DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 17:22

DI - 25 jun 19 kl. 15:32

Nya säljtapp för de stora brittiska dagligvarukedjornaTre av de fyra stora brittiska dagligvarukedjorna blev noterade för en lägre försäljning under de senaste tre månaderna fram till 16 juni. Det visar siffror från Kantar, skriver CityAm..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kantar, CityAm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya säljtappför de stora , brittiska, dagligvarukedjorna
DI - 6 timmar sedan

Brittiska detaljhandelsförsäljningen steg oväntat i juni

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, steg 1 procent i juni, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,8 procent..

UNT - 30 minuter sedan

Brittiska parlamentet röstade mot smygbrexit

Brittiska parlamentsledamöter har godkänt ett förslag som gör det svårare för nästa premiärminister att tvinga fram en hård brexit genom att kringgå parlamentet..

Cornucopia - 30 jun 16 kl. 05:48

Ännu mer misär - brittiska börsen nära årshögsta, pundet har varit betydligt svagare

"Pundet har rasat efter brexit och nu väntar ännu mer misär enligt experterna." - Bonnier/DI.se:s krigsbyline på förstasidanMedan media eldar på Brexithysterin och idiotförklarar sina läsare, så ligger det brittiska börsindexet FTSE-100 nära årshögsta och pundet har varit betydligt svagare de senaste åren.

Sydsvenskan - 22 mar 13 kl. 06:30

Brittiska politiker vurmar för Sverige

Det råder Sverigeförälskelse bland brittiska politiker, från den konservative premiärministern David Cameron och finansministern George Osbourne på högerkanten till Labourledaren Ed Milliband på vänsterflanken. Den brittiska tidskriften Economist, som i tidigare artiklar hyllat Sverige som mönsterelev när det gäller det mesta, konstaterar syrligt att de brittiska politikerna väljer att se den del av den svenska politiken som passar deras agenda.De konservativa politikerna ser Sverige som föregångsland när det gäller att skära ner i de offentliga utgifterna och sänka inkomstskatten.

Nyheter 24 - 24 maj 11 kl. 21:42

Asiater lider mest av brittiska terrorlagar


Är du av asiatiskt ursprung? Då löper du 42 gånger större risk att gripas under brittiska terrorlagar. Brittisk polis anklagas för rasprofilering.

Cornucopia - 10 jun 17 kl. 15:15

Brittiska valet: Största väljarstödet för de konservativa sedan Thatcher 1983

Medan man i media utropar konservativa Theresa May som förlorare i det brittiska parlamentsvalet, visar det sig att det Konservativa partiet (eng Conservative Party) fick sitt största folkliga väljarstöd sedan Margret Thatcher besegrat Argentina i Falklandskriget. Det folkliga stödet för de konservativa har inte varit så här starkt på 34 år.
Procent faktiska röster (eng popular vote) i brittiska parlamentsvalen 1979 - 2017.

VA - 01 sep 11 kl. 14:10

Brittiska banker kan undvika reformer

1 september Det skriver Financial Times. Vince Cable, det brittiska kabinettets mest högljudda bankkritiker, har accepterat att det kan vara omöjligt att genomföra omfattande bankreformer innan valet enligt talespersoner för den brittiska regeringen, även om det legala ramverket för dessa förändringar kan vara på plats innan dess. Den mer återhållsamma hållningen stämmer väl överrens med uttalanden från premiärminister David Cameron på onsdagen.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 09:06

Miljardkrav på brittiska banker

Arkivfoto: Sang Tan/AP
Kapitaltillskott samt tydligare separation mellan reguljär bankverksamhet och mer riskfyllda investmentenheter behövs i Storbritannien, enligt kriskommissionen ICB. Förslaget kostar över 70 miljarder kronor per år.
ICB, som har regeringens stöd, vill bland annat att brittiska banker i framtiden har primärkapital (aktiekapital och disponibla vinster) som täcker 10 procent av verksamheten.

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 15 kl. 22:49

Brittiska flickor tros vara i Syrien

Tre brittiska tonårsflickor som är efterlysta eftersom de befaras vilja söka sig till de militanta jhadistkretsarna i Syrien, tros redan ha tagit sig över gränsen mellan Turkiet och Syrien. Det brittiska etermediebolaget BBC återger uppgifter om att flickorna passerade gränsen vid övergången Kilis i förra veckan.Brittiska polisen, Scotland Yard, intygar att det finns skäl att tro att tonåringarna inte längre är i Turkiet.

Sydsvenskan - 24 feb 15 kl. 22:49

Brittiska flickor tros vara i Syrien

Tre brittiska tonårsflickor som är efterlysta eftersom de befaras vilja söka sig till de militanta jhadistkretsarna i Syrien, tros redan ha tagit sig över gränsen mellan Turkiet och Syrien. Det brittiska etermediebolaget BBC återger uppgifter om att flickorna passerade gränsen vid övergången Kilis i förra veckan.Brittiska polisen, Scotland Yard, intygar att det finns skäl att tro att tonåringarna inte längre är i Turkiet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Spotlightbolag rusar över 60 procent

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusar med över 60 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/2-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer..

DI - 15 minuter sedan

Vinden har vänt – Electrolux ska upp på börsen

Electrolux rapport för det andra kvartalet visar att vitvarubolaget har vind i seglen. Aktien bör därför ha mer att ge. .

DI - 30 minuter sedan

EU vill pressa Polen, Ungern med hot om indragna EU-pengar

Det finns ett starkt stöd bland många EU-länder för att villkora EU-stöd till att medlemsländer upprätthåller rättsstatens principer..

DI - 45 minuter sedan

Analytiker: Mulen nederländsk himmel skuggar Betsson

Den omreglerade svenska marknaden och större tydlighet om den blivande omreglerade nederländska marknaden är i fokus när Betsson visar korten på fredag..

DI - 45 minuter sedan

Mantex får OBS-status på First North efter rapport

Nasdaq First North har satt observationsstatus på Mantex efter bolaget i sin rapport på torsdagsmorgonen meddelat om sin finansiella situation..

DI - 45 minuter sedan

Martin Lundstedt har köpt Volvo-aktier för 1,5 miljoner

Lastbilskoncernen AB Volvos vd Martin Lundstedt har på torsdagen köpt 10.600 aktier i bolaget för totalt 1,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 45 minuter sedan

Grönt ljus för statens första gröna obligation

Senast nästa år ska staten ge ut så kallade gröna obligationer för att skynda på den gröna omställningen och uppnå hållbarhetsmålen.  ”Finansmarknaden ska bidra till en hållbar utveckling”, säger finansmarknadsminister och Miljöpartiets språkrör Per Bolund..

DI - 45 minuter sedan

Wall Street: Netflix rasar på sjunkande USA-börser

De ledande börserna i New York öppnade marginellt nedåt på torsdagen då rapportfloden fortsatte att strömma, samtidigt som handelskonflikten mellan USA och Kina tagit ny fart. .

DI - 1 timme sedan

Volvos vd: ”Signaler tyder på avmattning”

AB Volvos lönsamhet fortsatte stiga kraftigt i det andra kvartalet och för sjätte kvartalet i följd var koncernens rörelseresultat högre än aktiemarknadens förväntningar.  Svag orderingång pressar dock aktien på börsen. ”Ett kvalitetsbolag som Volvo ska klara cykliska nedgångar”, säger vd Martin Lundstedt..

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Ner för europeiska räntor, upp för amerikanska

Europaräntor sjönk på torsdagen medan de amerikanska gick åt andra hållet. Dollarn återhämtade sig efter initial svaghet och europeiska börser sjönk. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.