PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 07:55

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 11:54

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar/">försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar/">försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada. I dag informerar parterna sina målgrupper var för sig. Nu tar parterna ett helhetsgrepp om försäkringsinformationen och skapar en plattform för en effektivare och mer ändamålsenlig informationsgivning, enligt Transportföretagens vd Mattias Dahl, som le
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Niklas Hjert, PTK, Transportföretagens, Mattias Dahl, Svenskt Näringsliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre informationom , kollektivavtalade, försäkringaroch , pensioner
P3 - 16 dec 13 kl. 15:35

Kritik mot mobilföretagens försäkringar

Vad händer om du tappar mobilen i toan? Eller om du glömmer den på krogen? Får du en ny?

YLE - 29 jul 15 kl. 04:57

HS: Direktörer med höga pensioner undviker skatt i Portugal

Tre före detta direktörer för stora finländska börsbolag har flyttat till Portugal inom en kort tid, skriver tidningen Helsingin Sanomat. Direktörerna har pensioner på uppemot 600 000 euro per år. Finland kan nuförtiden inte beskatta pensioner som betalas till Portugal, och inte heller Portugal beskattar pensioner.

YLE - 05 feb 14 kl. 17:20

"Privata försäkringar ökar ojämlikheten"

Allt fler finländare ser det som en självklarhet att teckna privata sjukförsäkringar för sina barn. I dag har redan nästan halv miljon barn egen privat sjukförsäkring, visar en undersökning som Taloustutkimus har publicerat. Samma utveckling sker också bland vuxna.

EU-Parlamentet - 26 feb 14 kl. 14:41

Pressmeddelande - Försäkringar: bättre information och starkare skydd för kunderna

Plenarsammanträde : Parlamentet antog på onsdagen sin syn på hur försäljning av försäkringar ska stramas upp. Bland annat vill de få stopp på osaklig och missledande information, inklusive finstilta tillägg och reklamtexter. Försäljaren bör också tydligt uppge sin identitet och sina kontaktuppgifter, tycker ledamöterna.

EU-Parlamentet - 24 nov 15 kl. 13:36

Pressmeddelande - Ny lag om bättre information, rådgivning och skydd för försäkringstag

Plenarsammanträde : Efter parlamentets omröstning på tisdagen blir det enklare och säkrare att köpa försäkringar. Förändringen innebär att den nuvarande lagen om information och rådgivning från försäkringsförmedlare uppdateras. Anledningen till att reglerna ändras är för att alla företag som säljer försäkringar, även exempelvis resebyråer och biluthyrningsföretag, ska omfattas av samma informations- och konsumentsskyddskrav, såvida de inte uppfyller vissa undantagsvillkor.

YLE - 23 okt 16 kl. 05:00

Trafikförsäkringens fasta bonustabell försvinner - dyrare försäkringar för riskbilister

Trafikförsäkringen står inför stora förändringar då en ny lag träder i kraft vid årsskiftet. Bonusarna går inte längre att flytta och den fasta bonustabellen försvinner också. I och med lagändringen kommer försäkringsbolagen i betydligt högre grad att bedöma hurdan bilist du är.

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 08:44

Problem med utbetalning av pensioner

Försäkringskassan har just nu tekniska problem med sitt system för utbetalningar av pensioner och andra ersättningar.
Det kan röra sig om tusentals människor som inte får sin pension i dag, skriver Aftonbladet.se.

Världen Idag - 22 dec 14 kl. 07:00

”Brustit i information, men inte i intention”

Ulf Ekman beskriver en styrelse som 1998, då tjänstepensionsavtalen tecknades, var fullt upptagen med att bygga församling och engagera sig i ett starkt expansivt missionsarbete. De var yngre då och tänkte inte på pensioner, förrän någon väckte frågan om att styrelsen borde se över sin egen och sina anställdas pensioner. Det började med ett erbjudande om tjänstepension till styrelsen från Skandia.

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 15 kl. 04:00

Framtida pensioner är väl knappast att räkna med

Alla människor oavsett härkomst som kan ta sig till vårt land ska ha rätt till trygghet, skyddas från väder och vind, samt ha rätt till mat och dryck, sanitära och uppvärmda boende och inte riskera att avhysas.Socialtjänstlagen måste tolkas humanistiskt och med respekt. Fattigdomen måste bekämpas och kan inte puttas över gränsen.

