Cornucopia > Ekonomi

Friday, 19 July, 15:11

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 16:05

Svag krona slår mot svenska företags vinster - tysk tillverkningnsindustri i recessionEnligt en rapport från Swedbank slår den försvagade svenska kronan mot de svenska storföretagens vinster. Och i Tyskland är tillverkningsindustrin i recession, medan Nordeas BNP-prognos för landet är i överkant 0.5% för i år.
Veckochart för tyska börsindexet DaxSom bekant är Sverige numera ett importland, vilket betyder att den svagare kronan skadar istället för att hjälpa svensk ekonomi.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Swedbank, Tyskland, Nordeas BNP, DaxSom, Sverige, SvD, Sveriges, EU, TT, Ifos, BNP, Trumps, Brexit

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svag, kronaslår mot svenska , företags, vinster, tysk, tillverkningnsindustri, i recession
DI - 04 jun 18 kl. 18:16

Svag krona kortvarig glädje för exportbolag

Även om kronans kraftiga försvagning kan ge exportbolagen ett lyft på kort sikt så väger oron över att konjunkturen kan ha nått toppen tyngre.  "Underliggande vinster exklusive valuta kommer att få svårt att lyfta ytterligare”, säger Mattias Eriksson, förvaltare på Coeli. .

Affärsvärlden - 11 apr 19 kl. 08:18

Svenskt Näringsliv: Svag krona ger inte samma effekt på ekonomin som tidigare

Den försvagade kronan ger inte samma effekt på utrikeshandeln och ekonomin som tidigare. Snarare låter företagen den svagare kronan slå mer på sina vinster.Det skriver Svenskt Näringsliv, SN, i sin konjunkturprognos som presenterades på torsdagen..

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 06:44

Hernhag: Ta hem vinster utan att göra något

Centralbankerna köpte tidigare på sig stora mängder räntepapper för att pressa ned räntorna, för att sedan börja vända på klacken. Den vändningen verkar nu bromsas generellt. Amerikanska centralbanken meddelade den 20 mars dessutom att räntehöjningarna uteblir helt under resten av året .

Barometern - 23 aug 13 kl. 07:59

Storbankernas vinster kritiseras

Strålande tider, lysande tider ! Tillsammans har de svenska storbankerna, SEB, HB, Nordea och Swedbank, tjänat 23 miljarder på tre månader, eller 250 miljoner kronor om dagen. En majoritet svenskar tycker nog detta är motbjudande, och att få företag har så orimligt stora vinster för så lite arbetsinsatser.

VA - 29 apr 11 kl. 13:10

Svag handel på börsen

29 april UPPDATERAT Stockholmsbörsen utvecklades aningen sämre än övriga Europa. Utdelningar från H&M och SKF tyngde och SCA backade på svag rapport. Såväl SSAB som Eniro rusade på starka rapporter.

Cornucopia - 05 sep 15 kl. 11:06

Ännu en svag börsvecka över

Börsveckan är nu över och det var ännu en svag vecka med fallande börser under dödskorsens tyngd. G20 säger sig dock se ljust på världsekonomin, men den reala ekonomin och börserna är inte samma sak.

TT rapporterar i en bra sammansatt överblickande artikel att Financial Times och AFP nämner det pågående G20-mötet, som tydligen aktivt väljer att inte över huvud taget nämna situationen i Kina.

Ekonomistas - 17 maj 18 kl. 08:30

Gästinlägg: Höga kostnader men osäkra vinster av sänkta ingångslöner

I detta gästinlägg diskuterar Niklas Blomqvist, doktorand vid Nationalekonomiska institutionen vid Stockholms universitet den forskningen kring sysselsättningseffekterna av sänkta löner. Bland annat så ifrågasätts Arbetsmarknadspolitiska rådets (AER) slutsats att sänkta ingångslöner skulle ha betydande sysselsättningseffekter. Sänkta ingångslöner som medel för att öka sysselsättningen för lågutbildade och nyanlända har åter börjat debatteras efter en rapport av AER och ett förslag om inträdesjobb från Alliansen.

