Sydöstran > Nyheter

Friday, 19 July, 18:17

Sydöstran - 25 jun 19 kl. 16:00

Han har tröttnat på kommunens ogräsJan Andersson på Östra Mjällbyvägen i Mjällby har tröttnat på det han anser vara en kommunalt ovårdad tomt, där gräset växer högt. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Andersson, Östra Mjällbyvägen, Mjällby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han har tröttnat, kommunens, ogräs
Sydöstran - 12 jul 19 kl. 16:00

Nu har Marianne tröttnat på ogräset: ”Bedrövligt”

I flera år tog Marianne Karlsson hand om den gamla avrättningsplatsen. Men nu när länsstyrelsen har hand om platsen är den ovårdad. – Nu ser det för bedrövligt ut, säger hon.

Sydöstran - 04 jun 19 kl. 06:00

Tuff men miljövänlig kamp mot ogräset

Kommunen för i år en tuff kamp mot ogräset som efter förra sommaren växer som just ogräs. – Vi har en giftfri policy och då är det väldigt svårt att få bort ogräset, säger Ann-Helen Sigsäter på kommunens gata- parkavdelning..

Trelleborgs Allehanda - 24 aug 13 kl. 10:30

S kräver åtgärder mot skräp och ogräs

?Måttet är rågat nu, såhär kan det inte fortsätta?, säger oppositionsrådet Catherine Persson (S).

Skånskan - 10 sep 13 kl. 14:00

Ogräs och ödekiosk retar gallfeber

Hur länge ska kommunens politiker blunda för alla ovårdade tomter och all ogräs som växer sig vilt i Svalöv?.

Vimmerby Tidning - 29 apr 15 kl. 09:36

Kommunen vattnar stadens ogräs

Det har nyligen köpts in maskiner som kan ersätta mankraft i kommunens rabatter. Utan att slita ut personalen fysiskt och utan att använda kemiska bekämpningsmedel kan entreprenören Thormans rensa ogräs i sommar..

Trelleborgs Allehanda - 18 feb 16 kl. 21:00

Entreprenör ska rensa ogräs åt kommunen

Entreprenadavtalet när det gäller gräsklippning i kommunens östra delar har utökats. Nu ska samma företag även rensa ogräs och se efter lekplatser..

Sydöstran - 10 maj 16 kl. 06:00

Nu bekämpas ogräset med skum

Har du sett en två personer i gula västar som sprutar ut vitt skum på gatorna i Karlskrona? Då har du förmodligen sett kommunens nya miljövänliga ogräsbekämpning..

YLE - 23 jun 16 kl. 12:57

Få kunder vill bekämpa ogräs med farliga medel

Bekämpningsmedel går inte längre hem hos trädgårdsentusiasterna. Till trädgårdsmästare Ritva Sundviks glädje ber de istället trädgårdsmästarna om råd hur man bekämpar ogräs utan giftiga medel. - Det finns flera olika sätt du kan bli av med ogräset.

Sydöstran - 07 aug 17 kl. 18:00

Ogräsdebatt följs av motion kring trädfällning

Efter motioner som handlat om kommunens skötsel rörande ogräs, gator och dess namnskyltar föreslår moderaten Bengt-Åke Karlsson nu en plan för träden i samhällena..

Barometern - 21 dec 17 kl. 14:32

Miljövänlig maskin ska stoppa ogräset

I vår ska ovälkomna växter bort från Stortorget. Kan kommunens nya maskin lösa ogräsproblemet?.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 1 timme sedan

Knäcker du Kronbloms quiz?

Har du koll på veckans fyra tankenötter? Om inte är du något av en nöt....

Sydöstran - 1 timme sedan

Missnöje med badplats på Hanö

En badplats på Hanö med bristande underhåll irriterar vissa sommargäster på ön. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Butiksparkering beläggs med p-skiva

Nu har p-skivor införts på parkeringen utanför matbutiken Lidl i Olofström. Ett införande som gjorts i hopp om att underlätta parkeringssituationen för matbutikens kunder..

Sydöstran - 1 timme sedan

”Vi tror att många vill ha Ifö center kvar”

Kulturhuset Ifö center bjuder på ett fullspäckat sommarprogram. Just nu visas porträtt gjorda med en symaskin. I Lerlagret har barn och vuxna hjälpt till att göra en skulptur med två ton lera och konstnären Sebastian Blomqvist tillverkar en hästskulptur i verklig storlek.

Sydöstran - 2 timmar sedan

Bemannat till Mars dröjer

Med jubileet av månlandningen har rymden kommit i fokus. Om man binder samman populärkulturen och verkligheten får man intressanta trådar..

Sydöstran - 1 timme sedan

Arvet efter folkmordet i Srebrenica

Juli är en speciell månad för de allra flesta bosnier. Den 14 juli år årsdagen för det fruktansvärda folkmord som ägde rum i och runt staden Srebrenica. Nu har det gått ännu ett år och ännu fler kroppar har hittats och begravts..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Marinbasen förbjuds att hantera spillolja

Marinbasen har god ordning när det gäller handhavandet av brandfarliga varor – utom när det gäller spilloljehanteringen, som är så bristfällig att Försvarsmakten har utfärdat ett hanteringsförbud. .

Sydöstran - 3 timmar sedan

Minska matsvinnet i Blekinge – släpp datumhysterin

Varje år slänger Blekingebor i snitt 45 kilo ätbar mat per person. En nyckel till att minska matsvinnet är att ändra inställning till datummärkningen. Vi uppmanar både matproducenter och konsumenter att släppa hysterin kring bäst före-datum..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Våldsam man tillbaka i bostadsområde

En man omhändertogs under fredagen av polisen efter att ha hoppat på en 45-årig man i Ronneby. Enligt uppgifter till Sydöstran ska den omhändertagna personen vara samma man som i början av året bosatte sig i en trappuppgång och skapade otrygghet i bostadsområdet. .

Sydöstran - 3 timmar sedan

”Tillsammans med hela orten har vi lyckats bygga något fantastiskt”

Idén om en festlig swimruntävling blev till verklighet sommaren 2016. Inför den fjärde upplagan är 2XU Island Challenge ett fysiskt och plaskblött inslag som fortsatt får Östersjöfestivalens lördag att koka av endorfiner. På med våtdräkten – nu är det dags igen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.