DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 17:25

DI - 25 jun 19 kl. 15:21

Det bästa som kan hända svensk politikDet var klokt av Erik Ullenhag att återkalla sin kandidatur till partiledarposten i Liberalerna. Ett av hans mål med att ställa upp i ordförandevalet var att ena partiet. Med sitt beslut att hoppa av bidrar han till just det. Situationen riskerade annars att förbittras genom en öppen strid på landsmötet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Erik Ullenhag, Liberalerna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det bästa som kan händasvensk , politik
Politologerna - 08 dec 16 kl. 07:45

Lucka 8: Svensk immigrationspolitik i retrospekt: representationsgap men utan folklig kritik mot förd politik

”Vems fel är den havererade immigrationspolitiken?” Det är ett allt vanligare sätt att formulera sig i samhällsdebatten efter November-omsvängningen av svensk immigrationspolitik i spåren av flyktingkatastrofen hösten 2015. Sättet att ställa frågan stärker en verklighetsbild att tidigare förd politik inte fungerat alls, eller ens någonsin.

Skånskan - 28 dec 18 kl. 14:32

Märklig höst i svensk politik

Centerpartiet och Liberalerna har förfäktat att Stefan Löfven är den som ska driva liberal politik. Det har gått så långt att C och L inte själva vill driva liberal politik tillsammans med sina alliansvänner, utan istället ska de rödgröna partierna göra detta på entreprenad. Denna tanke bygger på att för socialdemokraterna gäller makten framförallt och då spelar politiken inte så stor roll.

Politologerna - 10 jun 19 kl. 07:30

Politik är lättare om man gillar att tänka

Det här är ett gästinlägg av Jacob Sohlberg, Göteborgs universitet, som forskar i ämnen i gränslandet mellan statsvetenskap och psykologi. *** Politik kan vara ett svårt ämne. Ta bara partiernas valplattformar, vars språkmässiga komplexitet ligger på samma nivå som texter av filosofen Jürgen Habermas.

BT - 26 nov 12 kl. 14:07

Regeringens politik dyr för kvinnorna

I förra veckan publicerade SCB nya dystra siffror om jämställdheten i Sverige. Trots att kvinnor har högre utbildning än män så har de lägre lön. Dessutom tar de fortfarande ut 76 procent av föräldraledigheten och lägger mer tid på obetalt hemarbete än män.

Skånskan - 30 nov 15 kl. 14:00

Politik är mer än protest

Opinion Man är besviken, otålig eller bara väldigt engagerad och saknar en plattform för att driva sina frågor.
Man startar ett parti. Man får röster!

YLE - 29 aug 13 kl. 04:23

Framtidens politik är tvära kast

- En ny politisk kultur håller på att skapas, förutspår forskaren Roope Mokka på den fristående tankesmedjan Demos Helsinki. Framtidens politik kommer att bjuda på tvära kast och obehagliga frågor som lyfts upp på agendan. Vi kommer också att se nya kanaler för direktpåverkan växa fram, säger forskaren.

Cornucopia - 11 dec 14 kl. 08:39

Gästinlägg: En politik för det goda livsflödet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat bloggkommentatorn Kuckeliku.

Den här texten utgör en fortsättning på det gästinlägg jag skrev här hos Cornucopia 2014-06-11, i vilket jag bland annat konstaterade att ett rikt och hållbart neuralt livsflöde är livets högsta/intrinsikala/finala goda och det som gör våra liv intressanta, roliga, angenäma, spännande och fascinerande.

Lycka

Jag kunde också sagt att lycka är ett behagligt neuralt flöde som måste vara rikt och hållbart för att vara det högsta mänskliga goda.

Supermiljöbloggen - 23 maj 19 kl. 08:27

EU-valet: Hur bra är Sverigedemokraternas miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

Sydsvenskan - 17 sep 14 kl. 13:04

"Sverigedemokraternas politik går inte i linje med skolans läroplan och värdegrund"

Samma år som jag började på lärarutbildningen på Malmö Högskola kom Sverigedemokraterna in i riksdagen. Att detta parti som är sprunget ur nationalistiska, rasistiska och vit makt-rörelser fick folkets röster visade att en del av befolkningen delar dessa åsikter. Jag kände att mitt uppdrag som lärare blev ännu viktigare den hösten.

