Expressen > Nyheter

Friday, 19 July, 14:04

Expressen - 25 jun 19 kl. 16:03

Varningen: Nu blir det regn och åskaSolen och värmen ser ut att försvinna – i alla fall för en liten stund.Under natten till onsdag ser det ut att kunna bli rikligt med regn – och åska – i Västsverige.– Det finns en klar risk att det blir rätt sammanbakade celler som kan ge stor nederbörd, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västsverige, Johan Groth, Storm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VarningenNu blir det , regnoch , åska
GT - 26 jul 14 kl. 16:02

Regn, åska och hagel drabbar Västsverige

Den soldränkta rekordhettan i Västsverige byts under lördagseftermiddagen ut mot regn, åska och på vissa ställen till och med hagel. Här är meteorologernas prognos i väst, timme för timme. – Värmen och fuktigheten kommer att leda till tung nederbörd, säger Cecilia Villanger, meteorolog på vädertjänsten Storm..

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 16 kl. 11:54

SMHI om juli: Regn, åska och blåst

SMHI flaggar för regn, åska och blåst..

Skånskan - 20 sep 18 kl. 11:08

Sol, regn, åska och blåsigt i helgen

Skåne Helgens väder blir blåsig, med inslag av både regn och åska, men varmast lär det bli under fredagen. Sedan blir det mer höstlikt väder som väntar.Fredagen bjuder på blåsigt väder.

Kristianstadsbladet - 23 jun 13 kl. 10:42

Framtvingade regn ska släcka bränder


Indonesien har börjat försöka tvinga fram regn genom så kallad molnsådd, för att försöka släcka de skogsbränder som orsakar svår smog i Singapore och Malaysia.Med hjälp av kemikalier som sprutas från flygplan försöker man få regn att falla ur molnen. Tre helikoptrar har också använts för att släppa vatten direkt över de brinnande skogsområdena på ön Sumatra.

Expressen - 30 apr 18 kl. 16:39

Efter regn, åska och snö kommer solsken – och redan till helgen

Valborg ser ut att regna, åska och snöa bort på flera håll i landet.Men efter regn kommer solsken sägs det, och nog stämmer det – redan till helgen dessutom.– Det kommer upplevas som varmt i hela landet, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

GT - 10 jan 16 kl. 06:56

Varningen: "Så ska man inte gå tillväga"

Räddningstjänsten i Karlstadsregionen har reagerat på ett fenomen som blivit allt vanligare – och går nu ut med en varning. Det handlar om människor som försöker larma räddningstjänsten – via Facebook. – Så ska man inte gå tillväga, man ska larma 112 direkt, säger Hans Berged, räddningschef i Karlstad..

Expressen - 30 okt 17 kl. 17:01

Varningen: "Han ska vara favorit"

Före flytten hade han galopperat i sju av nio starter.Hos Stefan Öhman har Titan Brodde stabiliserat sig och på onsdagen jagar femåringen sin tredje raka seger i V86 på Solvalla.- Jag tycker att han ska vara favorit, säger Eskilstunatränaren..

DI - 23 jun 13 kl. 15:35

Framtvingat regn ska släcka bränder

Indonesien har börjat försöka tvinga fram regn genom så kallad molnsådd, för att försöka släcka de skogsbränder som orsakar svår smog i Singapore och Malaysia..

NSD - 09 sep 17 kl. 11:07

Så mycket regn ska falla – kommun för kommun

Ta fram chipsen, koka tevatten och slå på en film – den här helgen bjuder på mycket regn i alla Norrbottens kommuner..

Sydöstran - 11 feb 18 kl. 23:16

Konstgjort regn ska minska Bangkoks smog

Luftkvaliteten i Thailands huvudstad Bangkok har tidvis varit så dålig att en del skolor valt att hålla stängt. Nu planerar myndigheterna att på konstgjord väg framkalla regn för att komma till rätta med problemet med smogen, skriver nyhetssajten The Nation.(TT).

