Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 03:40

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 10:26

Gates: Min största Microsoft-tabbeDollarmiljardären, näst rikast i världen, avslöjar sitt största misstag med livsverket. Det är i en intervju på riskkapitalbolaget Village Global som Microsofts skapare Bill Gates berättar att han gjorde en fatal miss med Microsoft. Det här uppger Ny Teknik och det Gates syftar på är att han inte tog vara på att förvalta möjligheterna med mobila plattformar, vilket gjorde att Microsoft blev omkört av Android som världens största icke-Apple-plattform. Enligt Bill Gates, god för 96,5 miljarder dollar enligt tidskriften Forbes, hade Microsoft chans att bli etta på tronen. ”Det var en naturlig sak för Microsoft att vinna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Microsoft, Village Global, Microsofts, Bill Gates, Ny Teknik, Gates, Android, apple, Forbes, The Verge, Windows Mobile, Windows Phone, Googles, Eric Schmidt, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GatesMin största , Microsoft-tabbe
Dagens PS - 25 jun 19 kl. 15:56

Kronras straffar företag och Gates öppnar upp

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss
Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster.

IDG - 20 sep 11 kl. 08:16

Microsoft fixar tabbe kring certifikathacket

Microsoft släppte i går en uppdatering för Windows XP och Windows Server 2003 som fixar ett tidigare misstag från företaget..

SvD - 17 jul 12 kl. 13:45

Microsoft blir granskade av EU

Bolaget ber om ursäkt för sin webbläsar-tabbe..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

Microsoft investerar en miljard i OpenAI

Microsoft kommer att investera 1 miljard dollar i det San Fransisco-baserade AI-forskningsbolaget OpenAI. Det rapporterar Venturebeat. OpenAI och Microsoft ska arbete för att utveckla ny AI-teknik för molnplattformen Azure.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Huawei i Nordkorea, konstgräs och Volvo

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Huawei hjälper Nordkorea – nya dokument avslöjar
Enligt läckta dokument har kinesiska techjätten i hemlighet byggt ut Nordkoreas 3G-nätverk. Det skriver Washington Post som kommit över dokumenten.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Huawei hjälper Nordkorea – nya dokument avslöjar

Enligt läckta dokument har kinesiska techjätten i hemlighet byggt ut Nordkoreas 3G-nätverk. Det skriver Washington Post som kommit över dokumenten. Huawei har i hemlighet accepterat kontrakt från Nordkoreas regering för att bygga ut landets 3G-nätverk för mobilsurf.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Walmart möblerar om i organisationen

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart gör fler organisationsförändringar för bättre integration av butiker, e-handel och ledarskap. Det framgår av ett memo som CNBC fått ta del av. Ändringarna medför bland annat att de olika team inom den amerikanska försörjningen fogas samman under Greg Smiths ansvar.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Dagens aktierekar – en översikt

Efter rapportfloden kan det tyckas svårt att se vilka värdepapper som är värda att satsa på. Här är en stor samling rekommendationer från de stora analyshusen. I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Netflix visar Eurovision i USA

Netflix kommer att sända årets Eurovision samt de två semifinalerna i USA med start den 22 juli. Det uppger musiktävlingen på Twitter, rapporterar Endgadget. Eurovision 2019 sågs av 182 miljoner människor i 40 europeiska länder.

Dagens PS - 17 timmar sedan

E-sporttävling med ny rekordpott – 30 miljoner

Den årliga e-sporttävlingen The International 2019 inom spelet Dota 2 har nått en prispott på över 30 miljoner dollar, vilket är 29,4 procent högre än summan förra året. Detta trots att det är nästan 35 dagar kvar tills tävlingen inleds. Det utgör ett nytt rekord i e-sportsammanhang, och LoL World Championship har en bit kvar innan man når The International 2014.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Tokrusning på ny börs – aktierna upp 148 procent

Kinas nya teknikbörs, Star, har fått en vild start. De 25 aktier som ingår i indexet handlades samtliga våldsamt uppåt under den första handelsdagen på måndagen, rapporterar Bloomberg News. Aktierna var i genomsnitt upp 148 procent runt 13-tiden lokal tid i Shanghai där Star har sitt säte.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Ruvar ditt företag på en dold skatt?

Utan att veta om det kan det faktiskt vara så och i slutändan kan det höja lönsamheten. Dagens Nyheter konstaterar att alla företag har immateriella tillgångar och att dessa som regel utgör minst 80 procent av bolagets värde. Den som är medveten om det och utnyttjar tillgångarna rätt kan få företagets lönsamhet att öka, framgår det.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-förbud mot konstgräs kan slå hårt mot Sverige

EU vill införa ett förbud mot alla konstgräsplaner som innehåller vulkansierat gummi – något som kan stå den svenska idrottsrörelsen dyrt. Det rapporterar Aftonbladet. Förbudet gäller planer med vulkaniserat gummi, ett material som inte bryts ned i naturen och därmed skapar stor nedskräpning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.