Skånskan > Nyheter

Tuesday, 23 July, 06:46

Skånskan - 25 jun 19 kl. 16:26

Unga luras in i bedrägerier på sociala medierINRIKES Polisen varnar för bedragare som försöker locka unga till att begå bedrägerier via platsannonser. Med hjälp av sociala medier kan bedragarna nå ut till ungdomarna.Det är kriminella ligor som ligger bakom kampanjerna och har som avsikt att rekrytera ungdomar, skriver DN.  Annonserna använder sig ofta av budskap som handlar om att tjäna snabba pengar. Personerna som accepterar denna typ av erbjudanden blir senare beordrade att ta banklån.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
INRIKES Polisen, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unga, lurasin i , bedrägerier, sociala, medier
Kristianstadsbladet - 01 feb 14 kl. 09:00

Bedrägerier tvingar polisen att jobba extra

Arkivfoto: Claes Nyberg
Gång efter annan luras folk på pengar för mobiler, biljetter, veterinärbesök. Dessutom ofta via internet. Polisen i nordöstra Skåne har 360 öppna bedrägeriärenden.

Skånskan - 14 apr 17 kl. 21:16

Sexutpressare dömd för 18 fall plus bedrägerier

Lund Först utgav den 30-årige mannen sig för att vara en 14-årig flicka som via ett nätforum sökte kontakt med killar. När samtalen, via nätet eller sms, kom in på sex hörde 30-åringen av sig som flickans pappa och började pressa de svarande männen – varav flera med någon form av diagnos – på pengar. ERWP.

BT - 09 jul 12 kl. 14:16

Enkla medel kan stoppa bedrägerier

Var tionde EU-medborgare har blivit utsatt för någon typ av nätbedrägerier. Och i Sverige ökar bedrägerianmälningarna. Många lurendrejerier hade kunnat undvikas med enkla medel.

DN - 25 jun 19 kl. 11:49

Polisen varnar: Unga lockas till bedrägerier via Instagram

Unga på sociala medier lockas till snabba pengar genom bedrägerier som sägs vara riskfria. Nu varnar polisen för en ny våg av ”platsannonser” från de kriminella ligorna på Instagram.  – Många unga får sina liv förstörda på grund av det här, säger Jan Olsson på polisens it-brottscentrum.

YLE - 06 feb 17 kl. 12:59

Kampanjer mot bedrägerier fungerar - Polisen: Folk blir försiktigare

Brotten blir inte fler, men bedrägerierna ökar. Särskilt är det betalningsbedrägerier som är vanligt. Men det går att minska på antalet brott, försiktighet är ledordet.

Magazin24 - 22 feb 13 kl. 14:56

Flera försök till bedrägerier på Facebook

Polisen i Västmanland har de senaste dagarna fått flera anmälningar om bedrägerier via Facebook. Det gäller att se upp med Facebooksurfandet. Polisen i Västmanland har under de de senaste dagarna fått in flera anmälningar om bedrägerier via den populära sociala sajten Facebook.

News55 - 09 dec 15 kl. 17:29

Julhandeln: Polisen varnar för bedrägerier på nätet

Internetköp med stulna kortuppgifter och lån eller kreditköp med någon annans identitet är vanligt förekommande, särskilt i juletid. Detta är enligt polisen även den form av bedrägeri som ökar allra mest. På nätet finns det också bedragare som lagt upp falska sajter som liknar välkända företag.

LV - 03 mar 17 kl. 14:20

Bedrägerier i sociala medier allt vanligare

Olika försäljningsforum i sociala medier blir allt vanligare, och med det har också mängden bedrägerier ökat..

YLE - 15 jul 13 kl. 05:34

Antalet bedrägerier har ökat i huvudstadsregionen

Polisenheterna i Esbo, Helsingfors och Vanda får allt oftare utreda fall av bedrägeri. I Esbo ökade antalet med 50 procent från första halvåret 2012 till första halvåret 2013. I Vanda har ökningen varit 40 procent under samma tidsperiod.

