Skånskan > Nyheter

Friday, 19 July, 19:01

Skånskan - 25 jun 19 kl. 15:30

Kommunen grusar deras stugdröm – igenHÖRBY Uppförsbacken fortsätter för Elisabet och Alf Andersson, som i flera år har kämpat mot myndigheterna för att få strandskyddsdispens för ett nytt fritidshus vid Ringsjön. Kommunstyrelsen sade i början av juni ännu en gång nej till deras ansökan.
– Vi är oerhört besvikna, säger Elisabet Andersson.Paret äger en strandtomt i Osby vid Ringsjön, precis innan gränsen till Höörs kommun.
På fastigheten finns det en gammal stuga från 1940-talet som de vill riva och ersätta med ett nytt fritidshus.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Uppförsbacken, Elisabet, Alf Andersson, Ringsjön, Elisabet Andersson, Osby, Höörs, Hörby, Alf, Cecilia Bladh, Zito, Alf Anderssons, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, grusarderas , stugdröm, igen
Kristianstadsbladet - 28 jun 13 kl. 08:30

Företag kräver kommunen på skadestånd igen

Företaget Nya Swimtec AB anser att kommunen brutit mot lagen om offentlig upphandling och kräver för andra gången nu Bromölla kommun på ett miljonbelopp i skadestånd. Kommunen bestrider kravet.
Simhallen i Bromölla fick vid årsskiftet en ny reningsanläggning installerad.

Norrtelje Tidning - 13 apr 17 kl. 18:46

LISTA: 11 saker som hänt i kommunen sedan du bommade igen sommarstugan

Nya bostäder, uppmärksammade husaffärer och fartkameror. Långbänkar som gått i mål, snökaos och ett slutgiltigt avgörande i hur Älmsta stavas. Här kommer en liten uppdatering på vad som hänt i kommunen sedan i höstas..

Nya Wermlands Tidningen - 26 sep 17 kl. 09:09

Kommunen driver Kolsnäs igen

Turerna kring vem som ska driva Kolsnäs motionscentrum har varit många genom åren. Senast har IFK Sunne haft ett skötselavtal med kommunen och var nu inne på tredje året. Men från och med 1 oktober tar Sunne kommun åter över driften av anläggningen..

SmålandsPosten - 23 mar 18 kl. 07:37

Politiker fick rätt mot kommunen - nu överklagas ärendet igen

Länsstyrelsen upphävde kommunens beslut om Thomas Johnssons (M) strandtomt. Nu överklagar kommunen det hela ytterligare en instans - till mark- och miljödomstolen..

Barometern - 23 aug 18 kl. 16:42

Kommunen lovar granska Liljan - igen

Omsorgsnämnden kommer direkt att på nytt besöka äldreboendet Liljan. Larmrapporterna från anhöriga och personal får kommunen att agera..

Nerikes Allehanda - 19 feb 14 kl. 19:01

Kommunen reser till Cannes igen

Örebro kommun kommer att resa till fastighetsmässan i Cannes i år igen. Det är en viktig del i Örebros näringslivsutveckling, säger Lena Baastad (S)..

LV - 10 jan 17 kl. 17:43

Kommunen satsar på fiber igen

Vimmerby kommun är redo att satsa på fiber igen. Kommunstyrelsen hoppas få med tillräckligt många företag och fastighetsägare för att bygga fiber på Södra Industriområdet och Ceosområdet under året. projektet beräknas kosta tre miljoner kronor..

Norrtelje Tidning - 15 feb 17 kl. 14:50

Trygghetslarmen i kommunen fungerar som vanligt igen

Det var tekniska problem med trygghetslarmen i Norrtälje kommun på onsdagen. Vid 17.30 meddelade vårdbolaget Tiohundra att funktionen var igång igen..

SmålandsPosten - 20 apr 17 kl. 10:17

Kommunen ska drogtesta avloppsvatten igen

Växjö kommun kommer att börja drogtesta avloppsvattnet igen under ett år. Efter det kommer resultaten att redovisas och beslut fattas om fortsatt drogtestning eller inte..

