PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 22 July, 23:17

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 12:19

Guldet på sexårshögstaI morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters. Enligt Citi beror det på att andra alternativa investeringar är mindre attraktiva på grund av räntefall och geopolitisk oro. Citi spår därför ett guldpris på 1500 dollar per troy ounce vid årsskiftet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Iran, Kina, Citi, Reuters, Mark, ’byrne, GoldCore

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guldet, sexårshögsta
BT - 18 nov 13 kl. 18:00

Stockholmsbörsen på sexårshögsta

Storbankerna drog uppåt när Stockholmsbörsen på måndagen satte nytt sexårshögsta. OMXS-index steg 0,7 procent och stängde på 413,3. Det är den högsta nivån sedan sommaren 2007.

DN - 18 nov 13 kl. 15:09

Stockholmsbörsen på sexårshögsta

Storbankerna drog uppåt när Stockholmsbörsen på måndagen satte nytt sexårshögsta. OMXS-index steg 0,7 procent och stängde på 413,3. Det är den högsta nivån sedan sommaren 2007.

Sydsvenskan - 19 nov 13 kl. 06:30

Nytt sexårshögsta

Storbankerna drog uppåt när Stockholmsbörsen på måndagen satte nytt sexårshögsta. OMXS-index steg 0,7 procent och stängde på 413,3.Det är den högsta nivån sedan sommaren 2007.

PrivataAffärer - 03 dec 13 kl. 08:03

Sexårshögsta i Tokyo

I Japan klättrade Nikkei närmare sexårshögsta mot bakgrund av en svagare yen och ett starkt amerikanskt inköpschefsindex....

DI - 11 jul 19 kl. 12:51

ECB: Hushållens inflationsförväntningar nära sexårshögsta

ECB-rådet tar visserligen finansmarknadens oro över det dämpade pristrycket på allvar, men hushållens inflationsförväntningar "har förblivit mer stabila sedan början av året, och ligger i dag nära sexårshögsta"..

Trelleborgs Allehanda - 29 apr 14 kl. 10:44

Brittisk tillväxt på sexårshögsta


Den brittiska ekonomin växte något mindre än väntat under första kvartalet 2014, men på årsbasis ligger tillväxten på den högsta nivån på sex år.BNP-tillväxten under första kvartalet jämfört med kvartalet före låg på 0,8 procent, mot 0,7 procent under fjolårets fjärde kvartal, enligt den brittiska statistikbyrån ONS.Jämfört med första kvartalet i fjol låg tillväxten på 3,1 procent, den högsta tillväxttakten sedan fjärde kvartalet 2007.

Opinionen.se - 29 apr 14 kl. 10:48

Brittisk tillväxt på sexårshögsta


Den brittiska ekonomin växte något mindre än väntat under första kvartalet 2014, men på årsbasis ligger tillväxten på den högsta nivån på sex år. BNP-tillväxten under första kvartalet jämfört med kvartalet före låg på 0,8 procent, mot 0,7 procent under fjolårets fjärde kvartal, enligt den brittiska statistikbyrån ONS. Jämfört med första kvartalet i fjol låg tillväxten på 3,1 procent, den högsta tillväxttakten sedan fjärde kvartalet 2007.

Kristianstadsbladet - 29 apr 14 kl. 10:44

Brittisk tillväxt på sexårshögsta


Den brittiska ekonomin växte något mindre än väntat under första kvartalet 2014, men på årsbasis ligger tillväxten på den högsta nivån på sex år.BNP-tillväxten under första kvartalet jämfört med kvartalet före låg på 0,8 procent, mot 0,7 procent under fjolårets fjärde kvartal, enligt den brittiska statistikbyrån ONS.Jämfört med första kvartalet i fjol låg tillväxten på 3,1 procent, den högsta tillväxttakten sedan fjärde kvartalet 2007.

BT - 29 apr 14 kl. 10:44

Brittisk tillväxt på sexårshögsta

Den brittiska ekonomin växte något mindre än väntat under första kvartalet 2014, men på årsbasis ligger tillväxten på den högsta nivån på sex år. BNP-tillväxten under första kvartalet jämfört med kvartalet före låg på 0,8 procent, mot 0,7 procent under fjolårets fjärde kvartal, enligt den brittiska statistikbyrån ONS.Jämfört med första kvartalet i fjol låg tillväxten på 3,1 procent, den högsta tillväxttakten sedan fjärde kvartalet 2007.

