Expressen > Nyheter

Tuesday, 23 July, 06:49

Expressen - 25 jun 19 kl. 14:18

Statsvetaren: Klokt av Ullenhag att hoppa avStatsvetaren Svend Dahl, chef för Liberala nyhetsbyrån, säger att Erik Ullenhags besked var oväntat.Men han menar att det var klokt.– Annars hade det varit stor risk att Liberalerna präglats av interna konflikter till nästa val..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ullenhag, Svend Dahl, Liberala, Erik Ullenhags, Liberalerna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetaren, Kloktav , Ullenhagatt , hoppaav
BT - 11 sep 14 kl. 20:16

Ullenhag blottade Åkessons "vi och dom"

Det var fullsatt i aulan i Högskolan i Borås när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på torsdagseftermiddagen drabbade samman med integrationsminister Erik Ullenhag (FP). Statsvetaren Andreas Johansson Heinö som också är krönikör vid BT:s ledarsida modererade och han påpekade att detta var den tredje debatten på kort tid mellan de två. Erik Ullenhag, som lätt kan framstå som en kall besserwisser, genomgick dessutom en förvandlig till ideologisk agitator när han debatterade med Åkesson.

Sydsvenskan - 20 sep 11 kl. 06:30

Statsvetaren blev yogalärare i Rwanda

Det krävdes en utmattningskollaps och ett karriärbyte från Bryssel till yogamattan för att statsvetaren Isabella Nitschke skulle få jobba med det som alltid varit meningen: att stärka kvinnor och värna deras rättigheter.
RWANDA. Man vet aldrig hur länge det kommer att regna när himlen öppnar sig under regnperioden.

GöteborgsPosten - 11 apr 19 kl. 09:11

Experten: Sätter press på Ullenhag

Kapplöpningen mot Liberalernas partiledarpost har börjat på allvar. Men det är ingen som vet om han tänker kandidera, säger statsvetaren Svend Dahl..

YA - 14 mar 12 kl. 06:29

Ullenhag på underklassafari

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) bjöd satiriker och kritiker på öppet mål. Under en vecka har han flyttat kontoret och sin stab till Rinkeby Folkets hus.
Kalle Larsson (V) kallar det för underklassafari.

Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 14:30

Ullenhag: Stenkastarna inte talesmän

Det är sorgligt att oroligheterna spridit sig i Stockholmsförorterna, tycker integrationsminister Erik Ullenhag (FP). -Men vi måste vara glasklara med att vi aldrig accepterar våld, säger han till TT.
- Det är det kortsiktiga, men också det långsiktiga, det viktigaste är tryggheten, säger Erik Ullenhag.

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 14:02

"Liberalerna" kanske klarar sig kvar i riksdagen - Ullenhag hoppar av kandidaturen till partiledare

Partiet som kallar sig "Liberalerna" kanske lyckas överleva ett riksdagsval till efter att Erik Ullenhag hoppat av sin kandidatur till partiledare. Därmed bör saken vara klar att tidigare integrations, jämställdshets- och bidrädande utbildningsminister Nyamko Sabuni blir partiets nästa partiledare. Hon anses vara mer höger än Ullenhag och den så kallade JÖK:en, där Liberalerna agerar dörrmatta åt regeringen Löfven, kan därmed riskera att falla.

Kristianstadsbladet - 30 maj 13 kl. 15:33

Ullenhag varnar för ökade fördomar


Oroligheterna i Husby kommer att spä på fördomarna om människorna som bor där, eftersom de som inte vet något om Husby kommer att förknippa det med bilar som brinner. Det var det beska beskedet som integrationsminister Erik Ullenhag (FP) hade med sig när han på torsdagen träffade ett 100-tal elever i gymnasiet i Tensta, grannstadsdelen till Husby.När oroligheterna pågick som värst, valde Ullenhag att inte åka ut till området.