DN - 18 apr 11 kl. 07:35

Stark krona dämpar vinstfesten

Höjda vinster och fler anställda är i sikte när börsens bolag kommer med sina rapporter kommande veckor. Men den starkare kronan och dyrare råvaror kan ge oväntade överraskningar i siffrorna, menar bedömare. ?

Sydsvenskan - 27 nov 12 kl. 06:30

Större vinster på bolånen

Bolånen har blivit billigare det senaste året.
Men räntan hade kunnat vara ännu lägre om inte bankerna tog ut allt högre vinst på varje utlånad krona..

VA - 24 mar 11 kl. 15:57

Svag öppning på Wall Street

24 mars Övervägande positiv makrostatistik bidrog till det positiva sentimentet. Fokus riktas även mot Bryssel, där EU:s ledare möts för att bland annat hitta en lösning på de skuldberg som tynger vissa medlemsländer. Vid 15.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

En halvtimme kvar på Fallet numrerad auktion 5/10

Det är nu tio minuter kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 5/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 375:- SEK. Auktion 9/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Kazakhstan-regimen inför eget rotcertifikat - avlyssnar krypterad Internet

Diktaturen i Kazakhstan har infört krav på att alla i landet installerar ett statlig rotcertifikat för krypterad trafik över HTTPS och SSL. Det innebär att regimen via en man-in-the-middle-attack (MITM) kan avlyssna krypterad trafik i landet, men också att de kan göra detta i resten av världen vid nättillgång och om andra installerar detta rot-certifikat.
Den här bloggens grundläggande certifikatinformation.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Hus i Partille för dig med god litterär- och vinsmak

Har du inte bara god litterär smak, utan också en ypperlig känsla för bra vin? Då finns bostaden för dig till salu i Partille just nu.
Ett boende.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Nytt prisrekord för guld - högsta silverpriset sedan 2017

Guldpriset i SEK per gram nådde i natt nytt prisekord. Även silverpriset har börjat röra på sig och är nu det högsta sedan 2017.Silvertacka.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Valueguard: Säsongsmässigt prisras för villor - sämsta någonsin för en storstad - starkt för lägenheter

Valueguards kvalitetsjusterade prisstatistik visar på ett säsongsmässigt ordentligt ras för villor - allra värst i storstäderna - medan lägenheter steg både i absoluta tal och säsongsmässigt. I en av våra storstäder var raset för villapriserna det största någonsin för juni månad. Grafer nedan.

Cornucopia - Igår: 14:18

Tio minuter kvar på auktion Fallet numererad 4/210

Det är nu tio minuter kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 4/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 310:- SEK. Auktion 8/10 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 13:47

EU har valt ny regeringschef

EU-kommissionen har valt en ny ordförande, eller om man så vill regeringschef. Det handlar om den tidigare tyska försvarsministern von der Leyen. En försök av liknelse över EU:s politiska struktur följer.

Cornucopia - Igår: 09:28

Ryska FaceApp får fullständiga rättigheter till dina bilder och data

De senaste dagarna har den S:t Petersburg-baserade ryska appen FaceApp fått stor spridning i sociala medier tack vare nya algoritmer för att främst åldra folk på bild. Få läser användarvillkoren, som bland annat ger ett oåterkallelig rätt för bolaget Wireless Lab att använda dina bilder och data för all framtid, inklusive lämna detta vidare till tredje part (=Kremldiktaturen).
Bloggaren åldrad med +30 år och skägg i Faceapp.

Cornucopia - Igår: 08:27

Volvo Group drar ner produktionen - 21% lägre orderingång

Konjunkturvarningarna sker nu öppet i allt fler storbolags kvartalsrapporter. Lastbils-Volvo "kommer anpassa produktionen" för att möta en minskad orderingång på 21% jämfört med andra kvartalet förra året.
Göteborg.

Cornucopia - Igår: 19:37

Tysk Tesla Model S har kört 900 000 km

Tysken Hansjörg Gemmingen har nu kört 900 000 km med sin Tesla Model S P85. Det visar på livslängden och hållbarheten hos en elbil.Teslor på laddning på Supercharger Rygge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.