DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 07:30

DI - 25 jun 19 kl. 11:08

Resultatlyft för elektronikkedjan efter tung omställningElektronikkedjan Netonnet ökade rörelseresultatet från 9 miljoner kronor 2017 till 45,6 miljoner i fjol. Enligt bolaget, som ägs av Siba-familjen Bengtsson, har omorganisation och effektivering av processer gett resultat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Netonnet, Siba, Bengtsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resultatlyftför , elektronikkedjanefter , tung, omställning
Supermiljöbloggen - 04 nov 18 kl. 19:05

Recension: Omställning är viljan att skapa ett nytt samhälle

I den nya antologin Omställningsrörelsen: globala utmaningar, lokala lösningar vill nätverket Omställningsnätverket visa på bredden och mångfalden inom miljörörelsen. Vår kulturredaktör har läst boken, och ser en samling inspirerande berättelser som ibland är svåra att få grepp om. Omställning som koncept har länge funnits inom miljörörelsen.

Cornucopia - 05 apr 15 kl. 11:36

Miljöpartiet - avveckling istället för omställning

Som förutspått innebär Miljöpartiets inträde i regeringen dödsstöten för svenskt jordbruk och svensk landsbygd. Det senaste påfundet är höjningen av bensin- och dieselskatten, som dessutom nu automatiskt ska fortsätta höjas 2% snabbare än inflationen för all framtid.
Till en början är det naturligtvis nödvändigt att få upp priset på bensin och diesel, för att tvinga fram en nödvändig omställning på grund av peak oil.

Supermiljöbloggen - 27 feb 15 kl. 11:52

Wetterstrand med i Regeringens nya expertgrupp för grön omställning

Att Sverige ska bli ledande inom grön omställning och hållbar tillväxt är något som regeringen med framtidsminister Kristina Persson i spetsen vill satsa på de kommande åren. En expertgrupp ska nu tillsättas med bland annat tidigare språkröret Maria Wetterstrand (MP).  Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand får ordförandeposten i en ny expertgrupp som regeringen tillsätter för att leda Sverige mot grön omställning och hållbar tillväxt, en post som hon delar med Jonas Karlsson, kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro.

Supermiljöbloggen - 23 jul 15 kl. 09:25

”Lokal solelstatistik skulle ge en effektivare omställning”

Ingen vet exakt hur många solcellsanläggningar som finns i Sverige eller vart de finns. Denna bristfälliga statistik behöver åtgärdas, menar Frederic Telander, vd SolTech Energy, och Johan Lindahl, doktorand solceller, Uppsala Universitet. Intresset för solel växer snabbt, men står ändå bara för 0,06 procent av Sveriges totala elkonsumtion.

Nya Wermlands Tidningen - 23 mar 13 kl. 07:30

En grön färdplan för omställning

Vi behöver en tydlig färdplan för en snabb omställning till grön och förnyelsebar energi. De fossila bränslenas tid är snart ute. Tekniken för en grön omställning finns.

BT - 02 sep 14 kl. 17:11

Grön omställning för landsbygden

Replik. Svar till Alexander Andersson (C), bt.se 1/9.

Fria Tidningen - 03 dec 13 kl. 09:44

Nytt stöd för omställning

Inrikes Omställning I helgen möttes omställare från hela landet i Ytterjärna för att bilda ett nytt omställningsnätverk..

Dalarnas tidningar - 21 aug 13 kl. 06:10

Dags för omställning

Det är dags att förbereda sig för omställning. Det tyckte deltagarna i ett seminarium, som hölls i Sälen, om Omställningsrörelsen..

DN - 14 dec 12 kl. 17:34

Tuff omställning för Sveriges stjärnor

Match mot Almtuna eller Troja/Ljungby i hockeyallsvenskan ena dagen ? för att nästa stöta på Jevgenij Malkin och andra stjärnor från Europas toppligor. Det har blivit realiteten för flera av Tre Kronors NHL-lockoutade spelare.

Dalarnas tidningar - 06 aug 13 kl. 07:02

Seminarium om Omställning i Sälen

Den här veckan pågår ett seminarium i Olnispa bystuga under tre dagar. Det handlar om "Omställning Sälen" i ett arrangemang av Studiefrämjandet..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Australien föreslår hårdare bonusregler för finanssektorn

En av Australiens finansmyndigheter, Apra, föreslår tuffare regler för bonusar i landets finanssektor. Bland annat föreslås att man ska behöva vänta upp till sju år på att få bonusutbetalningar, samt att en större del av lönen ska kopplas till icke-finansiella kriterier..

DI - 15 minuter sedan

UBS rapporterar högsta vinsten sedan 2010

Den schweiziska storbanken UBS redovisar ett nettoresultat om 1,39 miljarder dollar för det andra kvartalet. Bloombergs analytikerenkät pekade mot 0,96 miljarder dollar..

DI - 15 minuter sedan

Trump lovar snabbt beslut om Huawei-leverantörer

Donald Trump har lovat amerikanska företag att deras ansökningar om att leverera till Huawei kommer att hanteras snabbt. Det rapporterar Financial Times. .

DI - 15 minuter sedan

Svenska UD: Norge kränker oss

En norsk polishelikopter har kränkt svenskt vatten genom att flyga cirka tio mil över svenskt territorium, hävdar svenska Utrikesdepartementet. Det skriver  norska Aftenposten..

DI - 15 minuter sedan

Norsk Hydro resultat lägre än väntat i andra kvartalet

Det norska aluminiumbolaget Norsk Hydro redovisar ett justerat rörelseresultat på 875 miljoner norska kronor för det andra kvartalet 2019..

DI - 30 minuter sedan

Danskt läkemedelsbolag höjer prognosen för helåret

Danska läkemedelsbolaget Veloxis höjer sin prognos för helåret med hänvisning till starkare än väntad försäljning av den immunsuppressiva medicinen Envarsus XR..

DI - 45 minuter sedan

Pundet backar inför väntad Johnson-seger

Pundet var svagare även på tisdagen när marknaden förberedde sig inför Boris Johnsons väntade seger i kampen om att bli ny premiärminister. En seger för Johnson anses öka risken för "no deal"-brexit, vilket allmänt ses som en stor risk för den brittiska ekonomin. .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Avvaktande i Asien – biljätte tappar på rapport

Asiens aktiemarknader präglas av en avvaktande handel på tisdagen inför kommande räntebesked från ECB och Fed. Biltillverkaren Hyundai backar efter rapportbesvikelse..

DI - 1 timme sedan

Hunt vill se europeisk insats i Hormuzsundet: ”Livsviktig region”

Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt vill sätta ihop en Europaledd skyddsinsats i Hormuzsundet. ”Det är med tungt hjärta vi meddelar att vi utökar den internationella närvaron i regionen”, säger han..

DI - 1 timme sedan

Vita huset och kongressen överens om att höja skuldtaket

Vita huset och ledare i kongressen nådde på måndagen en överenskommelse om att höja skuldtaket för två år framöver. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.