PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 15 July, 19:59

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 11:10

Här är tisdagens aktieanalyserDNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 138 från 130 kr. Pareto inleder bevakning av medicinteknikbolaget Irras med en köprekommendation och en riktkurs på 40 kronor per aktie.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB Markets, Leo Vegas, Fabege, Irras, Pareto, Irraflow, CE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är tisdagens, aktieanalyser
PrivataAffärer - 24 okt 17 kl. 10:36

Här är tisdagens aktieanalyser

En färsk köprekommendation för gårdagens rapportförlorare finns med bland tisdagens analyser....

PrivataAffärer - 06 feb 18 kl. 09:18

Här är tisdagens aktieanalyser

En del riktkursförändringar finns med bland tisdagens analyser. Här är ett urval....

PrivataAffärer - 31 jul 18 kl. 12:17

Här är tisdagens aktieanalyser

Kanadensiska CIBC Capital Markets höjer rekommendationen på Lundin Mining till outperform, från tidigare neutral. Riktkursen ligger kvar på 10 kanadadollar, motsvarande cirka 67 kr. Goldman Sachs sänker riktkursen för Loomis till 380 kr från 415 kr.

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 09:11

Här är tisdagens aktieanalyser

Missa inte: Här hittar du vår analysdatabas Pareto inleder bevakning av Jetpak, som utför flygbaserade expressleveranser för företag, med rekommendationen köp och riktkursen 63 kr. Aktien stängde på måndagen till kursen 44,80 kr. Jetpak listades på First North så sent som i december.

PrivataAffärer - 04 jun 19 kl. 08:33

Här är tisdagens aktieanalyser

Danske Markets höjer rekommendationen för Swedbank till köp från behåll, medan Nordea sänks till behåll från köp. Det framgår av ett morgonbrev efter en sektoranalys gjord av Danske Banks nya bankanalytiker Andreas Håkansson. Han var tidigare på Exane BNP Paribas.

PrivataAffärer - 10 jan 17 kl. 09:13

Här är tisdagens färska aktieanalyser

Inför den stundande rapportperioden har flera analyshus passat på att uppdatera aktieanalyser. Här är ett urval av dagens färska ändringar....

PrivataAffärer - 04 jul 17 kl. 08:55

Här är tisdagens färska aktieanalyser

Flera nya aktieanalyser har publicerats under tisdagen. Här är ett urval....

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 08:57

Här är tisdagens färska aktieanalyser

Läs också: Fler aktieanalyser hittar du här Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för tankrederiet Concordia till köp från behåll. Riktkursen höjs till 20 från 12 kr. Aktien stängde på 10,15 kr på måndagen.

PrivataAffärer - 24 apr 18 kl. 08:47

Här är tisdagens färska köpråd

Flera nya köpråd finns med bland de aktieanalyser som hittills publicerats på tisdagen....

PrivataAffärer - 08 aug 18 kl. 08:28

Här är onsdagens färska aktieanalyser

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Millicom och sätter rekommendationen till köp. Riktkursen ligger på 640 kr. Millicom stängde på 564,50 kr i Stockholm på tisdagen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Förslag förbjuda tech-bolag lansera kryptovalutor

Utkastet på ett lagförslag som getts namnet ”Keep Big Tech Out Of Finance Act” och som skulle omfatta tech-bolag vars kärnverksamhet utgörs av online-plattformar med minst 25 miljarder dollar i årliga intäkter har cirkulerat bland finansutskottets demokrater. Utkastet innehåller regler om böter uppgående till 1 miljon dollar per dag som åläggs det bolag som bryter mot lagen, skriver Reuters som kommit över en kopia. Om utkastet vinner gillande kan det leda till ett lagförslag som blockerar Facebooks planerade lansering av kryptovalutan Libra, som bolaget avser rulla ut under 2020.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Atlas Copco något bättre än väntat

Försäljningen uppgick till 25.580 miljoner kronor. Här låg analytikersnittet på 25.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

IPO: Eco Wave Power listas på First North

I förra veckan meddelades att den emission som Eco Wave Power genomförde tecknades till 81 procent och tillför bolaget 122 miljoner kr. Kapitalet ska huvudsakligen att användas till att bygga Eco Wave Powers första kommersiella vågfarm. Utöver det ska kapitalet användas till att expandera bolagets projektpipeline, föra fler projekt till färdigbyggnadsfas samt förstärka försäljning och marknadsföring.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Kepler: Minskat överutbud gynnar JM

”Nedgången i den svenska bostadsmarknaden började under juni 2017. Sedan dess har marknaden karaktäriserats av ett överutbud, vilket haft en negativ effekt på JM:s försäljning. Då det tar cirka två år att bygga en lägenhet, börjar överutbudet nu ta slut, och efterfrågan börjar komma ikapp.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Analytikerna spår inbromsning för SKF

”Sektorefterfrågan höll upp bra i första kvartalet, men handelsosäkerheter, sjunkande inköpschefsindex och besvikelser kring bilförsäljningen antyder att inbromsningen sprider sig. Vi tror att dessa oinspirerande utsikter kommer att vara en våt filt på utvecklingen i kvartalet”, skriver ABG Sundal Collier generellt inför verkstadsbolagens rapportsäsong. Enligt Infront Datas sammanställning räknar analytiker med ett justerat rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Analys: Begränsad uppsida för Telia

”De underliggande fundamentala villkoren för Telia har på marginalen förändrats till det sämre med mer aggressivt beteende från konkurrenterna på den svenska kärnmarknaden. Trots det har aktien gått väldigt bra de senaste veckorna, till delar tack vare en stark aktiemarknad i allmänhet, men troligen även beroende på en generell rotation mot defensiva sektorer”, skriver Nordea. Vad gäller den skarpare konkurrensen pekar Nordea i första hand på Tre:s prismässiga offensiv på B2B-marknaden.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Klart bättre än väntat för Axfood

Rörelsemarginalen blev 4,6 procent för kvartalet, mot väntade 4,5 procent. Den nya redovisningsstandarden för leasing (IFRS 16) påverkade rörelseresultatet positivt med 44 miljoner kronor och rörelsemarginalen positivt med 0,3 procentenheter. Axfoods försäljning uppgick till 13.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Ett par höjda rekommendationer bland analyserna

Baird höjer sin rekommendation för Autoliv till neutral från underperform. Riktkursen är 74 dollar. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Fedchef: Centralbanken bör överväga räntesänkningar

””Inflationen kommer troligen att kräva lite mer monetär ackommodation för att komma upp till 2, och över 2”, sade han i Chicago på fredagskvällen. ”Jag tycker verkligen att det skulle vara bra, det borde vara en del av vår policy, att sikta på en inflation lite över 2 procent i detta läge, eftersom vi har legat under så länge”, fortsatte Charles Evans. ”Jag tror att med ett par räntesänkningar så kunde banan för inflationen gå mot 2,2 procents PCE-inflation 2021, och det skulle vara ett helt acceptabelt, bra utfall”, tillade han.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Något lägre för Byggmax

Koncernen öppnade 8 butiker under kvartalet (11) av årets planerade 12 nya butiker. Det totala antalet butiker i koncernen per den 30 juni 2019 uppgick till 171 (159), varav Byggmax-butiker 159 (133). Bruttomarginalen uppgick till 30,7 procent (30,2).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.