Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 18 July, 17:04

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 15:56

Kronras straffar företag och Gates öppnar uppBUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss
Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster. Bill Gates erkänner sin största Microsoft-tabbe
Världens näst rikaste man avslöjar i en intervju på riskkapitalbolaget Village Global sitt största misstag med Microsoft. Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit
”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gates, Businessbriefen, Dagens PS, Det, Microsoft, Världens, Village Global, Ta, Wallenberg, Di, Stoxx, Europe, Saab, Wallenbergs, Investor, Tidningen Metro,  Christen Ager-Hanssen, Vinsten, Filip Tysanders, Daniel Wellington, Kappahl Vi, Renewcells, Kappahls, Fredrika Klarén, SBAB, Banken, Fastighetsbyråns, Göteborg, Industri, BNP, Svenskt Näringsliv, DI, Kronras

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronras, straffar, företagoch , Gatesöppnar upp
DI - 23 apr 15 kl. 17:17

New York-börsen: Stark dollar straffar storföretag

USA-indexen sjönk under torsdagseftermiddagen efter onsdagens ökning. En starkare dollar har slagit mot försäljningen på många storföretag, bland andra Procter & Gamble och 3M som tappade sedan dagens öppning..

Västerbottens Folkblad - 29 dec 15 kl. 19:00

[PLUS] Skatteverket straffar Vilhelminaföretag

Skatteverket anser att ett företag i Vilhelmina har deklarerat felaktigt och ålägger företaget att....

DI - 27 sep 16 kl. 01:40

USA straffar företag för kärnvapenhjälp

USA inför sanktioner mot ett kinesiskt företag som landet säger assisterat Nordkorea i dess kärnvapenprogram..

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 08:30

Facebook straffar företag med dåliga annonser

Facebook anpassar sin algoritm igen och utfärdar en varning till de publicister som har webbsidor med låg kvalitet och dåliga annonser. Facebook meddelade igår onsdag att de kommer att börja använda artificiell intelligens för att identifiera länkar till webbsidor som har vilseledande eller illasinnade annonser och sedan visa dessa annonser till färre användare. Att företaget återigen anpassar sin algoritm är inget nytt, men detta är första gången som publicisters annonser är en del av ekvationen.

Barometern - 03 apr 14 kl. 07:25

Ni straffar fel person

Öppet brev till socialnämnden i Kalmar och dess ordförande Roger Holmberg.
Jag är småföretagare här i Kalmar. Med viss oro har jag läst tidningen och sett socialnämndens beslut angående KM.

Dagensanalys.se - 24 jan 17 kl. 12:55

Facebook straffar clickbait i deras uppdatering av sina algoritmer

Facebooks senaste uppdatering i deras algoritm har ingenting att göra med relevans, räckvidd eller ditt nätverk och dina kompisar Den här gången är de ute efter clickbait. Facebook vill få bort på rubriker som snedvrider, vilseleder eller som helt undanhåller viktig information. Helt enkelt vill de få bort sensationella rubriker som misslyckas med att infria sina löften, denna typ av inlägg skall visas mindre nyhetsflödet.

LV - 24 aug 17 kl. 17:40

Företag straffas vid byggnation av gasskåp

Ett företag i Vimmerby kommun satte upp två skåp för lagring av gas utan att miljö- och byggnadsnämnden beviljat startbesked för det. Nu straffar nämnden företaget med en byggsanktionsavgift på 10 000 kronor..

GöteborgsPosten - 25 okt 15 kl. 05:00

Stängda rastplatser straffar åkerierna

Antalet rastplatser sjunker över hela landet. Det ställer till det för våra chaufförer som inte har någonstans att ta sin lagstadgade raster. Att våra chaufförer ska behöva bryta mot lagen för att varken Trafikverket eller kommuner kan avsätta tillräckliga resurser är oacceptabelt, skriver Sveriges åkeriföretag..