Affärsvärlden - 23 aug 17 kl. 14:35

BofA-ML: Då når guldet fyraårshögsta

Bank of America Merrill Lynch tror att guldet snart kommer att klättra till 1 400 dollar per uns..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kepler: Överutbudet på hotellmarknaden blir inte värre

Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev. Rekommendationen köp upprepas med ny riktkurs om 104 kronor (99) efter halvårsrapporten i fredags. ”Det mesta av utbudet i Oslo har nu kommit ut på marknaden, så situationen bör inte bli mycket värre än nu, vilket är positivt”, fortsätter analyshuset.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

”Svenskt skogsinnehav ger attraktiv värdering”

Det skriver Nordea Markets i en analys, där banken samtidigt höjer rekommendationen till köp från behåll med en riktkurs på 11,50 euro. Banken hänvisar också till att trender gynnar användningen av fiberbaserade material i förpackningskartong, mekaniska sågade trävaror och nya produkter, vilket enligt Nordea kommer att leda Stora Enso in på nya tillväxtområden. Stora Ensos aktie, som gick ned 1,8 procent på rapporten i fredags, hade vid 10.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Analys: Risk för utdelningshalvering för Nordea

Det skriver Deutsche Bank i den analys där rekommendationen för aktien sänks från köp till behåll. ”Efter siffror som än en gång missade snittestimat på grund av svaga kärnintäkter och när ledningen gör en översyn av utdelningspolicyn/de finansiella målen så ser vi över våra förväntningar”, skriver Deutsche Bank. Den tyska storbanken tror nu att utdelningsandelen blir 60 procent för i år och 65 respektive 70 procent under kommande två år, mot tidigare förväntan om runt 90 procent per år.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Nordea: Läge ta hem vinsten i Assa Abloy

Det skriver Nordea i en analys på måndagen där banken sänker sin rekommendation till sälj från tidigare behåll med riktkursen 198 kr. Banken konstaterar att Assa Abloys aktie nu handlas till en värdering baserat på rörelseresultatet för de kommande tolv månaderna som ligger nära nivåer där den har toppat under de senaste fem åren. Med minskad förväntad organisk tillväxt de kommande kvartalen räknar Nordea med att värderingen kommer att komma ner till följd av lägre aktiekurs.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analys: Autoliv fortsätter ta nya marknadsandelar

Nordea Markets höjde samtidigt sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll med en riktkurs på 800 kr. Autoliv kom med sin kvartalsrapport i fredags och stängde på 680 kr. De planerade kostnadsreduceringarna tillsammans med en hävstång på tillväxten förväntar sig Nordea kommer att driva en resultattillväxt på 4 procent räknat på årsbasis under det andra halvåret och 21 procent för 2020.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Flera nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Indutrade till köp från behåll. Riktkursen sänks till 305 från 330 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Positivt resultat för MTG

I resultatet inkluderas justeringar för jämförelsestörande poster på 4 miljoner kr (23), justeringar för långsiktiga incitamentsprogram på 23 miljoner kr (11) och transaktionskostnader på 4 miljoner kr (6). Försäljningen i kvartalet uppgick till 1.117 miljoner kr (1.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Storbank varnar för amerikanska aktier

I bankens Barometer för juli månad skriver chefsstrategen Luca Paolini att han inte tror att det blir någon omedelbar positiv reaktion på Wall Street på en eventuell räntesänkning i USA, eftersom den möjligheten redan har tagits i beaktande av marknaden. – Pictets modell indikerar att företagens resultat globalt kommer ligga på samma eller en lägre nivå det kommande året, att jämföra med konsensus som spår en tillväxt på 7 procent de kommande tolv månaderna, säger han. – Utsikten för europeiska aktier ser däremot positiv ut och de är billiga i relation till amerikanska aktier i enlighet med Pictets värderingsmodell.

PrivataAffärer - 19 jul 19 kl. 14:46

Kinnevik: Substansvärdet ökade 6 procent

Substansvärdet ökade med 6 procent under kvartalet, ”framförallt drivet av en positiv aktiekursutveckling i Zalando och Tele2 samt positiva värdeförändringar på Livongo och Babylon, vilket till viss del motverkades av negativ värdeutveckling i Global Fashion Group”, skriver Kinnevik. Resultatet efter skatt blev 5.961 miljoner kr (5.

PrivataAffärer - 19 jul 19 kl. 14:30

Skydda dig mot hackare i sommar

Numera tar de flesta svenskar med sig både surfplatta och dator på semestern. Självklart bär vi även med oss våra mobiler. Inför en semesterresa med datorer behöver du kontrollera hur säkra datorer, paddor och mobiler egentligen är.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.