Cornucopia - 02 sep 14 kl. 17:44

Länsförsäkringar: Riskerna med Bitcoinföretag är för stora

Länsförsäkringars presstjänst har nu svarat angående att man stängde ner bt.cx konton. Man anser helt enkelt att Bitcoin-företag innebär för stora risker för slutkunder, där t ex Bitcoininnehav i depå inte omfattas av någon bankgaranti (vilket vi sett effekterna av vid t ex Magic: The Gathering Online Exchange:s, aka MtGox, mfl haverier).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Resurs höjde både resultat och intäkter

Utlåningen till allmänheten växte med 14 procent från året före och uppgick till 30,3 miljarder vid halvårsskiftet. Det kan jämföras med första kvartalets rapportering om +16 procent respektive 29,2 miljarder kr. Kärnprimärkapitalrelationen var 13,1 procent vid halvårsskiftet, mot 13,1 procent kvartalsslutet före.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Guldfonderna i topp

De sex bästa guldfonderna är samtliga upp mellan 12 och 17 procent senaste månaden. I täten på fondtopplistan ligger de båda guldfonderna Schroder ISF Global Gold A och Franklin Gold & PrecMtls, upp 17,80 respektive 17,50 procent under den senaste månaden enligt statistik från fondutvärderaren Morningstar på måndagen. Guldet har gått urstarkt sedan maj månad då priset låg under 1300 dollar per uns.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Kepler: Överutbudet på hotellmarknaden blir inte värre

Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev. Rekommendationen köp upprepas med ny riktkurs om 104 kronor (99) efter halvårsrapporten i fredags. ”Det mesta av utbudet i Oslo har nu kommit ut på marknaden, så situationen bör inte bli mycket värre än nu, vilket är positivt”, fortsätter analyshuset.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

”Svenskt skogsinnehav ger attraktiv värdering”

Det skriver Nordea Markets i en analys, där banken samtidigt höjer rekommendationen till köp från behåll med en riktkurs på 11,50 euro. Banken hänvisar också till att trender gynnar användningen av fiberbaserade material i förpackningskartong, mekaniska sågade trävaror och nya produkter, vilket enligt Nordea kommer att leda Stora Enso in på nya tillväxtområden. Stora Ensos aktie, som gick ned 1,8 procent på rapporten i fredags, hade vid 10.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Analys: Risk för utdelningshalvering för Nordea

Det skriver Deutsche Bank i den analys där rekommendationen för aktien sänks från köp till behåll. ”Efter siffror som än en gång missade snittestimat på grund av svaga kärnintäkter och när ledningen gör en översyn av utdelningspolicyn/de finansiella målen så ser vi över våra förväntningar”, skriver Deutsche Bank. Den tyska storbanken tror nu att utdelningsandelen blir 60 procent för i år och 65 respektive 70 procent under kommande två år, mot tidigare förväntan om runt 90 procent per år.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Nordea: Läge ta hem vinsten i Assa Abloy

Det skriver Nordea i en analys på måndagen där banken sänker sin rekommendation till sälj från tidigare behåll med riktkursen 198 kr. Banken konstaterar att Assa Abloys aktie nu handlas till en värdering baserat på rörelseresultatet för de kommande tolv månaderna som ligger nära nivåer där den har toppat under de senaste fem åren. Med minskad förväntad organisk tillväxt de kommande kvartalen räknar Nordea med att värderingen kommer att komma ner till följd av lägre aktiekurs.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Analys: Autoliv fortsätter ta nya marknadsandelar

Nordea Markets höjde samtidigt sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll med en riktkurs på 800 kr. Autoliv kom med sin kvartalsrapport i fredags och stängde på 680 kr. De planerade kostnadsreduceringarna tillsammans med en hävstång på tillväxten förväntar sig Nordea kommer att driva en resultattillväxt på 4 procent räknat på årsbasis under det andra halvåret och 21 procent för 2020.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Flera nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Indutrade till köp från behåll. Riktkursen sänks till 305 från 330 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - Igår: 07:50

Positivt resultat för MTG

I resultatet inkluderas justeringar för jämförelsestörande poster på 4 miljoner kr (23), justeringar för långsiktiga incitamentsprogram på 23 miljoner kr (11) och transaktionskostnader på 4 miljoner kr (6). Försäljningen i kvartalet uppgick till 1.117 miljoner kr (1.

PrivataAffärer - Igår: 04:00

Storbank varnar för amerikanska aktier

I bankens Barometer för juli månad skriver chefsstrategen Luca Paolini att han inte tror att det blir någon omedelbar positiv reaktion på Wall Street på en eventuell räntesänkning i USA, eftersom den möjligheten redan har tagits i beaktande av marknaden. – Pictets modell indikerar att företagens resultat globalt kommer ligga på samma eller en lägre nivå det kommande året, att jämföra med konsensus som spår en tillväxt på 7 procent de kommande tolv månaderna, säger han. – Utsikten för europeiska aktier ser däremot positiv ut och de är billiga i relation till amerikanska aktier i enlighet med Pictets värderingsmodell.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.