DN - 22 aug 17 kl. 17:07

USA straffar kineser och ryssar som handlar med Nordkorea

USA:s finansdepartement inför sanktioner mot kinesiska och ryska företag och privatpersoner som har affärer med Nordkorea, rapporterar Washington Post..

Sydsvenskan - 14 dec 18 kl. 12:43

Uefa straffar Milan för dålig lönsamhet

Milan är inget lönsamt fotbollsföretag. Europeiska fotbollsförbundet Uefa har därför bestämt att straffa den italienska klubben enligt reglerna om finansiellt fairplay. Om inte lönsamhet nås till den 30 juni 2021 får inte Milan spela i Champions League.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Röd börsdag och rapportflod

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Stockholmsbörsen på rött – tyngs ned av Nordea
Rapportperioden fortsätter prägla humöret på Stockholmsbörsen, och den indextunga storbanken Nordea agerar sänke med kraftig nedgång. Bostadspriserna har ”dragit ned på takten”
De svenska bostadspriserna backade säsongsenligt i juni, enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard.

Dagens PS - 1 timme sedan

Historisk kedja på knäna – behöver 580 miljoner

Brittiska varuhuskedjan Debenhams, som är under administration, behöver 50 miljoner pund för att ta sig igenom julhandeln. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Summan motsvarar drygt 580 miljoner kronor.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Börsplus: Köp dagens vinnare

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Groups aktie har under våren pressats av oro kring intäktstapp när nätspelbolagen inte längre pumpar på med tv-reklam som förr. Dagens delårsrapport för andra kvartalet visade att effekten var begränsad samtidigt som Viaplay går starkt. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Trelleborg redovisar stabilt kvartal

Verkstadsbolaget Trelleborg redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Epiroc överträffar förväntningarna

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet blev högre än förväntat. Omsättningen uppgick till 10 626 miljoner kronor (9 843), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10 466 miljoner kronor.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Voi riskerar skattesmäll efter moms-miss

Det svenska elscooterbolaget Voi riskerar en skattesmäll sedan man valt fel momssats för sina elscootrar i Stockholm. Det skriver Di Digital. Bolaget har tillämpat 6 procent i momsskatt istället 25 procent, som gäller när man hyr ut bussar och andra fordon.

Dagens PS - 5 timmar sedan

7-Eleven satsar i Indien – ska öppna 500 butiker

Närbutikskedjan 7-Eleven satsar via ett franchiseavtal med Future Group i Indien och ska till en början öppna butiker på 500 platser i Mumbai. Det framgår av en artikel i Nikkei Asian Review. Trots att Indien har en detaljhandelsmarknad värderad till 630 miljarder dollar så finns det i dagsläget bara en väsentlig närbutikskedja vid namn 24 Seven.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Stockholmsbörsen på rött – tyngs ned av Nordea

Rapportperioden fortsätter prägla humöret på Stockholmsbörsen, och den indextunga storbanken Nordea agerar sänke med kraftig nedgång. På plussidan märks däremot kredithanteringsbolaget Intrum samt mediebolaget Nent. Efter 90 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,37 procent.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Här är världens mest värdefulla fotbollslag

Champions League har rekordstor vinstpott, spelarlönerna fortsätter öka och transfersummorna skjuter i höjden – pengaregnet över fotbollsvärlden ser ut att fortsätta. Tidningen Forbes har gjort en sammanställning över mångmiljardindustrin kring fotbollen – och vilka lag som är värda mest. Real Madrid toppar listan, med ett värde på 4,24 miljarder dollar, motsvarande knappt 40 miljarder kronor.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Netflix tappar kunder – första gången sedan 2011

Mordbrand i en japansk animestudio, alla prylar människor lämnat på månen samt Netflix första användartapp i USA på åtta år – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mordbrand i japansk anime-studio – flera döda  En japansk studio som står bakom flera populära ”anime”-serier drabbades av våldsam eldsvåda, rubricerad som mordbrand, natten till torsdag, rapporteras brett i media [SvD].

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.