Barometern > Nyheter

Monday, 15 July, 20:44

Barometern - 25 jun 19 kl. 15:09

Inventering av ovanliga baggar i GetebroJuli är bästa tiden för att upptäcka läderbaggar i naturen. I juli startar en inventering i Getebro naturreservat vid Alsterån..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Getebro, Alsterån

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inventeringav , ovanliga, baggari , Getebro
Skånskan - 23 jan 17 kl. 22:50

Tunga baggar till skånsk film

En guldkantad kväll för skånsk film – så kan man sammanfatta måndagens Guldbaggegala. Lundafödda regissören Johannes Nyholms Jätten blev bästa film och fick total tre baggar liksom skånskproducerade Yarden där Ita Zbroniec-Zajt blev historisk som första kvinna i kategorin bästa foto. Malmöregissören Goran Kaptenovic fick det tunga regipriset och hans Min faster i Sarajevo fick också en bagge för bästa kvinnliga biroll.

DN - 28 jan 19 kl. 10:56

Kalas på baggar för trollen i ”Gräns”

Favorittippade trolldramat ”Gräns” korades till bästa film och dominerade årets glittergala med ytterligare fem baggar. Främsta utmanare blev Peter Grönlunds drabbande socialdrama ”Goliat” som tog hem fyra baggar. .

Expressen - 20 jul 14 kl. 19:33

Ansögs utdöd – nu har ovanliga djuret hittats

HÄSSLEHOLM. En sällan skådad trollslända fångades under söndagen in i Bjärnum utanför Hässleholm. Ett fynd av den späda dvärgflicksländan har inte bekräftats i Skåne sedan 1850.

Kristianstadsbladet - 04 apr 13 kl. 11:15

Bolag har lämnat PCB-inventering

Nu har Bromölla Energi och Vatten lämnat in en inventering av PCB-förekomst i sina fastigheter. Kompletteringar behöver göras, men den rapport som gjorts får godkänt och därmed slipper bolaget böter.
2007 kom en förordning från regeringen att alla industribyggnader och flerfamiljshus byggda mellan 1956 och 1973 måste genomföra och redovisa en PCB-inventering.

SvD - 26 jan 15 kl. 22:20

Sex tunga baggar till ”Turist”

TRONSKIFTE Det blev Ruben Östlunds kväll på måndagskvällens Guldbaggegala. Regissörens film ”Turist” tog välförtjänt hem flest och tyngst baggar, skriver SvD:s Karoline Eriksson.

Kristianstadsbladet - 23 jun 14 kl. 16:36

Inventering av musslor ger blandade resultat

Foto: Tom Wall
Sex av sju stormusselarter har hittats vid den första musselinventeringen i Helge å. Samtidigt framkommer det att antalet unga musslor är väldigt få. – Problemet med föryngringen är ett stort hot, säger biolog Mikael Svensson.

BT - 20 nov 12 kl. 11:09

Ovanliga blodgrupper en bristvara

Bristen på blodgivare för ovanliga blodgrupper gör att sjukhusen i Stockholm måste köpa in blod från andra länder, rapporterar P 4 Stockholm i Sveriges Radio .
- Det tar minst ett dygn, eller flera dygn, innan vi får blod hit, säger Marja-Kaisa Auvinen, överläkare vid Blodcentralen.
För att komma till rätta med problemet försöker hon och hennes kollegor nu förmå personer med ovanliga blodgrupper att lämna blod.

Skånskan - 22 maj 19 kl. 10:14

SVA efterlyser ovanliga fästingar

Sverige Känner du inte igen fästingen? Spara den i frysen och skicka en bild.
Det uppmanar statens veterinärmedicinska anstalt till i samband med att en ny insamling av ovanliga fästingar startar.

UNT - 15 feb 11 kl. 18:11

Gott om lodjur visar inventering

Det finns mellan 30 och 40 familjegrupper lodjur i Uppsala län enligt en preliminär bedömning av helgens inventering..

Magazin24 - 03 maj 11 kl. 18:56

Inventering av bebyggelse i Arboga

Sköts av Västmanlands läns museum. Med start nu i maj så kommer Arboga kommun, Länsstyrelsen i Västmanland och Västmanlands läns museum tillsammans påbörja en inventering av byggnader med kulturhistoriska värden. Man kommer att åka runt i de södra delarna av Arboga för att fotografera byggnader.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Mulla Krekar dömd till tolv års fängelse

Barometern - 45 minuter sedan

Ombord på kustbevakningens KBV 033

1000 ton båt, sju kustbevakare och åtta kilometer vatten till närmsta landmassa. Utanför Bergkvaras kust följer Barometern-OT med ombord på Kustbevakningens kombinationsfartyg KBV 033 när det är dags för ett av sommarens många övningsdyk. Idag är siktet inställt på något som ser ut som ett vrak på det elektroniska sjökortet.

Barometern - 45 minuter sedan

Spottarnir förgyllde Seglarhyllan

Med Håkan Juholt som ”manager” gjorde det isländska bandet Spottarnir den första av två spelningar i Oskarshamn under måndagskvällen. Under tisdagen spelar bandet på festplatsen i Vånevik..

Barometern - 30 minuter sedan

Frustrerad Bengtsson rev ut sig

Barometern - 1 timme sedan

Hete Dackeföraren vill ha mer: "Viktigt att få den matchen”

Dackarna är i storform, Jacob Thorssell likaså. Men 25-åringen slår sig inte till ro inför derbyt. – Det har gått bra...

Barometern - 1 timme sedan

Mikael Ymer vidare i Båstad

Mikael Ymer är vidare till andra omgången i Båstads ATP-turnering. Den svenske 20-åringen slog spanjoren Alejandro Davidovich Fokina över tre set med siffrorna 4–6, 7–5, 6–0..

Barometern - 1 timme sedan

Hellre en tunnel än ny bro till Öland

Diskussionen har börjat om nödvändigheten av en ny förbindelse över till Öland. I huvudsak diskuteras tillkomsten av en ny bro och dess placering. .

Barometern - 1 timme sedan

Nytt kontrakt för Burakovsky

Barometern - 1 timme sedan

Stora vapenbeslag hos högerextremister

Barometern - 2 timmar sedan

Turistbyrån är redo för sommarsäsongen

Turistbyrån i Bergkvara är i full gång med förberedelserna inför sommarsäsongen. De drar redan till sig mycket besökare – och det förväntas blir mer varje dag. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.