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 13:37

Kommunen ger inga fler pengar till Siesta

Foto: Bosse Nilsson
Siesta får inga fler pengar av kommunen. Det beslutade kommunstyrelsen arbetsutskott under onsdagen.
Med röstsiffrorna 2-1 beslutade de ledande politikerna att Siesta inte ska få de 350 000 kronor föreningen bakom festivalen ansökt om i marknadsföringsbidrag.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Motorcykel och bil i kollision- en till sjukhus

Under fredagskvällen inkom ett larm om trafikolycka i Svedala. En motorcykel och personbil ska ha kolliderat. Trafikframkomligheten påverkas.

Skånskan - 1 timme sedan

Larm om brand på hvb-hem

Hörby Under fredagseftermiddagen inkom ett larm om brand på ett hvb- hem i Hörby. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– En röklukt ska ha påträffats i byggnaden men inga synliga lågor, säger Jessica Venius, teamledare vid SOS Alarm.

Skånskan - 1 timme sedan

Mystisk drönarflygning

Höör En drönare har setts flyga över Lärkgatan i Höör, vilket har gjort boenden i området lite oroliga och ifrågasättande gällande om personen har tillstånd att flyga den över deras hus.
Då drönaren var av en modell som väger under sju kilo krävs det inget tillstånd att flyga..

Skånskan - 1 timme sedan

Efter åtta år stänger hon inredningsbutiken för gott

Höör Efter flera år som egenföretagare känner Linda Milton sig färdig.
– Just nu vet jag inte hur framtiden ser ut, men jag jobbar gärna med något socialt och kreativt.Det är inte lätt att vara egenföretagare på liten ort.

Skånskan - 1 timme sedan

Unga skrek Hitlerhälsning

HÖÖR Ett stort gäng ungdomar har polisanmälts för hets mot folkgrupp efter att ha skrikit Hitlerhälsningar på tåget.
Händelsen ska enligt polisanmälan ha skett när tåget befann sig på tågstationen i Höör. Klockan var 23.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredas på vårdhem

HÖÖR En boende på ett vårdhem har polisanmält ett ofredande. Enligt polisanmälan är det en annan boende som stått för det misstänka ofredandet..

Skånskan - 3 timmar sedan

Döms för drogfabrik i ödehus

Landskrona
Två män döms för synnerligen grovt narkotikabrott. Detta sker efter att en drogfabrik avslöjats utanför Landskrona. Under fredagen meddelande Lunds tingsrätt dom i det uppmärksammande ärendet med en omfattande narkotikahärva kopplat till ett ödehus utanför Landskrona.

Skånskan - 2 timmar sedan

Föredrag om silvervingar

ESLÖV Söndag 21 juli kl 14-15 ges ett föredrag om Flygreservskolan Silvervingar på Eslövs Flyg och Hemvärnsmuseum som ligger på Eslövs Flygplats.
Flygvapnets flygreservskola var förlagd till Eslövs Flygfält under perioden 1939-1946.
Under föredraget ges en historisk tillbakablick över dessa flygare som fick sina ”silvervingar” i Eslöv.

Skånskan - 2 timmar sedan

SM i fallskärmshoppning

ESLÖV Svenska mästerskapen i frifallsgrenar i fallskärmshoppning anordnas på Eslövs Flygfält måndag 22 juli kl 9-23. Tävlingsgrenarna är formationshoppning, vertikal formationshoppning, friflygning Speed Wingsuit.
– Bäst följs evenemanget på sociala medier då allt utövande sker på hög höjd, säger man vid arrangerande Fallskärmsklubben Syd.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilderna får växa fram under en lång process

LUND Konstnär Karin Wikström återkommer till Krognoshuset i Lund med sin andra soloutställning i sommar.
Hon visar målningar, gjorda under de två senaste åren och fler har aldrig tidigare ställts ut.– Jag var inte svårövertalad, jag har bara goda minnen från förra utställningen här, säger Karin Wikström.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.