SmålandsPosten - 23 sep 13 kl. 00:37

Ullenhag använder förorten

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och hans stab arbetar under veckan från stadsdelen Rosengård i Malmö. Syftet är enligt Ullenhag att få större förståelse för behoven hos dem som bor i förorten. Förra året gjorde han och hans stab samma sak i Stockholmsförorten Rinkeby.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 03:31

Ökad afrofobi oroar Ullenhag

Hatbrotten mot afrosvenskar har ökat kraftigt de senaste åren.Det är djupt oroväckande, anser integrationsminister Erik Ullenhag (FP).
I september i fjol överfölls en 32-årig man och hans son på en gångbro i Malmö.

BT - 03 feb 14 kl. 03:33

Ökad afrofobi oroar Ullenhag

Hatbrotten mot afrosvenskar har ökat kraftigt de senaste åren. Det är djupt oroväckande, anser integrationsminister Erik Ullenhag (FP).I september i fjol överfölls en 32-årig man och hans son på en gångbro i Malmö.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Ivar, 83, om rånaren: ”Har aldrig tyckt om honom”

Tidigare i år blev Ivar, 83, svårt misshandlad när gärningsmän bröt sig in i hans hus i jakt på pengar.Ivar blev lämnad på golvet i sitt hem efter misshandeln, och hittades inte förrän dagen efter.Nu har rättegången inletts mot de tre misstänkta männen – varav en är Ivars släkting..

Expressen - 45 minuter sedan

Nigeriansk maffia kan ha rotat sig i Göteborg

Nu kan det västafrikanska brödraskapet Black Axe kan vara på väg att etablera sig i Sverige. Flera personer som tros tillhöra den våldsamma och multikriminella brottsorganisationen sitter häktade i Göteborg misstänkta för storskalig heroin- och kokainsmuggling, skriver Göteborgs-Posten..

Expressen - 1 timme sedan

Villa övertänd: ”Brann rejält”

En villa brinner på landsbygden strax utanför Vaggeryd söder om Jönköping.– Vi har varit i kontakt med personerna som är skrivna på adressen, och ingen verkar ha blivit skadad, säger Peter Ström, vakthavande befäl i polisregion Öst..

Expressen - 2 timmar sedan

Sydkorea sköt varningsskott mot ryska flygplan

Sydkorea har skjutit varningsskott mot ryska flygplan som har flugit in i landets luftrum.Det bekräftar sydkoreanska myndigheter, enligt Reuters..

Expressen - 3 timmar sedan

En skadad i villabrand utanför Rättvik

En person skadades när en brand spred sig från en grill till en villa utanför Rättvik natten till tisdagen.– Två personer var kvar inne i huset. De tog sig ut med hjälp av en granne, säger Patrik Fredriksson, räddningsledare på räddningstjänsten i Rättvik..

Expressen - 4 timmar sedan

Ung man slagen i huvudet vid rån

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus av en privatperson på måndagskvällen efter att ha blivit utsatt för ett misstänkt rån i centrala Uppsala, skriver UNT..

Expressen - 4 timmar sedan

Var fjärde sjuksköterska jobbar med annat

Var fjärde legitimerad sjuksköterska jobbar inte i den patientnära hälso- och sjukvården i Sverige, enligt siffror från Socialstyrelsen som SVT Nyheter tagit del av..

Expressen - 8 timmar sedan

Viltolycka på E22 – rådjur påkört

Under måndagskvällen blev ett rådjur påkört på E22 sydväst om Norje i Sölvesborgs kommun.Inga personer ska ha blivit skadade vid olyckan, men rådjuret utgör ett trafikhinder på plats. .

Expressen - 8 timmar sedan

Värmebölja på väg: ”Upp till 30 grader”

Packa ner jackan och släng långbyxorna. Nu kommer riktigt varmt väder.– Det kan bli värmebölja med start på onsdag, säger Stig-Arild Fagerli, på väderinstitutet StormGeo..

Expressen - 9 timmar sedan

Mänskliga kvarlevor hittade vid badstrand

Mänskliga kvarlevor har hittats vid en badstrand i Robertsfors, Västerbotten.Stranden är avspärrad för polisutredning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.