Skånskan > Nyheter

Friday, 19 July, 19:01

Skånskan - 25 jun 19 kl. 15:30

Hemlösa familjer utan hjälpStrukturellt hemlösa ska inte erbjudas hjälp med bostad i Malmö längre. Det beslutade arbetsmarknads- och socialförvaltningens tjänstemän i maj. Det utan att informera politikerna. I början av veckan rapporterade Sydsvenskan om de nya reglerna. För mig som ledamot i arbetsmarknads- och socialnämnden kom informationen som en fullständig överraskning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Sydsvenskan, Miljöpartiet, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Liberalerna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemlösa, familjerutan , hjälp
Sydsvenskan - 01 jul 15 kl. 07:27

Lägenheter till hemlösa familjer

Malmö stad och det kommunala bostadsbolaget MKB fördelar 100 lägenheter bland hemlösa barnfamiljer. Därmed hoppas kommunen kunna spara miljoner i boendekostnader, rapporterar P4 Malmöhus. Man fokuserar på familjer som fått hjälp med osäkra och dyra boendelösningar, som lägenhetshotell och vandrarhem.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 15 kl. 07:27

Lägenheter till hemlösa familjer

Malmö stad och det kommunala bostadsbolaget MKB fördelar 100 lägenheter bland hemlösa barnfamiljer. Därmed hoppas kommunen kunna spara miljoner i boendekostnader, rapporterar P4 Malmöhus. Man fokuserar på familjer som fått hjälp med osäkra och dyra boendelösningar, som lägenhetshotell och vandrarhem.

SvD - 01 jul 15 kl. 07:52

Lägenheter till hemlösa familjer

Malmö stad och det kommunala bostadsbolaget MKB fördelar 100 lägenheter bland hemlösa barnfamiljer. Därmed hoppas kommunen kunna spara miljoner i boendekostnader, rapporterar P4 Malmöhus. Man fokuserar på familjer som fått hjälp med osäkra och dyra boendelösningar, som lägenhetshotell och vandrarhem..

UNT - 01 jul 15 kl. 07:26

Lägenheter till hemlösa familjer

Malmö stad och det kommunala bostadsbolaget MKB fördelar 100 lägenheter bland hemlösa barnfamiljer..

Expressen - 17 jun 19 kl. 13:00

Hemlösa familjer får inte hjälp av Malmö stad

Malmö stad inför tuffare regler för hemlösa barnfamiljer.Det är främst psykiskt sjuka och missbrukare som ska få hjälp.Risken är att fler barn nu tvingas leva i kappsäck och flytta på veckobasis.

Skånskan - 09 jan 17 kl. 07:54

Hemlösheten ökar mest i Malmö

Av Sveriges storstäder är det i Malmö som hemlösheten ökar mest. Och störst är ökningen bland nyanlända. ERWP.

Skånskan - 19 nov 15 kl. 20:00

Projekt ska ge färre hemlösa

MALMÖ Per Eriksson, professor vid Lunds universitet och tills nyligen rektor för Lunds universitet, ska hjälpa Malmö stad med att minska hemlösheten.Antalet hemlösa vuxna i Malmö ökade med 191 personer (17 procent) mellan 2014 och 2015 och är nu 1 333 personer totalt, varav 26 är uteliggare.
Antalet barn i hemlösa familjer ökade från 467 till 675 (45 procent).

Dagens PS - 05 dec 16 kl. 10:50

Hemlösa gör unika bostadsklipp

I Malmö finns 268 bostadsrätter köpta för skattemiljoner. De som bor där har fått lägenheterna gratis och betalar bara månadsavgiften. Sydsvenskan rapporterar om att Malmö stad förlorat besittningsrätten till lägenheterna.

SVT - 23 jan 16 kl. 12:14

Washington hjälper hemlösa med mat och tak över huvudet

Hemlösa familjer och människor med psykiska sjukdomar som bor på gatan i östra USA riskerar att frysa till döds när stormen Jonas nu härjar i området. Offentliganställda i Washington DC har därför redan innan stormen dragit in börjat se till att hemlösa får mat och tak över huvudet..