BT - 05 feb 13 kl. 09:28

Tystnad är aldrig rätt politik

Det är bra att Moderaterna nu tillsatt en arbetsgrupp för att långsiktigt arbeta igenom partiets politik när det gäller invandring och integration. Alternativet till samtal och öppenhet kring svåra frågor kan aldrig vara tystnad, obeslutsamhet och rädsla. Det finns inga samhällsproblem som vinner på att sopas under mattan.

Sydsvenskan - 20 jan 14 kl. 06:30

I politik och schlager kan allt hända

Traditionella folkdräkter, utmanande lädervästar, smäktande smörsång och syntslingor i en salig röra av kitsch. Nej, jag pratar inte om när Malmö anordnade eurovisionsschlagerfestivalen förra året utan om Turkiets egen schlagertävling Turkvision.Turkiets statliga tv-bolag TRT valde förra året att hoppa av Eurovision i protest mot röstsystemet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Spotlightbolag rusar över 60 procent

Spotlightnoterade forskningsbolaget Hamlet Pharma rusar med över 60 procent på torsdagen efter att man meddelat positiva resultat från en fas 1/2-studie gällande säkerhet och effekt av molekylen Alpha1H hos patienter med urinblåscancer..

DI - 15 minuter sedan

Vinden har vänt – Electrolux ska upp på börsen

Electrolux rapport för det andra kvartalet visar att vitvarubolaget har vind i seglen. Aktien bör därför ha mer att ge. .

DI - 30 minuter sedan

EU vill pressa Polen, Ungern med hot om indragna EU-pengar

Det finns ett starkt stöd bland många EU-länder för att villkora EU-stöd till att medlemsländer upprätthåller rättsstatens principer..

DI - 45 minuter sedan

Analytiker: Mulen nederländsk himmel skuggar Betsson

Den omreglerade svenska marknaden och större tydlighet om den blivande omreglerade nederländska marknaden är i fokus när Betsson visar korten på fredag..

DI - 1 timme sedan

Mantex får OBS-status på First North efter rapport

Nasdaq First North har satt observationsstatus på Mantex efter bolaget i sin rapport på torsdagsmorgonen meddelat om sin finansiella situation..

DI - 1 timme sedan

Martin Lundstedt har köpt Volvo-aktier för 1,5 miljoner

Lastbilskoncernen AB Volvos vd Martin Lundstedt har på torsdagen köpt 10.600 aktier i bolaget för totalt 1,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 45 minuter sedan

Grönt ljus för statens första gröna obligation

Senast nästa år ska staten ge ut så kallade gröna obligationer för att skynda på den gröna omställningen och uppnå hållbarhetsmålen.  ”Finansmarknaden ska bidra till en hållbar utveckling”, säger finansmarknadsminister och Miljöpartiets språkrör Per Bolund..

DI - 45 minuter sedan

Wall Street: Netflix rasar på sjunkande USA-börser

De ledande börserna i New York öppnade marginellt nedåt på torsdagen då rapportfloden fortsatte att strömma, samtidigt som handelskonflikten mellan USA och Kina tagit ny fart. .

DI - 1 timme sedan

Volvos vd: ”Signaler tyder på avmattning”

AB Volvos lönsamhet fortsatte stiga kraftigt i det andra kvartalet och för sjätte kvartalet i följd var koncernens rörelseresultat högre än aktiemarknadens förväntningar.  Svag orderingång pressar dock aktien på börsen. ”Ett kvalitetsbolag som Volvo ska klara cykliska nedgångar”, säger vd Martin Lundstedt..

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Ner för europeiska räntor, upp för amerikanska

Europaräntor sjönk på torsdagen medan de amerikanska gick åt andra hållet. Dollarn återhämtade sig efter initial svaghet och europeiska börser sjönk. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.