Barometern - 18 jul 14 kl. 06:20

Bedrägerier på nätet ökar

Antalet internetbedrägerier ökar snabbt i länet.
Den vanligaste typen är när någon tar betalt för något som den aldrig levererar. Bo Isaksson, chef för bedrägerigruppen i Kalmar län, berättar att antalet bedrägerier i Sverige ökat med 157 procent de senaste tio åren och en stor del av ökningen handlar om internetbedrägerier.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Bandvagnen på plats inför snökaos i vinter

Skurup Nu har den anlänt. En styck bandvagn som kan sättas in vid behov, såsom under snöoväder då inga andra fordon kan ta sig fram i terrängen.Anders Persson är kårchef för Frivilliga automobilkåren Malmö, FAK, och han berättar att det kommer bli en mer formell invigning den 29 juli.

Skånskan - 15 minuter sedan

Premiärdags för Hovturnén i Stenestad – igen

STENESTAD Populära Hovturnén ger sig ut i Söderåsskogarna igen och som vanligt sker premiären i Stenestad för tolfte året i rad.
Om precis en vecka, den 30 juli, ska Wille Crafoord i vanlig ordning showa tillsammans med flera kända artister.I år bjuds publiken på Patrik Isaksson och Babben Larsson:
– Det lika roligt varje år.

Skånskan - 9 timmar sedan

Stark in­sats av H65 Höör

HANDBOLL H65 Höörs damer öppnade säsongens träningsmatchande med 31-25 (14-14) mot Köpenhamn i Kristianstad idrottshall.– Klart att det är starkt. Köpenhamn har ett riktigt bra lag även om en del saknades på nio meter, konstaterade tränare Ola Månsson.

Skånskan - 10 timmar sedan

Starka känslor inför ny lag om hedersvåld

Malmö Ett stort steg i kampen för ett bättre liv för alla de ungdomar i Malmö som lever under hedersförtryck, eller ett meningslöst slag i luften? Åsikterna går isär om den nya lagstiftning som nu planeras, där hedersrelaterade brott ska få en egen brottsrubricering.Hedersbrott– I rådande lagstiftning är inte hedersbrott eller hedersmord några egna brottsrubriceringar.

Skånskan - 10 timmar sedan

Su­san­na slåss för slagna kvin­nor

Hon var fram­gångs­rik vd inom it-branschen när hon be­stämde sig för att lämna ett topp­jobb och bli chef på en kvin­no­jour. Su­san­na Ud­var­di har själv gått ige­nom myc­ket i livet – i dag kämpar hon för att på­verka dem som har makten att för­ändra.Namn: Su­san­na Ud­var­di
Ål­der: 52 år
Bor: Skil­linge
Fa­milj: Man, 26-årig son, 20-årig dot­ter, två katter och en hund.

Skånskan - 11 timmar sedan

Hade heroingömma i källaren – döms

Malmö När mannen bar på näs­tan 60 000 kro­nor i en tyg­kasse blev pa­trullen misstänksam. Vid hus­rann­sa­kan hittades en knark­gömma.En 46-årig man stoppades i ett trapp­hus i cen­trala Ar­löv av po­lisen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bröder gömde knark hemma

Malmö Två bröder döms nu vid Malmö in­trätt för nar­ko­ti­ka­brott och va­pen­brott.Po­lisen gjorde en hus­rann­sa­kan i en lä­gen­het på Her­mods­dal un­der slutet på feb­ru­a­ri 2018.
I lä­gen­heten fanns två bröder, en 18-år­ing och en 21-år­ing, samt deras mam­ma.

Skånskan - 12 timmar sedan

Lurades swisha fel person

Staffanstorp En Staffanstorpsbo blev kontaktad och uppmanad att swisha pengar till en väninna. I efterhand upptäckte hon att hon swishat 2 790 kronor till en annan person. Händelsen är polisanmäld som bedrägeri..

Skånskan - 12 timmar sedan

Falska samtal till äldre

STAFFANSTORP Äldre kommuninvånare har blivit uppringda av någon som falskeligen uppger att de ringer från kommunen alternativt Räddningstjänsten.
Staffanstorp skriver nu på sin hemsida att kommunen aldrig ringer hem till privatpersoner för att sälja tjänster eller produkter såsom brandvarnare, brandfiltar eller annat. Får man en sådan uppringning bör man kontakta polisen på telefonnummer 114 14..

Skånskan - 12 timmar sedan

Tips efter bucklad väktarbil

Staffanstorp Vid tretiden natten till fredagen ska en väktare ha ronderat vid Anneroskolan i Staffanstorp. Plötsligt gick larmet på väktarbilen.
När väktaren kom tillbaka till bilen fanns det en buckla på motorhuven.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.