DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 17:05

DI - 25 jun 19 kl. 15:50

Amerikanska statsräntor fortsätter neråt inför Powells talRäntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen fortsatte nedåt på tisdagen och sjönk under 2-procentsnivån. I kväll håller amerikanska investerare fokus på Fedchefen Jerome Powells tal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Powells, Fedchefen Jerome Powells

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amerikanska statsräntorfortsätter , neråtinför , Powells, tal
Cornucopia - 24 maj 16 kl. 10:51

Inget åtal mot Wallström - fritt fram för bostäder till statsråd

Åklagaren lägger ner förundersökningen om mutbrott mot Margot Wallström. Det är nu fritt fram för våra statsråd och andra politiker att ta emot bostäder från intresseorganisationer och lobbyister, likt Wallström gjort från den maffialiknande organisationen Kommunal.
"Nu ser jag fram emot att fokusera helt och fullt på mitt arbete"Schibsted/SvD citerar TT, till vilka åklagaren säger:"Sammanfattningsvis har jag inte kunnat finna att det föreligger ett så kallat tjänstesamband, det vill säga en förmån i form av ett hyreskontrakt som har lämnats med anledning av statsrådets uppdrag.

YLE - 25 feb 16 kl. 17:31

Polischef: Sexuellt antastande borde lyda under allmänt åtal

Polischef Lasse Aapio vid Helsingforspolisen anser att det finns skäl att överväga om lagen borde ändras så att sexuellt antastande lyder under allmänt åtal. Det skulle enligt Aapio lätta på offrets börda. Det är med anledning av de nedlagda utredningarna om sexuellt antastande på nyårsafton i Helsingfors som Aapio kommer med sitt uttalande.

SvD - 24 maj 16 kl. 08:48

Just nu: Inget åtal mot Margot Wallström

Förundersökningen om misstänkt muta rörande utrikesminister Margot Wallströms bostad läggs ner, uppger åklagaren för TT. – Sammanfattningsvis har jag inte kunnat finna att det föreligger ett så kallat tjänstesamband, det vill säga en förmån i form av ett hyreskontrakt som har lämnats med anledning av statsrådets uppdrag, säger Alf Johansson, chefsåklagare vid riksenheten mot korruption..

Skånskan - 24 maj 16 kl. 09:19

Inget åtal väcks mot Wallström

Nyheter Riksenheten mot korruption har beslutat att lägga ned förundersökningen om misstänkt mutbrott i samband med fackförbundet Kommunals uthyrning av en lägenhet till statsrådet Margot Wallström.– Av utredningsmaterialet kan brott inte styrkas. Ytterligare utredning bedöms inte förändra bevisläget på något avgörande sätt, säger chefsåklagare Alf Johansson i ett pressmeddelande.

Skånskan - 24 maj 16 kl. 09:19

Inget åtal mot Wallström

Sverige Riksenheten mot korruption har beslutat att lägga ned förundersökningen om misstänkt mutbrott i samband med fackförbundet Kommunals uthyrning av en lägenhet till statsrådet Margot Wallström.– Av utredningsmaterialet kan brott inte styrkas. Ytterligare utredning bedöms inte förändra bevisläget på något avgörande sätt, säger chefsåklagare Alf Johansson i ett pressmeddelande.

Ekonomistas - 29 dec 14 kl. 07:00

Helikopterpengar

I jultider kan det vara naturligt att påminna om att bland okonventionella policyalternativ för att stimulera ekonomin och undvika deflation finns vad som brukar kallas ”helikopterpengar” eller ”helikoptersläpp”. Uttrycket kommer från en pedagogisk liknelse som Milton Friedman använde, enligt vilken centralbanken trycker pengar som skänks till medborgarna genom att släppas från helikoptrar. Detta alternativ har diskuterats en hel del internationellt men såvitt jag vet knappast i Sverige (ett undantag finns här).