YA - 11 feb 18 kl. 23:16

Konstgjort regn ska minska Bangkoks smog

Luftkvaliteten i Thailands huvudstad Bangkok har tidvis varit så dålig att en del skolor valt att hålla stängt. Nu planerar myndigheterna att på konstgjord väg framkalla regn för att komma till rätta med problemet med smogen, skriver nyhetssajten The Nation.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Jagad rånare dök upp vid rättegång

Den 16-årige pojke som rymde från kriminalvårdare utanför Förvaltningsrätten i Malmö infann sig i dag frivilligt i hovrätten. Han har varit på rymmen i två månader efter att mot sitt nekande dömts till åtta månaders ungdomstjänst för sin del i ett uppmärksammat grovt rån i Klagshamn.– Han kom till hovrätten i dag eftersom han vill bli friad, säger advokaten Mikael Nilsson som är pojkens ombud..

Expressen - 30 minuter sedan

Stor explosion på gaskraftverk i Kina

En stor explosion har inträffat på ett gaskraftverk i Kina, rapporterar AFP, som hänvisar till statligt ägd media..

Expressen - 45 minuter sedan

Sverige blir världsunikt på att återvinna kläder

Klädesindustrin släpper ut mer än flyg- och sjötrafiken gör tillsammans – och varje år slänger svensken i genomsnitt åtta kilo kläder.Med hjälp av avancerad teknik byggs nu en världsunik klädsorterare som ska minska svinnet.– Resultatet har hittills varit lovande, säger Maria Elander, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Expressen - 45 minuter sedan

Kraftig jordbävning i Aten

En jordbävning har skakat Greklands huvudstad Aten.Skalvet ska ha varit så starkt att människor flydde sina hem och ut på gatan, skriver nyhetsbyrån AP..

Expressen - 1 timme sedan

Ansökte om att få bidrag – sågs arbeta på pizzeria

Den 35-årige mannen ansökte om att få försörjningsstöd.Men efter att han synts i arbetskläder på en pizzeria vid flera tillfällen får han nobben, skriver Skånska Dagbladet. .

Expressen - 1 timme sedan

Nu drar ovädret in – regn och åska

Efter den senaste veckans sommartemperaturer och sol vänder väderleken helt och hållet framåt helgen.Med start lördag kväll drar nämligen regn och åska in över Västsverige.– Både Halland, Bohuslän och Skaraborg kan få stora regnmängder och åskknallar, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 1 timme sedan

Iranskt oljefartyg hålls kvar i Gibraltar

En domstol i Gibraltar förlänger kvarhållandet av ett iranskt oljefartyg i ytterligare 30 dagar, rapporterar AFP..

Expressen - 2 timmar sedan

Ny lag: Kemisk kastrering av dömda pedofiler

Ukrainska parlamentet röstade nyligen för en lag där sexbrottslingar kan dömas till kemisk kastrering.Det är främst de som döms för sexualbrott mot barn som kan få straffet.– Lagen är bara ett billigt trick att ragga röster till parlamentsvalet på söndag, hävdar människorättsgruppen Human Rights in Ukraine, i ett uttalande..

Expressen - 2 timmar sedan

25 år efter katastrofen – nu faller Estoniadom

För snart 25 år sedan omkom 852 personer när M/S Estonia förliste på Östersjön.I dag avgörs om de företag som byggde och inspekterade passagerarfärjan kommer att hållas ansvariga för katastrofen, och om anhöriga till dödsoffren får kompensation..

Expressen - 2 timmar sedan

Kambodja skickar 1 600 ton skräp till USA

Över 1 600 ton plastsopor från USA och Canada har dumpats i en hamn i Kambodja.Nu ska lokala myndigheter skicka tillbaka skräpet varifrån det kom.– Kambodja är ingen soptunna, säger en talesperson vid Kambodjas miljödepartement..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.