Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 02:59

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 08:18

Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik. Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor. Saab-aktien får åtta köprekommendationer, en avvakta-rekommendation och inget säljråd, framgår det och enligt Di – som hänvisar till Bloomberg – ligger analytikernas genomsnittliga riktkurs på 388,6 kronor per aktie, vilket uppges vara drygt 29 procent över vad aktien handlades för i går på eftermiddagen. När det gäller Saab-aktien förväntas den alltså ha en uppsida på 30 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Wallenberg, Di, Stoxx, Europe, Saab, Wallenbergs, Investor, Bloomberg, Husqvarna, Ica, Analys, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, Wallenbergs, aktie, proffsens, favorit
PrivataAffärer - 29 jun 17 kl. 14:56

Betald analys fick aktie att tokrusa

Analyshuset Edisons betalda analys av Neurovive Pharmaceutical fick aktien att stiga som en raket....

Dagens PS - 20 jul 18 kl. 10:21

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

DI - 14 jan 14 kl. 10:22

Teknisk analys: En aktie med stor potential

Med stöd av en stark rapport ser hörlursbolaget Jays aktie ut att bryta upp över etablerade motståndsnivåer. Tidigare handelsintervall indikerar en potential på drygt 30 procent..

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 15:56

Kronras straffar företag och Gates öppnar upp

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss
Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster.

Affärsvärlden - 20 jun 18 kl. 10:09

ANALYS+: Risk för solförmörkelse

ANALYS En aktie- och obligationskarusell med varningslampor röda som en solnedgång över Mittens rike. Affärsvärlden avstår Soltechs Kina-äventyr..

Dagens PS - 10 okt 13 kl. 15:09

Analys: Bombad aktie hissas på nytt


Först fick aktien röd flagg och proffsen rekommenderade investerare att sälja pappret. Men nu är det, från de flesta håll, annan låt i skällan..

VA - 13 maj 11 kl. 11:33

"Så blir du en vinnare på teknisk analys"

13 maj Förstora KRÖNIKA Nu har vi i VA:s TA-skola översiktligt beskrivit vad teknisk analys är, lärt oss om trender, stöd och motstånd samt formationer. Har vi fått den fullskaliga bilden? Är detta allt vi behöver för att framgångsrikt kunna investera på marknaden?

Dagens PS - 06 jul 17 kl. 07:52

Analys: Bara ett mirakel kan rädda KD

Det här visar en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av SVT Nyheter. Den är baserad på 1.000 intervjuer ur ett riksrepresentativt urval i åldrarna 18-79 år.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Analys: Risk för utdelningshalvering för Nordea

Det skriver Deutsche Bank i den analys där rekommendationen för aktien sänks från köp till behåll. ”Efter siffror som än en gång missade snittestimat på grund av svaga kärnintäkter och när ledningen gör en översyn av utdelningspolicyn/de finansiella målen så ser vi över våra förväntningar”, skriver Deutsche Bank. Den tyska storbanken tror nu att utdelningsandelen blir 60 procent för i år och 65 respektive 70 procent under kommande två år, mot tidigare förväntan om runt 90 procent per år.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 07:09

Swedbank miljardspöar proffsens förväntningar

Swedbank redovisar totala intäkter som uppgick till 11.797 miljoner kronor (10.393) i andra kvartalet, vilket var bättre än väntat.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Microsoft investerar en miljard i OpenAI

Microsoft kommer att investera 1 miljard dollar i det San Fransisco-baserade AI-forskningsbolaget OpenAI. Det rapporterar Venturebeat. OpenAI och Microsoft ska arbete för att utveckla ny AI-teknik för molnplattformen Azure.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Huawei i Nordkorea, konstgräs och Volvo

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Huawei hjälper Nordkorea – nya dokument avslöjar
Enligt läckta dokument har kinesiska techjätten i hemlighet byggt ut Nordkoreas 3G-nätverk. Det skriver Washington Post som kommit över dokumenten.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Huawei hjälper Nordkorea – nya dokument avslöjar

Enligt läckta dokument har kinesiska techjätten i hemlighet byggt ut Nordkoreas 3G-nätverk. Det skriver Washington Post som kommit över dokumenten. Huawei har i hemlighet accepterat kontrakt från Nordkoreas regering för att bygga ut landets 3G-nätverk för mobilsurf.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Walmart möblerar om i organisationen

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart gör fler organisationsförändringar för bättre integration av butiker, e-handel och ledarskap. Det framgår av ett memo som CNBC fått ta del av. Ändringarna medför bland annat att de olika team inom den amerikanska försörjningen fogas samman under Greg Smiths ansvar.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Dagens aktierekar – en översikt

Efter rapportfloden kan det tyckas svårt att se vilka värdepapper som är värda att satsa på. Här är en stor samling rekommendationer från de stora analyshusen. I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Netflix visar Eurovision i USA

Netflix kommer att sända årets Eurovision samt de två semifinalerna i USA med start den 22 juli. Det uppger musiktävlingen på Twitter, rapporterar Endgadget. Eurovision 2019 sågs av 182 miljoner människor i 40 europeiska länder.

Dagens PS - 16 timmar sedan

E-sporttävling med ny rekordpott – 30 miljoner

Den årliga e-sporttävlingen The International 2019 inom spelet Dota 2 har nått en prispott på över 30 miljoner dollar, vilket är 29,4 procent högre än summan förra året. Detta trots att det är nästan 35 dagar kvar tills tävlingen inleds. Det utgör ett nytt rekord i e-sportsammanhang, och LoL World Championship har en bit kvar innan man når The International 2014.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Tokrusning på ny börs – aktierna upp 148 procent

Kinas nya teknikbörs, Star, har fått en vild start. De 25 aktier som ingår i indexet handlades samtliga våldsamt uppåt under den första handelsdagen på måndagen, rapporterar Bloomberg News. Aktierna var i genomsnitt upp 148 procent runt 13-tiden lokal tid i Shanghai där Star har sitt säte.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Ruvar ditt företag på en dold skatt?

Utan att veta om det kan det faktiskt vara så och i slutändan kan det höja lönsamheten. Dagens Nyheter konstaterar att alla företag har immateriella tillgångar och att dessa som regel utgör minst 80 procent av bolagets värde. Den som är medveten om det och utnyttjar tillgångarna rätt kan få företagets lönsamhet att öka, framgår det.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-förbud mot konstgräs kan slå hårt mot Sverige

EU vill införa ett förbud mot alla konstgräsplaner som innehåller vulkansierat gummi – något som kan stå den svenska idrottsrörelsen dyrt. Det rapporterar Aftonbladet. Förbudet gäller planer med vulkaniserat gummi, ett material som inte bryts ned i naturen och därmed skapar stor nedskräpning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.