DN > Inrikes

Monday, 22 July, 22:35

DN - 25 jun 19 kl. 14:21

Så blev Polens public service-medier en ”lögnfabrik”När det högerpopulistiska regeringspartiet tog kontroll över public service-medier förvandlades tv och radio till ”lögnfabriker”. Det säger Robert Kowalski, en av hundratals journalister som rensades ut när Polen bytte regering 2015. Men han är ändå optimist..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Polens, Robert Kowalski, Polen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: blev , Polens, public, service-medieren , lögnfabrik
YLE - 10 aug 16 kl. 15:54

Stark public service motverkar högerextremism

I länder med populära public service-medier och hög pressfrihet har högerextremismen svårare att samla anhängare, visar en studie från de europeiska rundradiobolagens paraplyorganisation EBU. Studien, som omfattar 25 länder, visar på ett klart samband mellan stark public service och demokratins tillstånd. Länder med stark public service tenderar att ha mer pressfrihet och högre valdeltagande.

SR - 18 jun 13 kl. 08:54

Public service-motståndare utnyttjar krisen

Den grekiska regeringens beslut att stänga den statliga radion och teven har höjt tonläget i diskussionen om public service-radion och teven ytterligare. Nu talar mycket för att public service fiender lyckas utnyttja den ekonomiska krisen och skära ytterligare i både svenska och andra europeiska public service-medier. Det tror i varje fall vår mediekommentator..

SVT - 14 jun 18 kl. 16:10

Public service viktigaste nyhetskällan i sju europeiska länder

Public service-medier är den viktigaste nyhetskällan i sju av åtta europeiska länder. Det visar en ny förtroendeundersökning av PEW research center. Sverige, Storbritannien och Nederländerna utmärker sig som länder där befolkningen har ett särskilt högt förtroende för public service..

DN - 01 mar 18 kl. 13:31

Folkomröstning kan bli dödsstöt för public service i Schweiz

BERLIN. Söndagens folkomröstning i Schweiz om att avskaffa tv-licensen kan bli dödsstöten för landets public service-medier. .

Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:36

Bra om public service konkurrerar

Krönika Flera stora kommersiella mediebolag startar nu en utredning om public service. Framförallt verkar det handla om att de menar att public service nätsatsningar haft en negativ effekt på dagspressens webbupplagor. Men det finns tecken på att det faktiskt förhåller sig tvärtom.

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 14:40

"Hopplöst vilset public service"

Medarbetare satta i karantän uppfattas som ny ängslighet hos public service.Och en offentlig protest från Malena Ernman.Men Sveriges Radios chefer hänvisar hårdnackat till den skärpning av reglerna som sker varje valår.

Trelleborgs Allehanda - 14 feb 14 kl. 14:40

"Hopplöst vilset public service"

Medarbetare satta i karantän uppfattas som ny ängslighet hos public service.Och en offentlig protest från Malena Ernman.Men Sveriges Radios chefer hänvisar hårdnackat till den skärpning av reglerna som sker varje valår.

SR - 19 jun 13 kl. 06:08

Public service påverkan på medier ska utredas

Regeringen tänker utreda om Public service-företagens verksamhet påverkar mediemarknaden och konkurrensen, särskilt för tidningar och andra medier. Från tidningsföreträdare har det hävdats att Public service-bolagens webbsidor försämrar tidningarnas möjligheter till intäkter..

DN - 10 jan 19 kl. 10:24

Så påverkar public service läget för landets tidningar

I debatten om public service är det viktigt att komma ihåg att det handlar om en offentligt finansierad verksamhet som konkurrerar med privata medier. Därför måste vi också vara vaksamma så att den inte undergräver förutsättningarna för andra medier, skriver Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, i den fjärde och avslutande delen om hotet mot public service..

SR - 11 jun 19 kl. 16:28

Olika tolkning av ministerns uppmaning för public service på sociala medier

Igår presenterade kulturminister Amanda Lind propositionen om Public service-bolagens framtida uppdrag. I samband med detta uttryckte hon att Public servicebolagen ska använda sociala medier med "viss försiktighet". Men vad innebär viss försiktighet?.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Tre skadade i bilbombsattack mot FN-bas i Mali

Tre militäranställda skadades på måndagen när en bilbomb detonerade vid entrén till en internationell militärbas i staden Gao i norra Mali..

DN - 1 timme sedan

Jamåhonleva, avsnitt 31 av 57

Han hade till och med varit beredd att döda. De hade pratat så mycket om det under de senaste åren, han och Zofia. Om att vara människa.

DN - 2 timmar sedan

Alaphilippe: Gula tröjan hänger på en skör tråd

Sex etapper återstår av Tour de France. Men överraskningen Julian Alaphilippe är långt ifrån en segerviss ledare. – Vi har inte laget för att vinna Touren, och det visste vi från början, säger fransmannen..

DN - 3 timmar sedan

Monsunregn bakom hundratals döda i Asien

Hundratals personer har dött i blixtnedslag, kollapsade hus och drunkningar under de senaste veckornas monsunregn i södra Asien. Fler än 600 människor har omkommit i Indien, Nepal, Bangladesh och Pakistan. Dödssiffran väntas stiga, då människor fortfarande saknas..

DN - 4 timmar sedan

Franskt mysterium löst – försvunnen ubåt hittad

En maritim insats för att hitta den franska ubåten Minerve, som försvann spårlöst i Medelhavet 1968, har burit frukt..

DN - 4 timmar sedan

Avgörandets stund i Storbritannien

Nu ska det avgöras om det blir Boris Johnson eller Jeremy Hunt som får efterträda Theresa May som Storbritannien premiärminister och konservativa Tories partiledare. Beskedet kommer vid lunchtid på tisdagen, och maktskiftet sker redan dagen efter..

DN - 5 timmar sedan

Live Nation anklagas för medhjälp till andrahandsförsäljning

Konsertarrangören och bokningsbolaget Live Nation anklagas för att ha hjälpt artister att överföra konsertbiljetter direkt till andrahandsmarknaden, rapporterar Billboard..

DN - 6 timmar sedan

Varnad efter protesten mot kontroversielle simmaren

GWANGJU. Australiern Mack Hortons beslut att protestera mot den kontroversielle kinesiske simmaren Sun Yang uppskattades inte av Fina, internationella simförbundet. På måndagen kom beskedet att Horton tilldelas en varning.

DN - 6 timmar sedan

Recension: Charlotte Brontës ”Shirley” en myllrande klagosång

”Shirley” är sorgsen komedi om strukturernas olidliga tyngd. Med subtil humor och stor poesi skildrar Charlotte Brontë en värld vars demoner är våra egna, skriver Jens Christian Brandt. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.