Skånskan > Nyheter

Friday, 19 July, 14:51

Skånskan - 25 jun 19 kl. 15:30

”Det finns ingen logik och rättvisa i det här”HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) menar att de domar som har kommit om strandskyddet i området inte ger kommunen något manöverutrymme.
– Vi har verkligen gjort vad vi har kunnat, säger hon.Skånskan har i flera artiklar uppmärksammat den långdragna strandskyddstvisten på fastigheten 25:6 – det vill säga Elisabet och Alf Anderssons fastighet.
Deras strandtomt är en av tre fastigheter i området där strandskyddet finns kvar. På övriga fastigheter utmed denna strandremsa vid Ringsjön är strandskyddet borttaget.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh, Zito, Elisabet, Alf Anderssons, Ringsjön, Alf Andersson, Lars-Göran Ritmer, Anders Larsson, Cecilia Bladh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det finns ingen logikoch , rättvisai det , här
SvD - 26 apr 17 kl. 12:03

Ambassadör: Orättvisa anklagelser mot en hel region

Med vilken logik kan Centralasiens regeringar allmänt beskyllas för terrordåd och radikalisering? Det skriver Dastan Yeleukenov, Kazakstans ambassadör i Sverige, i en replik till Martin Kragh. .

YLE - 19 feb 15 kl. 04:00

Reformen börjar födas, men förstår någon vad som sker?

I dag torsdag väntas grundlagsutskottet ge sitt besked om vad som ska hända med den planerade social- och hälsovårdsreformen. Den planerade reformen har stött på hård kritik från kommunernas håll, läkarna stöder förslaget och de flesta har svårt att greppa vad förslaget egentligen kommer att innebära i praktiken. Siv Sandberg, specialforskare vid offentlig förvaltning vid Åbo Akademi reder ut begreppen.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Sydsvenskan - 05 apr 13 kl. 06:30

Tredelad film hade räckt till hel tv-serie

Spelplatsen är småstaden Schenectady, vars Mohawk-indianska namn har översatts i filmtiteln. Där utspelas en tredelad historia över femton år om två män på olika sidor av lagen och deras jämngamla söner. Regissören Derek Cianfrances (?

SVT Debatt - 30 maj 13 kl. 10:51

Beyoncés reklamsoppa dränker känslan av Girl Power

BEYONCÉ Inför gårdagens Sverigespelning har Beyoncé hyllats som en ikon av både kvinno- och arbetarrörelsen. Men Queen B verkar främst se sina fans som kunder, och bombar publiken med reklambudskap. Det är uppenbart att hon förespråkar feminism på samma sätt som Spice Girls gjorde ?

Barometern - 30 okt 13 kl. 07:24

SD vill satsa på de äldre

Sverigedemokraterna har i riksdagen lagt fram ett eget budgetförslag. Själva beskriver de sitt förslag som en satsning på de ekonomiskt svaga i samhället. Sverigedemokraterna har nyligen presenterat sitt budgetförslag med många satsningar på ekonomiskt svaga grupper i samhället.

Sydsvenskan - 28 nov 13 kl. 06:30

Bortom reglerna

Vi hörs när du kommer hem, säger Hugo Rask till Ester Nilsson i Augustprisade ”Egenmäktigt förfarande”. Ester älskar honom men han har dumpat henne, innan deras relation ens har hunnit börja. Hon borde fatta att orden han säger på telefon inte betyder att han vill träffas, utan bara är en lam, överslätande gest.

ÖstersundsPosten - 09 apr 15 kl. 10:28

Mindre makt över egna pengar

Har vi den regering vi förtjänar? Knappast! Här finns varken demokratisk logik eller rättvisa mot valresultat..

Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 17:55

Blicka mot London

London är mäktigt. De pampiga Westminsterkvarteren med Houses of Parliament. Big Ben.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 15 kl. 17:55

Blicka mot London

London är mäktigt. De pampiga Westminsterkvarteren med Houses of Parliament. Big Ben.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

”After art” på Prins Carl

Ystad I dag klockan fem är det vernissage på en ny utställning av konstnären Thomas Holm på Hotell Prins Carl i Ystad. Ett 20-tal färgstarka oljemålningar och några verk i akryl visas av konstnären som numer bor i Abbekås. .

Skånskan - 15 minuter sedan

Frias från attack mot gravid fru

Eslöv Den 25-åriga Eslövsbon misstänktes för att ha misshandlat och dödshotat sin gravida fru.
Han frikänns nu från alla punkter av tingsrätten, och åklagaren kommer inte att överklaga.Skånskan har tidigare skrivit om åtalet mot den 25-åriga Eslövsbon som misstänktes för att ha misshandlat och dödshotat sin gravida fru i ett halvår.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sommarensemble spelade i kaféträdgård

Höör Milton Banana Band spelade och sjöng för Café old fashions gäster under gårdagens soltimme.
Publiken var mer än nöjda med uppträdandet.Olika toner möter gästerna i entrén till café old fashion.

Skånskan - 2 timmar sedan

30-talshus på 160 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv Alexander Lundberg, 27, och Fanny Nilsson, 26, är nya ägare till huset på adressen Sturegatan 43 i Eslöv. Huset byggdes 1937 och har en boyta på 160 kvadratmeter. Säljare är Jan Lindgren.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mordåtalad friad från Lindängenmord

Malmö Den 20-årige man som varit åtalad för mordet på en 24-årig man vid Lindängens centrum strax före midsommar förra året frias i den delen.
I stället döms han till ett år och sex månaders fängelse för grovt vapenbrott.Det var den 21 juni 2018 som flera gärningsmän kom körande på en moped och sköt flera skott in i bilen där 24-åringen satt.

Skånskan - 3 timmar sedan

Musikalliv på ett lastbilsflak

På lördag får årets Malmö Opera på en lastbil premiär på Stortorget i Lund. Den röda tråden i föreställningen är musikalartisterna Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Lindéns olika vägar in i musikalvärlden.
– Jag gillar verkligen känslan av att man får vara ärlig och bjuda på skavanker och brister, säger, Michael Jansson.

Skånskan - 5 timmar sedan

Be­rit älskar sam­spelet mel­lan ryt­ta­re och häst

Som li­ten tjatade hon sig till en pon­ny men när hon blev po­lis skulle hon inte sköta jobbet från häst­ryggen. Så blev det ändå och i dag är det den so­ci­ala biten med yr­ket som po­lis­ryt­ta­ren Be­rit Andersson upp­skattar all­ra mest.Namn: Be­rit Andersson
Ål­der: 55
Bor: Ske­grie, utan­för Trel­le­borg.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nya ägare till 50-talshus i Hörby

Hörby Markus och Cassandra Svensson, båda 25 år, har tagit över fastigheten på Satserup 5248 i Hörby från Ingemar De Andrade Gomes Carqueija. Ägarbytet blev klart i april 2019 och köpesumman blev 1 650 000 kronor. Det 130 kvadratmeter stora huset är byggt 1951 och tomten är 3 992 kvadratmeter stor.

Skånskan - 5 timmar sedan

Lennixx leker med sina röster

Det som började med ett par coverversioner på Youtube men resulterade i skivkontrakt för unga soulduon Lennixx.
Med en ny mixtape i bagaget kommer de ikväll till Malmö Muséer för en gratisspelning under Sommarscen Malmö.Rösterna slingrar sig om varandra på Lennixx nya mixtape, Split by, som släpptes i slutet av maj.

Skånskan - 6 timmar sedan

Dödligt hot – 24

– Och din pappa?– Pappa visste vem som egentligen var skyldig. En släkting till Sture Blandin och det polisanmäldes aldrig.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.