NSD - 28 aug 18 kl. 20:39

Skakande bilder: Här bor de hemlösa

Hemlösa familjer slår läger i skyttevärnen på Mjölkuddsberget..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Motorcykel och bil i kollision- en till sjukhus

Under fredagskvällen inkom ett larm om trafikolycka i Svedala. En motorcykel och personbil ska ha kolliderat. Trafikframkomligheten påverkas.

Skånskan - 1 timme sedan

Larm om brand på hvb-hem

Hörby Under fredagseftermiddagen inkom ett larm om brand på ett hvb- hem i Hörby. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.– En röklukt ska ha påträffats i byggnaden men inga synliga lågor, säger Jessica Venius, teamledare vid SOS Alarm.

Skånskan - 1 timme sedan

Mystisk drönarflygning

Höör En drönare har setts flyga över Lärkgatan i Höör, vilket har gjort boenden i området lite oroliga och ifrågasättande gällande om personen har tillstånd att flyga den över deras hus.
Då drönaren var av en modell som väger under sju kilo krävs det inget tillstånd att flyga..

Skånskan - 1 timme sedan

Efter åtta år stänger hon inredningsbutiken för gott

Höör Efter flera år som egenföretagare känner Linda Milton sig färdig.
– Just nu vet jag inte hur framtiden ser ut, men jag jobbar gärna med något socialt och kreativt.Det är inte lätt att vara egenföretagare på liten ort.

Skånskan - 1 timme sedan

Unga skrek Hitlerhälsning

HÖÖR Ett stort gäng ungdomar har polisanmälts för hets mot folkgrupp efter att ha skrikit Hitlerhälsningar på tåget.
Händelsen ska enligt polisanmälan ha skett när tåget befann sig på tågstationen i Höör. Klockan var 23.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredas på vårdhem

HÖÖR En boende på ett vårdhem har polisanmält ett ofredande. Enligt polisanmälan är det en annan boende som stått för det misstänka ofredandet..

Skånskan - 2 timmar sedan

Döms för drogfabrik i ödehus

Landskrona
Två män döms för synnerligen grovt narkotikabrott. Detta sker efter att en drogfabrik avslöjats utanför Landskrona. Under fredagen meddelande Lunds tingsrätt dom i det uppmärksammande ärendet med en omfattande narkotikahärva kopplat till ett ödehus utanför Landskrona.

Skånskan - 2 timmar sedan

Föredrag om silvervingar

ESLÖV Söndag 21 juli kl 14-15 ges ett föredrag om Flygreservskolan Silvervingar på Eslövs Flyg och Hemvärnsmuseum som ligger på Eslövs Flygplats.
Flygvapnets flygreservskola var förlagd till Eslövs Flygfält under perioden 1939-1946.
Under föredraget ges en historisk tillbakablick över dessa flygare som fick sina ”silvervingar” i Eslöv.

Skånskan - 2 timmar sedan

SM i fallskärmshoppning

ESLÖV Svenska mästerskapen i frifallsgrenar i fallskärmshoppning anordnas på Eslövs Flygfält måndag 22 juli kl 9-23. Tävlingsgrenarna är formationshoppning, vertikal formationshoppning, friflygning Speed Wingsuit.
– Bäst följs evenemanget på sociala medier då allt utövande sker på hög höjd, säger man vid arrangerande Fallskärmsklubben Syd.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilderna får växa fram under en lång process

LUND Konstnär Karin Wikström återkommer till Krognoshuset i Lund med sin andra soloutställning i sommar.
Hon visar målningar, gjorda under de två senaste åren och fler har aldrig tidigare ställts ut.– Jag var inte svårövertalad, jag har bara goda minnen från förra utställningen här, säger Karin Wikström.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.