Affärsvärlden - 30 aug 16 kl. 07:13

New York: Uppgång fram till stängning

New York-börserna noterade uppgång genom hela måndagshandeln samtidigt som dollarn har stärkts märkbart och USA:s statsräntor fallit i efterdyningarna av Fed-chefen Janet Yellens tal i fredags..

Sydsvenskan - 02 jun 15 kl. 14:38

KU-kritiken näsknäpp följd av en axelryckning

Regeringen prickas i tio fall av KU. Sju statsråd får kritik, däribland statsministern själv.Katastrof för Stefan Löfven?

Helsingborgs Dagblad - 02 jun 15 kl. 14:38

KU-kritiken näsknäpp följd av en axelryckning

Regeringen prickas i tio fall av KU. Sju statsråd får kritik, däribland statsministern själv.Katastrof för Stefan Löfven?

YLE - 30 jun 17 kl. 15:48

Slarvig lagstiftning leder till förseningar

Regeringens planerade vårdreform stupade på slutrakan i riksdagens grundlagsutskott på torsdagen. Grundlagsexperter borde få säga sitt i ett betydligt tidigare skede då lagar stiftas. Det anser Sten Palmgren, pensionerat lagstiftningsråd vid Justitieministeriet.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

EU vill pressa Polen, Ungern med hot om indragna EU-pengar

Det finns ett starkt stöd bland många EU-länder för att villkora EU-stöd till att medlemsländer upprätthåller rättsstatens principer..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Mulen nederländsk himmel skuggar Betsson

Den omreglerade svenska marknaden och större tydlighet om den blivande omreglerade nederländska marknaden är i fokus när Betsson visar korten på fredag..

DI - 30 minuter sedan

Mantex får OBS-status på First North efter rapport

Nasdaq First North har satt observationsstatus på Mantex efter bolaget i sin rapport på torsdagsmorgonen meddelat om sin finansiella situation..

DI - 30 minuter sedan

Martin Lundstedt har köpt Volvo-aktier för 1,5 miljoner

Lastbilskoncernen AB Volvos vd Martin Lundstedt har på torsdagen köpt 10.600 aktier i bolaget för totalt 1,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 30 minuter sedan

Grönt ljus för statens första gröna obligation

Senast nästa år ska staten ge ut så kallade gröna obligationer för att skynda på den gröna omställningen och uppnå hållbarhetsmålen.  ”Finansmarknaden ska bidra till en hållbar utveckling”, säger finansmarknadsminister och Miljöpartiets språkrör Per Bolund..

DI - 30 minuter sedan

Wall Street: Netflix rasar på sjunkande USA-börser

De ledande börserna i New York öppnade marginellt nedåt på torsdagen då rapportfloden fortsatte att strömma, samtidigt som handelskonflikten mellan USA och Kina tagit ny fart. .

DI - 30 minuter sedan

Volvos vd: ”Signaler tyder på avmattning”

AB Volvos lönsamhet fortsatte stiga kraftigt i det andra kvartalet och för sjätte kvartalet i följd var koncernens rörelseresultat högre än aktiemarknadens förväntningar.  Svag orderingång pressar dock aktien på börsen. ”Ett kvalitetsbolag som Volvo ska klara cykliska nedgångar”, säger vd Martin Lundstedt..

DI - 45 minuter sedan

Räntor & valutor: Ner för europeiska räntor, upp för amerikanska

Europaräntor sjönk på torsdagen medan de amerikanska gick åt andra hållet. Dollarn återhämtade sig efter initial svaghet och europeiska börser sjönk. .

DI - 45 minuter sedan

Nedskruvad prognos i korten för Autoliv, enligt analytiker

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv, som är världsledande på krockkuddar och säkerhetsbälten, väntas ha drabbats hårt av den vikande globala bilförsäljningen även under det andra kvartalet..

DI - 45 minuter sedan

Storblankare ökar sin korta position i SKF efter rapport

Den amerikanska hedgefonden Citadel ökade på onsdagen sin korta position i kullagertillverkaren SKF i spåren av bolagets senaste kvartalsrapport. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.