

Affärsvärlden - 24 sep 13 kl. 13:03

Sandvik ned på stigande börs

Stockholmsbörsen tickade något högre under på tisdagen, i likhet med den allmänna börsutvecklingen i Europa, efter en svag måndag. MTG steg i analysflödet medan Sandvik, som håller kapitalmarknadsdag, backade..

Sydsvenskan - 13 dec 13 kl. 06:30

Viasats OS-satsning ger ringar på vattnet

I kväll kan man för första gången någonsin se SM i konståkning på tv.TV10 sänder damernas och herrarnas korta program och på söndag är det dags för friåkningen.Förmodligen är det ett led i att MTG har rättigheterna till OS i Sotji nästa år, där konståkning är en av grenarna, som gör att intresset har infunnit sig även för SM.

DI - 12 feb 14 kl. 18:07

Börsen: Boliden drar ned

Stockholmsbörsen stod för en oregelbunden onsdag och slutade på ett mindre minus. Den allmänna utvecklingen i Europa var dock positiv. JM och MTG avancerade efter bokslut medan Boliden tappade.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Binero Group säljer verksamheten inom Webbhosting för cirka 380 Mkr till Loopia

Binero Group AB (publ) har ingått avtal om försäljning av verksamheten inom Webbhosting för en sammanlagd köpeskilling om cirka 380 Mkr med köpare Loopia AB. Kontant betalning och tillträde beräknas ske den 31 augusti 2019. Nettovinsten från försäljningen uppskattas till cirka 260 Mkr.

DI - 30 minuter sedan

USA-börserna vänder ner under nollan – storbanken backar

Efter att ha varit upp på sin högsta intradagsnivå någonsin vände S&P500 ner efter lunchtid lokal tid. Dow Jones industriindex och Nasdaq Composite handlades samtidigt också under nollan..

DI - 1 timme sedan

Swedbank kopplas till kemiska vapen i Syrien

Vid en intern granskning 2018 identifierade Swedbank transaktioner som kopplar banken till Syriens kemiska vapenprogram, erfar Di. Enligt Di:s uppgifter handlar det om transaktioner med den ökända banken FBME, som tidigare kopplats till kemvapenprogrammet..

DI - 1 timme sedan

Semcon har beslutat om återköp av aktier

Teknikkonsulten Semcons styrelse har beslutat om återköp av upp till 200.000 stamaktier i enlighet med stämmans bemyndigande, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Norden: Lyft för fiskbolag – men oljesektorn tyngde

De nordiska börserna inledde veckan med blandade rörelser då oljebolag hindrade Oslo från att lyfta. .

DI - 1 timme sedan

Uppåt på Europabörserna – gruvbolag lyfte i London

Europabörserna handlades uppåt på måndagen. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,5 procent. .

DI - 1 timme sedan

Analytiker väntar sig lyft i Tele2 efter synergier

Synergier efter sammanslagningen med Com Hem väntas ha bidragit till att Tele2 kan visa en resultatökning under det andra kvartalet, trots avsaknad av intäktstillväxt. Kostnaderna för marknadsföring spås dock ha ökat något under kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Arctic Minerals genomför riktad nyemission

First North-listade Arctic Minerals har genomfört en riktad nyemission av 25 miljoner aktier till en kurs om 0,60 kronor styck. Bolaget tillförs således 15 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Kronraset ger fyndläge – svenska fastigheter glödheta

Den svaga kronan har gjort det mycket lönsamt för utländska aktörer att investera i Sverige. En sektor som har haft ett stort uppsving är fastighetsbranschen.   ”Det finns ett enormt intresse från det utländska investerarkollektivet att investera i Sverige”, säger Max Barclay, Nordenchef på Newsecs rådgivningsverksamhet..

DI - 2 timmar sedan

USA inför strängare regler för migranter

I morgon inför Vita huset nya strängare regler för migranter som tar sig in i USA från Mexiko. Reglerna kommer innebära att de flesta berövas rätten att söka asyl..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.